Jūsų vaikas gali gimti panašus į buvusį sekso partnerį

Jūsų kūdikis atrodo kaip jūsų buvęs draugas? Juk tai dar baisiau, nei kūdikis, atrodantis kaip ateivis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 4, 2014, 10:18 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:15 PM

Jūs tikrai nenorėtumėte, kad jūsų buvusiojo genai slypėtų jūsų kūne ir, nepaisant jūsų dabartinio partnerio išvaizdos, persiduotų jūsų naujagimiui.

Jeigu praleisite bent kiek laiko naujagimių namuose, tikrai išgirsite naujuosius tėvus su pasididžiavimu kalbančius apie naujagimio genetinį paveldą. Ar naujagimis turi jo, o gal jos akis? Ar tai galėtų būti prosenelio iš tėvo pusės nosis? Tačiau tikrai neišgirsite jaunojo tėčio, sakančio mamai: „Ei, pažiūrėk, naujagimis atrodo kaip tavo buvęs draugas“.

Tačiau naujausi tyrimų rezultatai rodo, kad toks scenarijus yra visai įmanomas.

Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad naujagimio išvaizda gali priminti mamos ankstesnį seksualinį partnerį. Tai nustatė mokslininkai iš Pietų Velso universiteto. Tai vadinama telegonija – fizinių ankstesnio seksualinio partnerio išvaizdos bruožų perdavimas būsimiems vaikams.

Britų dienraštis „The Guardian“ rašo, kad atlikę tyrimą su vaisių muselėmis mokslininkai nustatė, jog musių naujagimių dydis atitiko pirmo motinos seksualinio partnerio, kuris nebuvo palikuonių biologinis tėvas, dydį. Manoma, kad ankstesnio seksualinio partnerio sperma galėjo būti įsiurbta į dar nesubrendusius motinos kiaušinėlius.

„Mes kol kas nežinome, ar tai tinka ir kitoms rūšims,“ – nuramino tyrimo autorė daktarė Angela Crean.

Vien pati galimybė, kad mūsų dar negimę vaikai gali būti panašūs į mūsų buvusius seksualinius partnerius, gąsdina, nesvarbu, kaip baigėsi santykiai. Buvęs partneris neturėtų slėptis jūsų kūne laukdamas progos gimti naujagimiu. Kad ir kaip ten bebūtų, jeigu ši hipotezė pasitvirtins, tai gali ir nebūti labai blogas dalykas.

Patinka mums tai, ar ne, bet žmonės su kuriais renkamės susitikinėti, o paskui ir miegoti, primena mus pačius. Esame linkę nuvertinti praeityje likusius santykius taip pat, kaip ir mums nemaloniai atrodantį mūsų pačių apsirengimą senose nuotraukose. Bet mums nereiktų labai nuvertinti savo praeities poelgių, nes tai, ką kažkada darėme, tuo metu manėme esant teisinga. Šios dienos sprendimai po penkerių metų galbūt irgi atrodys kvaili.

Jeigu jūsų vaikai ir turi jūsų ankstesnių partnerių savybių, tai greičiausiai parodo, kad jūsų ankstesnis elgesys veikia jų prigimtį. Jūs tik žmogus. Klaidų padarysite ir gimus vaikams. Bet, pasirodo, kad vaikus galite paveikti prieš jiems gimstant. Galų gale, jums teks susitaikyti su tuo, kad jūsų ankstesni partneriai turėjo ir gerų savybių, dėl kurių jie jums pradėjo patikti ir, kad jūs turite galimybę tas gerąsias ankstesnių partnerių savybes perduoti savo vaikams.

Nežiūrint į tai, kad kol kas nėra tvirtų teorijos, susijusios su žmonių reprodukcija, įrodymų, maži vaikučiai ir buvę partneriai gali erzinti vienodai. Jūs, išvarginti nemigos ir žiūrėdami į tik ką išmaudytą savo naujagimį, trinantį makaronus sau į galvą, galite pagalvoti, kad buvęs partneris erzindavo ne mažiau, taigi, tai turi būti jo kūdikis. Nors iš tikro jūsų buvęs partneris su jūsų naujagimiu neturi nieko bendro, išskyrus tai, kad jis elgdavosi kaip didelis vaikas.

Jūsų darbas yra išmokyti kūdikį padoriai elgtis ir būti atsakingu visuomenės nariu. Jums gal ir nepavyko padėti savo buvusiajam atsikratyti erzinančių įpročių, bet jei telegonijos teorija yra teisinga, galite bent jau savo buvusiojo blogąsias savybes ištaisyti savo vaike.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?