Kaip nenudegti, susipažinus su vyru internetu? Pasitelkite uoslę

Pasak britų žurnalo patarimų skyriuje dirbančios 78 metų Irmos Kurtz, moterys, kurios naudojasi internetiniais pažinčių portalais, rizikuoja sulaukti didelių nemalonumų, rašo „Daily Mail“. Pasak jos, taip yra todėl, kad dėl technologijų naudojimo moterys praranda savo natūralų gebėjimą pajusti pavojų.

Dauguma moterų rinkdamosi partnerį, į kvapą kreipia daugiau dėmesio, nei į išvaizdą.<br>123rf nuotr.
Dauguma moterų rinkdamosi partnerį, į kvapą kreipia daugiau dėmesio, nei į išvaizdą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-06 11:20, atnaujinta 2018-01-28 11:28

Ši „Cosmopolitan“ jau ne vieną dešimtmetį dirbanti 78-metė pasakojo, kad jai nuolat plūsta laiškai, kuriuose moterys teigia, kad įsimylėjo vyrą, su kuriuo susipažino internete.

I.Kurtz sakė: „Nors pripažįstu, kad technologijos yra labai svarbios, būtent interneto pasaulis kelia daug problemų. Moterys labai nekantrauja rasti tai, ko jos nori, mano, kad rado tai, bet iš tikrųjų jos klysta.

Vis daugiau jaunų moterų rašo, kad jos įsimylėjo kažką, gyvenantį už daugybės kilometrų nuo jų. Mano atsakymas – negali mylėti to, kieno kvapo niekada neužuodei. Mes negalime prarasti intuicijos ir sveiko proto. Tai pavojinga. Internetiniai santykiai man kelia nerimą.“

Kad ir kaip tai keistai skambėtų, I.Kurtz žodžiai moksliškai pagrįsti. Pasak naujos profesoriaus Robino Dunbaro knygos, žmogaus kvapas atskleidžia daug apie jį todėl, kad jis tiesiogiai susijęs su imunine sistema. Knygoje teigiama, kad dauguma moterų rinkdamosi partnerį, į kvapą kreipia daugiau dėmesio, nei į išvaizdą.

I.Kurtz ne pirmą kartą moterims siūlo pačioms vengti veiksmų, galinčių baigtis kompromituojančiomis situacijomis. Ji šiais metais sulaukė nepalankios reakcijos, kai pasakė, kad moterys turėtų negerti šalia vyrų, nes dėl to padidėja išprievartavimo grėsmė. Pasak žurnalo darbuotojos, savisauga yra kiekvienos moters pareiga. Joms siūloma kartu pasiimti draugę, jei pirmą kartą eina susitikti su vyru, pažįstamo tik iš pokalbių internete.

„Taip pat pirmas susitikimas turi vykti tik dienos metu, - sakė I.Kurtz.- Jei susipažinai su žmogumi internete, su juo realybėje turi bendrauti tokiomis pat sąlygomis, kaip su nepažįstamu, kol jo nepauostei. Neprarask savo sugebėjimo įvertinti situaciją. Bendraudama su vyrais neskubėk. Taip pat venk alkoholio ir narkotikų.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.