Keturių rūšių orgazmai, kuriuos turi patirti kiekviena moteris

„Visi keliai veda į Romą“, - skelbia sena patarlė. Ar ji galioja, kalbant apie seksą? Regis, kad ir kokiais būdais to būtų siekiama, tikslas čia – vienas, orgazmas. Mokslininkai patikslina: moterų atveju orgazmas būna mažų mažiausiai keturių rūšių, tai lyg keturi skirtingi orgazmai: klitorio, vaginos, mišrus orgazmas ir daugybiniai orgazmai. Moterims tiesiog privalu patirti juos visus.

Moterų atveju orgazmas būna mažų mažiausiai keturių rūšių.<br>123rf nuotr.
Moterų atveju orgazmas būna mažų mažiausiai keturių rūšių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 9:00 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:48 AM

Klitorio orgazmas

Šis išoriniuose lyties organuose esantis malonumo taškas labai jautrus – tą garantuoja jame susitelkę 8 tūkstančiai nervų galūnių. Daugeliui moterų būtent klitorio stimuliacija leidžia pasiekti malonumo aukštumas. Tačiau, pasak sekso terapeutės Sari Cooper, tiesioginis priėjimas prie klitorio moteriai suteiks menkesnį orgazmą, nei netiesioginis, kai partneris, prieš prisiliesdamas prie šio taško, pirma paglamonės, pamasažuos kitas moters genitalijų dalis.

Siekiant šio tipo orgazmo, verta išbandyti tam tikras technikas. „Tegul jis su pirštais suka didelius ratus per makšties angą, lytines lūpas ir viršutinę klitorio gaubto dalį“, - pataria S.Cooper. Tą vyras gali daryti parengiamųjų glamonių metu ar jau mylintis, jeigu jis jums iš nugaros. Jeigu pereisite prie oralinio sekso, duokite jam liesti jūsų klitorį ne tiesiai, o gulint statmenai jūsų atžvilgiu.

Kad malonumas būtų dar stipresnis, galima pasitelkti vibratorių (pavyzdžiui, „Hello Touch Wearable Fingertip Vibrator“) ir juo pasirinkti norimą greitį, intensyvumą bei spaudimą.

Vaginalinis orgazmas

Nors tebesitęsia diskusijos dėl G taško egzistavimo, apie 30 proc. moterų teigia patiriančios orgazmą vien per tai, kai ši įžymioji erogeninė zona stimuliuojama įsiskverbimo metu.

Visų pirma jums reikia atrasti šia „karštąją zoną“. Būdama viena, pirštu tyrinėkite savo makšties priekinę sienelę, kol pajusite banguotos ir akytos tekstūros plotelį. Liečiant jį tiesiogiai, turėtų būti labai malonus pojūtis. Tuomet per sueitį tegul jūsų partneris nukreipia ten savo „įrankį“. Išbandykite pozą, abiem gulint ant šono, veidu vienas į kitą, jūsų kojos patogiai persipynusios, kaip dvejos poros susikertančių žirklių. Susiderinkite ir žiūrėkite, kad vyro varpa pasiektų jūsų vaginos priekinę sienelę. „Ši poza leidžia giliau įsiskverbti ir stimuliuoti G tašką“, - aiškina S.Cooper.

Tyrimai rodo, kad pasiekti vaginalinį orgazmą užtrunka ilgiau, nei trunka pats lytinis aktas. Tam reikia apie 15 minučių – jeigu įmanoma, per tą laiką dažnai keiskite sekso pozas. „Tai sumažina šansus, kad jūsų partneris „baigs“ per greitai, ir leidžia jūsų kūnui pajusti naujus ir šviežius pojūčius“, - aiškina kitas sekso klausimų ekspertas Michaelas Alvearas.

Mišrus orgazmas

Ekspertai teigia, kad klitorinio ir vaginalinio orgazmo kombinacija yra pats didžiausias įmanomas orgazmas – jis gali būti dukart stipresnis ir intensyvesnis už bet kurį, paimtą atskirai.

Būtent dėl šios priežasties tokia populiari yra sekso poza „moteris viršuje“ - ji tiesiog tobulai tinka dvigubai pabaigai. Bet taip pat jūs galite pabandyti atsisėsti ant partnerio juosmens nusisukusi į jį nugara – jis gali stimuliuoti jūsų klitorį, o jūs – kontroliuoti įsiskverbimus. Arba, gulint misionieriaus poza, jūs galite pakreipti dubenį aukštyn, kad partnerio varpos pagrindas būtų ant jūsų klitorio, o likusioji dalis – jūsų viduje. „Šioje pozoje jis ne tiek judės aukštyn ir žemyn, o labiau trinsis į jūsų dubens kaulą“, - aiškina sekso terapeutė Cynthia Lief Ruberg.

Mišrų orgazmą lengviau pasiekti, kai moteris prieš sueitį labai stipriai susijaudina. Tam reikalingos ilgos parengiamosios glamonės – daug bučinių, prisilietimų, laižymo, viso kūno masažavimo. Jeigu jausite, kad per sueitį jūsų entuziazmas blėsta, vėl grįžkite prie audringų glamonių.

Daugybiniai orgazmai

Čia kalbama apie tai, kai vienas orgazmas kyla iš karto po kito, o ne apie orgazmus, kurie kyla skirtingu metu per tą pačią „sesiją“ (nors pastarieji taip pat yra geras dalykas). Tyrimai rodo, kad kai kurios moterys gali patirti daugybinius orgazmus, jeigu jos gali leistis toliau stimuliuojamos po savo pirmojo (ir antrojo, ir...) orgazmo.

Kaip tai pasiekti? Per parengiamąsias glamones leiskite partneriui rankomis, burna ar vibraotoriumi suteikti jums pirmąji klitorinį orgazmą. Tada iš karto sulėtinęs tempą apie 30 sekundžių jis turi tęsti jūsų klitorio stimuliaciją, o tuomet grįžti prie įprasto tempo ir pakartoti „seansą“. Sulėtinimo reikia, kad jūsų erogeninės zonos „pailsėtų“.

Jeigu jaučiatės pernelyg jautri, prašykite partnerio glamonėti jūsų klitorį netiesiogiai, o, pavyzdžiui, per šilkinius marškinius ar kelnaites, arba tegul jis tam laikui sutelkia dėmesį į jūsų krūtis ir spenelius. Jų stimuliavimas po orgazmo kai kurioms moterims taip pat gali sukelti dar vieną orgazmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.