Daug meilužių - mažiau šansų susirgti prostatos vėžiu

Jeigu norite apsisaugoti nuo prostatos vėžio, įsigykite meilužę, o dar geriau – visas dvidešimt. Naujas tyrimas atskleidė, kad vyrai, miegantys su daug moterų, turi beveik trečdaliu mažesnius šansus susirgti šia liga, rašo „Daily Mail“.

Vyrai, turėję daugiau kaip 20 partnerių, prostatos vėžio riziką sumažina 28 proc.<br>123rf nuotr.
Vyrai, turėję daugiau kaip 20 partnerių, prostatos vėžio riziką sumažina 28 proc.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:22 AM

Vyrai, turėję daugiau kaip 20 partnerių, prostatos vėžio riziką sumažina 28 proc. Taip pat 19 proc. sumažėja kitų agresyvių auglių rizika. Tuo tarpu celibatas šansus susirgti prostatos vėžiu padvigubina.

Tyrimai rodo, kad reguliarūs lytiniai santykiai gali išstumti vėžį sukeliančius chemikalus, nes prostata su sperma išskiria daug skysčių.

Tačiau esminis dalykas – moterų partnerių skaičius, o ne sekso ar masturbacijos kiekis apskritai. Ar tai reiškia, kad medikai ragintų vyrus lakstyti paskui kiekvieną sijoną, tam, kad apsaugotų savo gyvybę? „Mes taip nesakome“, - ginasi profesorė ir Monrealio Marie-Elise Parent.

Dar vienas naudingas sekso poveikis – jis mažina prostatos kalkėjimą. Prostata yra liauka, įsikūrusi tarp šlapimo pūslės ir penio, tiesiai priešais tiesiąją žarną.

„Gali būti, kad daug moterų sekso partnerių turėjimas lemia didesnį ejakuliacijų dažnumą, o ejakuliacijų teigiamas poveikis apsaugant nuo prostatos vėžio buvo pastebėtas ir kituose tyrimuose“, - aiškina mokslininkė.

Vyrams, kurie teigia niekada neturėję lytinių santykių, prostatos vėžys diagnozuojamas beveik dvigubai dažniau, nei tiems, kurie teigia turėję.

Dalyvių amžius, kada jie prarado nekaltybę, nei jų pasigautų lytiniu keliu plintančių ligų skaičius šiuo atveju jokios įtakos neturėjo.

Pažymėtina, kad gėjai vyrai, turėję daugiau kaip 20 partnerių vyrų per savo gyvenimą, prostatos vėžiu sirgo dvigubai dažniau už tuos, kurie niekada neturėjo lytinių santykių su vyrais.

Medikai spėja, kad tai gali būti dėl to, jog analinis seksas gali sukelti fizines prostatos traumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.