Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

8 faktai apie dažniausias ir rečiausias seksualines fantazijas

Ar jūsų seksualinės fantazijos pakankamai normalios? Greičiausiai jums atrodo, kad dalykas, kurį sugalvojote, pernelyg neįprastas, kad jį būtų galima įgyvendinti tikrovėje? Taip pat jūs turbūt manote, kad niekas kitas apie tokius dalykus nefantazuoja, nes tai pernelyg pamišėliška? Nusiraminkite. Naujausi tyrimai rodo, kad net pačios keisčiausios jūsų fantazijos veikiausiai nėra tokios keistos, kaip jums atrodo.

Vyrai ir moterys, kurie teigė fantazuojantys, kad paklūsta, fantazavo ir apie tai, kaip dominuoja.<br>123rf nuotr.
Vyrai ir moterys, kurie teigė fantazuojantys, kad paklūsta, fantazavo ir apie tai, kaip dominuoja.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 9:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:21 AM

Tyrimo, paskelbto „Seksualinės medicinos žurnale“, autoriai siekė išsiaiškinti, kiek iš tiesų neįprastos ir retai pasitaikančios yra žmonių seksualinės fantazijos. Tyrime dalyvavo daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių. Pirmiausiai tyrimo dalyviai sureitingavo 55 skirtingas seksualines fantazijas, po to detaliai aprašė vieną pačią mėgstamiausią.

Remdamiesi atsakymais, mokslininkai kiekvieną fantaziją įvertino kaip retą (jeigu 2,3 ar mažiau proc. apklaustųjų ją fantazavo), neįprastą (jeigu ją fantazavo 15,9 ar mažiau apklaustųjų), dažną (fantazavo daugiau kaip 50 proc. apklaustųjų) arba tipišką (fantazavo daugiau kaip 84,1 proc. apklaustųjų).

Tuo pagrindu buvo padarytos 8 pagrindinės išvados apie seksualines fantazijas.

1. Retos fantazijos pasitaiko išties retai.

Iš 55 anketoje pateiktų fantazijų atsirado tik dvi, kurios statistiškai buvo retos tarp moterų ir vyrų – tai seksas su gyvūnu ir seksas su mažu vaiku. Dar devynios fantazijos buvo statistiškai neįprastos (susijusios su šlapinimusi, persirengimu priešingos lyties drabužiais, prievartavimu, žeminimu). Bet dauguma fantazijų pasirodė gana dažnos – pradedant grupiniu seksu, baigiant seksu su nepažįstamaisiais.

2. Dauguma fantazijų yra gerokai dažnesnės, nei galvojate.

Čia – keletas iš tų fantazijų, kurias fantazuoja daugiau kaip trečdalis vyrų ir moterų: seksas viešumoje, seksas su nepažįstamuoju (-ąja), seksas su gerokai vyresniu už jus asmeniu, būti surištam ar surišti kitą, būti masturbuojamam nepažįstamojo (-osios) ar pažįstamo asmens, dominuoti pačiam ar kad kitas dominuotų, žiūrėti, kaip mylisi dvi moterys, ir daugybė kitų. Išvada – jums reikėtų pasidalinti savo fantazijomis su partneriu, nes šansai, kad slapta fantazuojate apie tą patį, labai dideli.

3. Vyrai fantazuoja daugiau už moteris.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad vyrus domino daugiau fantazijų iš pateiktųjų anketoje, nei moteris, taip pat vyrai kur kas detaliau aprašė savo mėgstamiausią fantaziją.

4. Kai kurios vyrų fantazijos jus gali nustebinti.

Paaiškėjo, kad visai nemažai vyrų fantazuoja apie analinį seksą su prie moters pritvirtintu penio imitatoriumi, stebėjimą, kaip partnerė mylisi su kitu partneriu, bei apie seksą su transseksuale.

5. Dauguma moterų fantazuoja, kad prieš jas dominuojama.

64,6 proc. moterų fantazavo, kad prieš jas dominuojama, 52,1 proc. - kad yra surištos, 36,3 proc. - mušamos plaštaka ar rimbu, 28,9 proc. - kad yra verčiamos mylėtis. Tačiau apie tokius dalykus fantazuoja ir nemažai vyrų, kartais – netgi dažniau už moteris. 39,6 proc. vyrų fantazuoja, kad yra mušami plaštaka ar rimbu, 30,7 proc. - kad yra verčiami mylėtis.

6. Fantazijos apie paklusnumą ir dominavimą nėra tarpusavyje nesuderinamos.

Vyrai ir moterys, kurie teigė fantazuojantys, kad paklūsta, fantazavo ir apie tai, kaip dominuoja. Pavyzdžiui, jie norėjo ir patys būti surišti per seksą, ir surišti partnerį. Tad galima atsisveikinti su populiaria nuomone, kad lovoje esame arba dominuojantys, arba paklūstantys.

7. Moterys labiau atskiria tikrovę nuo fantazijų.

Nors daugybė moterų prisipažino fantazuojančios, maždaug pusė jų nurodė, kad nenorėtų tų fantazijų realizuoti realiame gyvenime. Skirtumą tarp seksualinių fantazijų ir seksualinių troškimų moterys suvokė labiau, nei vyrai. Moterų manymu, kai kuriuos dalykus geriau palikti vaizduotei.

8. Heteroseksualiems vyrams ir moterims nėra neįprasta fantazuoti apie seksą su ta pačia lytimi.

Daugiau kaip trečdalis moterų yra fantazavusios apie kunilingą ar seksą su kita moterimi, ar apie tai, kaip stebi dvi moteris, užsiimančias seksu. Tačiau iš visų šių moterų tik 19 proc. nurodė esančios biseksualios ar homoseksualios. Net 90 proc. tradicinės lytinės orientacijos vyrų yra fantazavę, kaip kitas vyras juos malonina oraliniu būdu, o 20 proc. yra fantazavę apie seksą su kitu vyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.