Seksualinė manipuliacija – kas tai ir kas tuo užsiima?

Seksas - tai vienas intymiausių dalykų, kurį patiriame su kitu žmogumi. Tai ne tik didžiulis malonumas, bet ir būdas sustiprinti ypatingą tarpusavio ryšį. Priežasčių mylėtis yra be galo daug, tarp kurių yra net tiesiog nuobodulys ar noras atsikratyti pykčio. - rašo portalas kobieta.pl

Moteris leidžia savo vyrui suprasti, jog seksas yra dalykas, kurį reikia užsitarnauti.<br>123rf nuotr.
Moteris leidžia savo vyrui suprasti, jog seksas yra dalykas, kurį reikia užsitarnauti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 1:00 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:00 AM

Deja, visi anekdotai, kuriuose žmona atsisako sekso dėl galvos skausmų nėra laužti iš piršto. Sekso atsisakymas jau daug metų tarp moterų yra kai vienas iš būdų priversti vyrą padaryti „kažką“, tai lyg yra mūsų viduje.

Nors laikai pasikeitė, deja, dar ir šiandien nemažai moterų pripažįsta, jog seksą naudoja kaip manipuliacijos įrankį.

Moteris leidžia savo vyrui suprasti, jog seksas yra dalykas, kurį reikia užsitarnauti. Kaip? Būdų yra tiek daug, kaip ir moterų. Vienas iš jų – brangios dovanos ar pagalba namų ruošos darbuose. Seksas dažnai tampa kaip padėkos įrodymas, bet ne natūralus malonumas.

Kaip ten bebūtų – seksas tai labai tvirtas ginklas, juo labiau, kai partneris turi didelius erotinius poreikius. Tačiau tokie seksualiniai santykiai, kuriuos galima pavadinti „kažkas už kažką“ yra nesąžiningi kito žmogaus atžvilgiu. Juk seksas, kuris yra kaip padėkos arba apdovanojimo ženklas, nėra natūralus malonumas.

Kodėl būtent moterys dažniausiai naudoja šį ginklą?

Nes joms yra kur kas lengviau. Dažniausiai turi mažesnį sekso poreikį nei vyrai, todėl sekso trūkumo neišgyvens taip skaudžiai. Be to, net nejausdamos ypatingo noro mylėtis, gali labai gerai suvaidinti – kas nepavyktų vyrams.

Partnerystė turi remtis abipuse pagarba bei draugyste, kuri su laiku tampa daug svarbesnė už susižavėjimą ar fizinę trauką. Meluodamas mylimam žmogui tokiose intymiose situacijose tolsti nuo mylimojo vis greičiau ir greičiau.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.