Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

7 sekso klaidos, kurias daro beveik visi

Greičiausiai jūs turite susidarę tam tikrą asmeninį sąrašą, ką daryti ir ko jokiu būdu nedaryti per seksą. Pavyzdžiui, visada naudoti apsaugos priemones ar nebijoti mylėtis su kojinėmis, kad šaltos kojos nesukliudytų patirti orgazmo. Visgi, net jeigu itin išmintingai elgiatės, yra sekso klaidų, kurias daro beveik visi. Pasitikrinkite, ar jūs esate išimtis?

Miegamajame yra tik keletas problemų, kurių negali išspręsti bendravimas.<br>123rf nuotr.
Miegamajame yra tik keletas problemų, kurių negali išspręsti bendravimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:12 AM

1 klaida: kai išgeriate, užmirštate naudoti prezervatyvą.

Suprantama, nedidelis kiekis alkoholio leidžia jums jaustis drąsiau ir lengvabūdiškiau. Tačiau alkoholio ir sekso derinys apsunkina galimybes pasiekti orgazmą, o taip pat gali tapti didelės klaidos priežastimi – jūs numosite ranka į apsaugą.

Tyrimai rodo, kad 40 proc. moterų prisipažįsta linkusios mylėtis be prezervatyvo, kai būna išgėrusios. „Girtoji aš“ gali tą akimirką galvoti, jog viskas bus gerai, bet „blaivioji aš“ ryte greičiausiai nebus dėl to patenkinta. Todėl verčiau laikytis vadinamosios „dviejų taurių“ taisyklės ir visada nešiotis apsaugos priemonių.

2 klaida: naudojate du kontracepcijos metodus, bet vieną iš jų - aplaidžiai.

Naudoti prezervatyvus, o kartu su jais ir patikimą priemonę nuo nėštumo – puikus būdas apsisaugoti ir nuo nėštumo, ir nuo lytiniu būdu plintančių ligų. Tačiau vienas tyrimas atskleidė, kad iš žmonių, kurie naudodavo prezervatyvus kartu su kitu kontracepcijos būdu (pavyzdžiui, tabletėmis), tik 59 procentai naudodavo prezervatyvą per visą sekso „sesiją“. Užsimovus prezervatyvą per vėlai ar nusiėmus per anksti rizikuojam užsikrėsti lytiškai plintančiomis ligomis.

3 klaida: siekiate vienos rūšies orgazmo.

Kartokite paskui mus: nėra teisingo būdo pasiekti orgazmą. Mes įsikibę laikomės tokių dalykų, kaip nesugaunamojo G taško orgazmas, pasitikime geriausia drauge, kuri prisiekinėjo, kad tie ar kiti judesiai yra stebuklingas orgazmo generatorius. Bet tai yra klaida. Nepamirškite, kad jūsų anatomija skiriasi nuo jūsų draugės, mamos ar mėgstamos sekso tinklaraštininkės. Verčiau eksperimentuokite ir atsiminkite, kad yra daug skirtingų orgazmo rūšių, kurios tik ir laukia, kada jas atrasite.

4 klaida: nekalbate apie tai, kas jus užveda.

Miegamajame yra tik keletas problemų, kurių negali išspręsti bendravimas. Dėl to sekso terapeutai pirmiausiai pataria būti atviriems. Taigi, jeigu jūsų seksualinis gyvenimas jums atrodo skurdus, reiškia atėjo laikas pakalbėti apie tai, kas jus užveda ir verčia jaustis gerai.

5 klaida: nesikalbate apie tai, kada atsisakysite prezervatyvų – tiesiog jų atsisakote.

Tai – viena iš privilegijų, reiškiančių, kad santykiai su partneriu tapo rimtesni. Tyrimas parodė, kad dauguma 18-24 m. amžiaus žmonių nustoja naudoti prezervatyvus maždaug po mėnesio-dviejų bendravimo. Daugeliu atveju viskas baigiasi gerai, tačiau klaida yra atsisakyti prezervatyvo apie tai rimtai nepasikalbėjus. Jeigu jūs ir partneris norite mylėtis be prezervatyvo, abu išsitirkite nuo lytiškai plintančių ligų ir aptarkite, kokį metodą naudosite saugodamiesi nuo nėštumo.

6 klaida: pamirštate lubrikantą.

Apie 50 proc. vyrų ir moterų, naudojančių lubrikantą, tvirtina, kad jis padeda lengviau pasiekti orgazmą. Tačiau kai kurie žmonės lubrikantą laiko moteriškuoju Viagros atitikmeniu – tai yra, tuo, kas yra reikalinga tiktai tuo atveju, jeigu kažkas blogai veikia. Tai yra visiška netiesa. Papildoma drėgmė ir frikcijos naudinga kiekvienam. Atsikratykite stereotipų ir naudokite lubrikantą, kad patirtumėte didesnį malonumą.

7 klaida: skubotos parengiamosios glamonės.

„Greitukas“ gali būti aistringas būdas paįvairinti jūsų įtemptą grafiką. Tačiau jeigu turite laiko, nedarykite klaidos ir neleiskite jo veltui. Vidutiniškai, kad moteris pasiektų viršūnę, reikia 10-20 minučių stimuliacijos. Tad jeigu susikoncentruosite tik į pagrindinį veiksmą, daugiau tikimybės, kad liksite nepatenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?