Gamtos klaida: kaip pailginti trumpą varpą

Dėl iširusios santuokos jauną vyrą buvo ištikęs šokas. Tačiau jo tėvai nutarė palydėti savo 23 metų sūnų ne pas psichologą, bet pas urologą. Varėniškis nebuvo kalbus, todėl nelabai norėjo dalintis su gydytoju savo intymaus gyvenimo paslaptimis. Gamta jam nebuvo dosni. Vidutinis vyrų varpos ilgis erekcijos metu - apie 15-17 centimetrų, o šio vyro varpa buvo net keletą kartų mažesnė.

Manoma, kad apie 5-7 procentus Lietuvos vyrų kenčia dėl įgimtų varpos formos defektų.<br>123rf nuotr.
Manoma, kad apie 5-7 procentus Lietuvos vyrų kenčia dėl įgimtų varpos formos defektų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Nov 23, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:10 PM

Vilniaus universiteto profesorius urologas Balys Dainys turėjo ne vieną tokį atvejį, kai gamta nuskriaudžia vyrą, padovanodama jam nedidelę varpą. Tačiau toks vyras neturi jaustis pasmerktas, nes gamtos klaidą įmanoma atitaisyti chirurginiu būdu.   „Po operacijos pavyko šiam vyrui pailginti varpą 3-4 centimetrais. Tai didelis laimėjimas“, - teigė B.Dainys.

Tačiau gydytojas priminė, kad seksualiniam pasitenkinimui kur kas svarbesnis ne varpos ilgis, o mokėjimas suteikti moteriai malonumą.

„Visada sakau vyrams, kad svarbu ne ūgis, o smūgis. Manoma, kad moteris jaučia tik pirmuosius 7,5 centimetrus varpos ilgio", -  tikino pašnekovas.

Ilgina skalpelio pjūviu

Varpos ilgis priklauso nuo ją prilaikančių papilvės raiščių.  Kuo jie standesni, tuo varpa trumpesnė.

Plastinės operacijos metu šie raiščiai atpalaiduojami. Po to į pjūvio vietą įdedama elastinga silikono plokštelė. Taip varpa pailginama keliais centimetrais. Varpą galima ilginti ne tik silikono plokštele, bet ir svareliais.

Po operacijos jie pritvirtinami prie varpos, kad neleistų greitai surandėti pjūviui ir susitraukti audiniams.

Tokius svarelius pacientas nešioja beveik pusę metų.

Šios plastinės operacijos nėra skausmingos. Nuskausminimui taikoma vietinė nejautra - į stuburo kanalą leidžiami vaistai, todėl vyras operacijos metu išlieka sąmoningas.

Po kelių dienų jis jau gali grįžti į namus. Lietuvoje varpos ilginimo operacijos pradėtos taikyti vos prieš dešimtmetį. Tuo tarpu Turkijos klinikose kasmet tokių operacijų atliekama apie 100, o Italijoje - apie 500.

Trukdo intymiems santykiams

Plastinių operacijų metu varpą galima ne tik pailginti, bet ir pastorinti, ištiesinti, pašalinti sustandėjusią audinio dalį, grąžinti elastingumą.

„Moterys Lietuvoje jau seniai galėjo patobulinti krūtų formas. Vyrai dėl įgimtų varpos deformacijų iki šiol jausdavosi nuskriausti", - tvirtino B.Dainys.

Apie 5-7 procentus Lietuvos vyrų kenčia dėl įgimtų varpos formos defektų. Kai kurių varpa būna užsirietusi net 20-30 laipsnių kampu.

Defektai būna ne tik įgimti. Pavyzdžiui, dėl įvairių infekcinių ligų varpa gali suplonėti, netekti elastingumo, tapti panaši į kablį.

Besimylintys partneriai dėl to patiria daug nepatogumų, nes lytiniai santykiai įmanomi tik pasirinkus tam tikrą pozą.

Netinka tradicinės sekso pozos

„Senovės Indijos kūrinyje apie meilę ir seksą „Kama Sutra" pavaizduotų pozų įvairovė atspindi, kad jau tuomet kai kurie vyrai galėjo kentėti dėl varpos defektų", - mano gydytojas B.Dainys.

Tarp kūrinyje „Kama Sutra" aprašytų 24 lytinio akto pozų gydytojas užtiko ir tokių, kurioms atlikti partneriai turi dėti daug fizinių pastangų.

Todėl urologas mano, kad kai kurios jogą primenančios pozos skirtos vyrams, kenčiantiems dėl varpos defektų.

Tik tam tikromis pozomis mylėdamiesi vyrai sugeba ritmingai spausti makšties priekinę sienelę ir stimuliuoti moters erogeninę zoną.

„Tradicinės pozos „vyras viršuje", „moteris viršuje", „ant šono", „vyras už nugaros" tokiems vyrams netinka, nes jie negali pasiekti vadinamojo G taško moters makštyje", - teigė profesorius.

Grįžti į visavertį intymų gyvenimą vyrams padeda operacija. Po jos moters makštyje esantis G taškas tampa prieinamas daugeliu pozų.

Kremzlinę plokštelę galima tik pašalinti

Plastinė varpos operacija būtina ir Peirono liga sergantiems vyrams. Dėl šios ligos varpoje ima formuotis standi kremzlinė plokštelė. Ją įmanoma užčiuopti ranka.

Erekcijos metu ties šia plokštele varpa užlinksta net 90 laipsnių kampu.

„Sergantys šia liga vyrai gali tik nusišlapinti. Lytiniai santykiai jiems - itin skausmingi", - teigė gydytojas B.Dainys.

Lietuvoje yra maždaug 300-400 Peirono liga sergančių vyrų. Be plastinės varpos operacijos lytiniai santykiai jiems beveik neįmanomi.

Vietoj plokštelės – lopas

Apie tris valandas trunkančios operacijos metu iš varpos pašalinama sukietėjusi plokštelė. Paimamas gabalėlis kojos venos, iš kurio suformuojamas 10 kvadratinių centimetrų pločio lopas. Jis įsiuvamas vietoj pašalintos plokštelės.

Tokiai operacijai atlikti reikia ypač kruopštaus chirurgo darbo. Jos metu sustabdoma varpos kraujotaka, nuo jos nuimama beveik visa oda, o pati varpa atvėsinama iki 15 laipsnių.

Po operacijos gydytojai pataria vyrams bent keliems mėnesiams apsišarvuoti kantrybe - surizikavusiems mylėtis anksčiau gali plyšti siūlės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.