Ar vyrų dalyvavimas gimdyme neslopina aistros?

Šį kartą laida „Vyrų akimis“ nagrinėja pagrindinę fiziologinę priežastį, dėl ko vyrai ir moterys apskritai būna kartu - naujų palikuonių gimdymą. Gydytojas ginekologas Rolandas Žiobakas pastebi, kad gimdymuose dalyvaujančių vyrų daugėja. Tiesa, yra nemažai moterų, kurios pačios nenori, kad jų vyrai matytų, kaip jos gimdo.

Gimdymuose dalyvaujančių vyrų daugėja.<br>Stopkadras.
Gimdymuose dalyvaujančių vyrų daugėja.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2014, 9:27 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:30 AM

„Turiu du vaikus, abiejuose gimdymuose aš dalyvavau. Jau žiūrint iš šono gimdymas yra kažkas sunkiai nusakomo žodžiais, o apie patirtis, kurios lieka moterų atmintyje visą gyvenimą, net sunku kažką pasakyti. Tai atrodo didžiulis fizinis darbas. Manau, kad ir mirdama moteris visų pirma prisimena gimdymą, o ne mylimojo pirmąjį bučinį“, - svarstė atlikėjas Juozas Liesis.

Ginekologas R.Žiobakas teigia, kad vyrui dalyvaujant gimdyme, moteris jaučiasi saugesnė. „Vyras gali padėti savo buvimu, išmokęs tam tikrų technikų, jis gali padėti moteriai palengvinti skausmą. Gal kažkokia mada yra, kad visos gimdo su vyrais. Bet tokiais atvejais labai matosi, kai vyras jaučiasi ne savo vietoje, tada jis ir moteriai nenori padėti“, - pastebi gydytojas.

Daugiau šia tema žiūrėkite naujausioje laidoje „Vyrų akimis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.