Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Ar sekso gali būti per daug?

Moteriškajai lyčiai

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2014, 11:38 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:57 PM

Moteriškajai lyčiai

Mažai tikėtina, kad moterys gali „perdozuoti“ sekso. Reguliarūs meilės žaidimai ne tik stiprina pilvo ir sėdmenų raumenis, bet ir padailina laikyseną.

Jei moteris nepasiekė menopauzės ir fiziškai sveika, papildomų sekso porcijų ji neturėtų atsisakyti. Tiesa, po 40-ojo gimtadienio gali kilti problemų dėl makšties išsausėjimo ir atsirasti dirginimas. Bet pakanka nusipirkti lubrikantą, ir šių nemalonių pojūčių nebeliks.

Moterys, kurios susilaiko nuo intymių santykių, kelia sau grėsmę. Kraujo sąstingis mažajame dubenyje sukelia uždegimus. Orgazmo nebuvimas - tai nervingumas, susierzinimas. Po menopauzės gali atsirasti net makšties atrofija.

Į Dortmundo (Vokietija) seksologijos specialistę kreipėsi pacientė, trejus metus nepatyrusi lytinių santykių. Moteris prisipažino, kad neturi ilgalaikio partnerio, o su bet kuo užsiimti meilės žaidimais jai tiesiog neįdomu. O kai užsinorėjo intymių santykių, tai susidūrė su nemaloniais pojūčiais: lytinio akto metu patyrė skausmus.

Tokiais atvejais seksologė pataria: moteris, neturinti partnerio - ir dar ilgalaikio - turi įsigyti vibratorių. Vienišės namuose ši intymi prekė - būtina, nes ji - viso labo nuolatinis rūpestis savo sveikata.

Vyriškajai lyčiai

O šiuolaikiniai vyrai, kaip kad nekeista, gali perlenkti lazdą. Atsiradimas tokių preparatų, kaip erekcijos stimuliatoriai, suteikia daugiau lytinės galios, kas, atrodytų, tik į naudą stipriajai lyčiai.

Vyriškojo pasididžiavimo organas stebėtinai lankstus ir ištvermingas, bet viskam yra ribos. Esant pernelyg dideliam krūviui, penio audiniai gali patirti pakenkimų, kartais - negrįžtamai. Tai gali nutikti jauniems, labai stipriems vyrams, kuriems patinka grubus seksas.

Vaistiniai preparatai ne tik padidina lytinio organo standumą, bet ir leidžia vyrui patirti antrą ir trečią orgazmą - be pertraukos.

Vienas iš pavyzdžių. Kanadoje seksologai stebėjo profesionalius futbolininkus. Jie visi vartojo viagrą, nes norėjo atsigriebti už laiką, skirtą treniruotėms. Bet jų reikalavimai organizmui lytinio gyvenimo srityje buvo tokie pat neprotingi, kaip ir profesiniu požiūriu.

Tai reiškia, jog jie žaidė futbolą, slopindami skausmą raminamaisiais ir būdami tokios fizinės formos išbėgdavo į žaliąją veją. Tą patį jie kartojo ir lovoje, didindami, - nežiūrint į nieką, - normalaus sekso dozes, pasitelkę stimuliatorius. Rezultatas nekoks: kai kurie patyrė net penio įplyšimų.

Parengė Monika Jakaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.