5 priežastys, kodėl seksas su prezervatyvu yra geresnis

Ar esate anksčiau girdėję ką nors panašaus? Mylėdamiesi be prezervatyvo, jūs prarandate didelę dalį sekso teikiamo malonumo. Tokį faktą atskleidę naujai atliktas tyrimas.

Prezervatyvas gali padidinti sekso teikiamą malonumą.<br>123rf nuotr.
Prezervatyvas gali padidinti sekso teikiamą malonumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2014, 7:00 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:03 AM

Mokslininkai, apklausę 18-34 m. amžiaus vyrus ir moteris, kurie yra neįsipareigoję ar neseniai pradėję naujus santykius, nustatė, kad 50 proc. žmonių nustoja naudoti prezervatyvus, praėjus mėnesiui nuo naujų santykių pradžios, 62 proc. - dviem mėnesiams.

Tačiau jeigu pora naudojasi kitos rūšies gimstamumo kontroliavimo priemonėmis, abu neserga lytiniu būdu plintančiomis ligomis, vis tiek yra argumentų, kodėl bent retkarčiais verta užsiimti sekso žaidimais su prezervatyvu.

1. Padeda atsipalaiduoti

Visi žino, kad seksą žudo stresas. O seksas be prezervatyvo gali sukelti stresą. Rūpestis dėl galimo nėštumo mažina mėgavimąsi seksu. Apie 50 proc. moterų, mylėdamosi be prezervatyvo, jaučia šį nerimą, net jeigu sąmoningai to nesuvokia, o prezervatyvas padeda joms labiau atsipalaiduoti.

2. Meilės žaidimų dalis

Prezervatyvo užsimovimui skirtas laikas atitraukia dėmesį nuo sekso? O gali būti kaip tik priešingai. Pavyzdžiui, moteris gali užmauti vyrui prezervatyvą savo burna – taip jis tik dar labiau įsiaudrins.

3. Aktas trunka ilgiau

Tiesioginio kontakto nebuvimas vyrams gali būti labai naudingas. Ypač tiems, kurie skundžiasi priešlaikine ejekuliacija. Mylintis su prezervatyvu, padidėja jų ištvermingumas lovoje.

4. Fantastiški pojūčiai

Patartina į prezervatyvo vidų įlašinti mažą lašelį lubrikanto, pagaminto vandens pagrindu. Tai suteiks vyrui nepakartojamų pojūčių.

5. Nusipelnoma komplimentų

Atlikti tyrimai rodo, kad vyrus, kurie pasirūpina prezervatyvais, moterys laiko atsakingesniais ir labiau žinančiais savo vertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.