Seksualinis suderinamumas: ar įmanomi santykiai be jo?

Jeigu tarp partnerių nėra pilnaverčio fizinio suderinamumo, jų santykiai pasmerkti. Būnant kartu jaučiamas susierzinimas, kuris galiausiai baigiasi emociniu nutolimu. Tačiau ne visada seksualinis suderinamumas atsiranda iš karto. Kartais tenka nemažai padirbėti, kad jis atsirastų, rašo kleo.ru.

Net jeigu abu nusprendėte, kad fizinio suderinamumo tarp jūsų nėra, neverta atsisakyti to, kas jūsų santykiuose buvo gerai.<br>123rf nuotr.
Net jeigu abu nusprendėte, kad fizinio suderinamumo tarp jūsų nėra, neverta atsisakyti to, kas jūsų santykiuose buvo gerai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 1:24 PM

Jeigu santykiuose jums patinka viskas, išskyrus fizinį aspektą – neverta nuleisti rankų per anksti. Šiek tiek pastangų gali kaip reikiant pataisyti situaciją. Pateikiame keletą patarimų, kaip tą padaryti.

1. Išsikelkite fizinį suderinamumą kaip prioritetinę užduotį.

Romantiniuose filmuose mėgstama vaizduoti, kad tiek fizinis, tiek emocinis suderinamumas atsiranda akimirksniu, tačiau gyvenime viskas nebūna taip idealu. Jeigu, reikalams priėjus iki fizinio kontakto, jums trūksta ugnelės, nereikia iš karto pasiduoti. Yra ne vienas šios problemos išsprendimo būdas, svarbiausia – atvirumas visokiems variantams.

2. Ilgai trunkančio nesuderinamumo nevalia nuvertinti.

Šiuo metu jums atrodo, kad galite taikstytis su nepakankamu fiziniu suderinamumu, bet paprastai bėgant laikui viskas tik blogėja. Be fizinio ryšio pradeda rastis emocinės problemos ir susierzinimas, kyla ginčai. Jeigu mylite partnerį ir norite suteikti šansą savo santykiams, privalote pasistengti.

3. Daugiau bendradarbiaukite.

Jums gali būti nelengva kalbėtis apie seksą ir kitus jūsų santykių aspektus, bet normalioms sveikoms poroms tai būtina. Jeigu bendravimas su partneriu taps sklandus, daugelį problemų bus galima išspręsti be ginčų ir kaltinimų.

4. Įveikite artumo baimę.

Pasaulyje, kur realų bendravimą pakeitė virtualus, fizinio suderinamumo kliūtis jūsų santykiuose gali būti artumo baimė. Tačiau jeigu jūs su partneriu esate pasiruošę dirbti dėl savo santykių – viskas ne taip ir blogai.

5. Neieškokite pateisinimų.

Yra daug objektyvių priežasčių, darančių įtaką fiziniam suderinamumui – pradedant skirtingais darbo grafikais, miegojimo įpročiais, baigiant vaistais, veikiančiais libido. Bet ieškoti paaiškinimų – ne geriausia mintis. Reikia išmokti atskirti tikras priežastis nuo prisigalvotų. Galite su partneriu aptarti galimybę kreiptis į šeimos psichologą.

6. Susitelkite į kokybę, ne kiekybę.

Yra daugybė fizinio suderinamumo aspektų, ir kokybė – pats svarbiausias iš jų. Net jeigu jūsų libido skirsis, problema bus išspręsta, jeigu seksas tenkins abu partnerius. Kad pasiektumėte artumą, pasitelkite flirtą, bet nereikėtų pernelyg spausti partnerio.

7. Nepraraskite ūpo.

Jeigu pirmasis bandymas sukurti tikrą ryšį nepavyko, kyla didelė pagunda stoti į jau išbandytas vėžes – ar tai būtų suvaidinti orgazmai, ar problemos ignoravimas, ar apskritai santykių nutraukimas. Nesitikėkite, kad partneris perskaitys jūsų mintis ir sužinos, ko jums norisi. Nukreipkite jį reikiama kryptimi ir skirtingose situacijose išbandykite skirtingus dalykus.

8. Subalansuokite iniciatyvą.

Kad pagerėtų fizinis suderinamumas, jūs abu turite jaustis geidžiami. Jeigu sekso iniciatorius visada būna vienas partneris, tai tampa problema. Pasistenkite išlaikyti balansą, kad jūsų partneris taip pat jaustųsi mylimas.

9. Negalvokite, kad problema išsispręs pati.

Net jeigu problema santykiuose iškilo vėliau, neverta tikėtis, kad ji išnyks savaime. Be pastangų ir nuoširdaus nori niekas nepasikeis. Pačiu blogiausiu atveju, tiesiog likite kartu, kol bandote susivokti savyje ir ieškote problemos sprendimo kelių.

10. Peržiūrėkite kitus variantus.

Net jeigu abu nusprendėte, kad fizinio suderinamumo tarp jūsų nėra, neverta atsisakyti to, kas jūsų santykiuose buvo gerai. Išeitimi gali tapti ir laisvi santykiai – žinoma, jeigu nustatysite aiškias taisykles ir jų laikysitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.