Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kodėl Kalėdų Senelis gali virsti geidžiamu sekso simboliu?

Kodėl Kalėdų Senelis visada laimingas? Nes žino, kur gyvena blogos mergaitės. Tokių anekdotų – daugybė. Tyras vaikystės personažas įveliamas į pačias nešvankiausias istorijas.

Kalėdų metas kai kuriems žmonėms sukelia purvinų minčių.<br>123rf nuotr.
Kalėdų metas kai kuriems žmonėms sukelia purvinų minčių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė, „Lietuvos rytas“

Dec 27, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:09 AM

Pasaulyje populiariame skelbimų portale „Craigslist“ prieš Kalėdas mirgėjo nepadoraus turinio kalėdiniai skelbimai.

„Santa ieško moters oraliniam seksui rogėse. Čiulpiama saldaininė lazdelė“, – rašoma viename skelbimų. Prie skelbimo prikabinta ir nuotrauka, o joje – Kalėdų Senelis su saulės akiniais, o jam moteris sniego baltumo apatiniais atlieka oralinį seksą.

Kol vaikai siunčia laiškus į Šiaurės ašigalį, suaugusieji linksminasi kitaip. Nešvankiais juokeliais kūrybiškai apipinami dauguma Kalėdų simbolių – dryžuoti raudoni ir balti saldainiai, dovanų prikimštos kojinės, sėdėjimas Kalėdų Seneliui ant kelių.

Viena moteris skelbime dviprasmiškai žada „priversti tavo varpelius skambėti“, o kitas vyras – pavaišinti kiaušininiu kokteiliu („Egg-Nog“ – JAV ir Kanadoje populiarus Kalėdų gėrimas su kiaušiniais, pienu ir alkoholiu).

Kai kurie skelbimai ypač kūrybiški. 44 metų vyras rašo: „Vedęs Santa ištisą dieną turi kietą kaip akmuo cukrinę lazdelę, o jo kaštonai tiek pripildyti grietinėlės, kad net skauda.

Pas ponią Claus vieši jos mėnesinis draugas ir ji negali pagelbėti mano pietų poliui, kuris vis rodo į šiaurę.

Ieškau blogo susituokusio ar jaunesnio moteriškos lyties elfo, kuris turėtų nuotaikos slapčia pakeliui į namus praskaidrinti šventes šiam purvinam Santai su talentais apdovanotu liežuviu ir stora cukrine lazdele.“

Draugijos nešvankiai juokaudamos ieško ir moterys: „Vyresnio amžiaus ponia Claus ieško panašaus amžiaus abiejų lyčių elfų linksmybėms.“

Kalėdų Senelio nevengiama paversti sekso simboliu ir Holivudo kino filmuose, ir reklamose.

– Kas slypi už tokių pokštų, kokius tabu žmonės bando sulaužyti? – pasiteiravome vilniečio psichoanalitiko Raimundo Milašiūno.

– Iš Kalėdų Senelio dažniausiai juokiasi nebrandžios asmenybės. Tai tarsi bandymas atsikratyti savo vaikiškos tapatybės. Vaikystėje Kalėdų Senelis buvo idealas, o vėliau stengiamasi nustoti idealizuoti šį personažą.

Kalėdų Senelis yra susijęs su tam tikru amžiumi – su senatve.

Tad tai gali būti ir bandymas įveikti senatvės ir mirties baimę. Bet visi šie dalykai pasąmoniniai – juokaudami žmonės apie tai tikrai negalvoja.

Dabar – Kalėdos, o atėjus kitai šventei pasirenkamas kitas objektas.

– Jeigu suaugusieji taip juokauja, ar tai reiškia, kad jie dar neišaugę iš paauglystės, neperėję iš vaikų pasaulio į suaugusiųjų?

– Taip, reikėtų dėl to susimąstyti.

Kitas dalykas – dažniausiai apie seksą juokauja tie žmonės, kurių lytinis gyvenimas nesėkmingas arba juos kamuoja nepasitikėjimas sekso metu. Tokiems juokams ir Kalėdų Senelio nereikia – bet kas gali būti jo vietoje.

– Kalėdų Senelis, kaip sekso objektas, gana dažnas reiškinys. Net ir Holivude prisukta filmų, kaip užmezgami romantiški santykiai su Kalėdų Seneliu.

Kodėl mūsų kultūroje šis personažas toks erotiškas?

– Jeigu yra paklausa, yra ir pasiūla. Holivudas visko yra prikūręs.

Aukštesnio lygio žmonėms vienokie filmai kuriami, vidutinio lygio – kitokie, o žemiausio lygio – dar kitokie. Pastariesiems ir skirti pašaipūs filmai apie Kalėdų Senelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.