Erotiniai sapnai: ką reiškia ir kaip juos „užsisakyti“

Erotiniai sapnai vienus žmones aplanko beveik kas naktį, kitus – gerokai rečiau. Kartais atsibudę po tokio sapno jaučiamės sutrikę ir galvojame – kaip galėjau susapnuoti šitokį dalyką? Iš tiesų, kodėl žmonės sapnuoja erotinius sapnus, ką per juos bando pasakyti mūsų smegenys?

Atliktas tyrimas parodė, kad jausmingi aromatai gali iššaukti ryškius erotinius sapnus.<br>123rf nuotr.
Atliktas tyrimas parodė, kad jausmingi aromatai gali iššaukti ryškius erotinius sapnus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2015, 4:17 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:06 AM

Pasak sapnų tyrinėtojų, 8-10 proc. iš visų mūsų naktimis aplankančių vaizdų yra seksualinio pobūdžio. Moterys erotinius sapnus sapnuoja vidutiniškai 5 kartus per mėnesį, vyrai – 15. Tai nesusiję nei su socialiniu statusu, nei su turtine padėtimi.

Moterys dažniausiai sapnuoja seksą su pažįstamu žmogumi, tuo tarpu vyrai sapne „teikia pirmenybę“ seksui su nepažįstamosiomis.

Erotiniai sapnai visai nereiškia, kad jums trūksta sekso – juos sapnuoja visi, tiek viengungiai, tiek turintys partnerius. Kitaip, nei kartais būna manoma, erotiniai sapnai neatspindi jokių seksualinių problemų – jie iš tiesų atspindi įvairias gyvenimiškas situacijas.

Monrealio universiteto psichologai apklausė 3,5 tūkst. vyrų ir moterų ir nustatė, kad šiuolaikinės moterys vis dažniau sapnuoja erotinius sapnus.

8 proc. tokių sapnų susiję su meilės žaidimais, 20 proc. atvejų moterys sapne regi lytinį aktą. 4 proc. moterų sapne patiria orgazmą, 15 proc. - svajoja apie savo buvusiuosius, kurie sapne pasirodo kaip meilužiai. 40 proc. moterų yra tekę susapnuoti seksą su garsenybe.

Jeigu erotiniai sapnai jūsų netrikdo, ir norėtumėte sapnuoti juos dažniau – yra priemonių, kaip tokius sapnus „užsisakyti“. Pavyzdžiui, užmigti ant pilvo. Šioje pozoje mūsų plaučiai gauna mažiau oro, kvėpavimas apsunksta, kaip ir per seksą. Miegančiojo organizmas gali į tai sureaguoti erotiniais sapnais.

Erotinį sapną gali prišaukti ir kvapai. Atliktas tyrimas parodė, kad jausmingi aromatai gali iššaukti ryškius erotinius sapnus. Ypač stipriai veikia santalas, bergamontė ir rozmarinas. Tačiau, jei norite susapnuoti erotinį sapną, venkite kardamono, imbiero ir cinamono.

Erotinių sapnų reikšmės

Mūsų sapnai yra daugiaprasmiai, ir geriausiai juos išaiškinti gali pats sapnuojantysis. Niekada nereikia jų aiškinti tiesiogiai. Pateikiame keletą nuorodų, kaip galima aiškinti erotinius sapnus.

Seksas su buvusiu partneriu gali reikšti, kad jūs turite neužbaigtų bendrų reikalų. Kitas variantas – kad jūs tebejaučiate jam meilės ir prieraišumo jausmus.

Seksas su nemaloniu žmogumi gali būti vidinio protesto prieš dabartinį jūsų gyvenimo būdą išraiška.

Vyras sapnuoja, kad jis – moteris. Tai gali reikšti, jog jam gyvenime nepatinka žiaurumas ir agresija. Atitinkamai, valdinga ir ryžtinga trokštanti būti moteris gali susapnuoti esanti vyras.

Sapnas apie prievartą, kur jūs – auka. Tai gali reikšti jūsų siekį nuo kažko išsivaduoti tikrovėje.

Seksas su pažįstamu vyru gali reikšti, kad jus traukia to žmogaus dvasinės savybės. Ir kad jūs norėtumėte, jog jūsų realus partneris būtų panašus į jį.

Seksas su nepažįstamuoju gali duoti užuominą, kad jūsų gyvenimas pernelyg vienodas, ir kad vertėtų jame ką nors pakeisti.

Seksas stebint publikai: sapnas duoda signalą, kad jūsų gyvenime ne viskas yra sklandu, kad jūs jaučiate diskomfortą – ir nebūtinai intymioje sferoje.

Sapnai apie lesbietišką meilę gali reikšti, kad jums labai trūksta švelnumo ir šilumos.

Seksas su garsiu žmogumi gali reikšti, kad jūs pati trokštate išgarsėti. Kitas variantas – galbūt jūsų realus partneris jums atrodo nepakankamai patrauklus.

Jeigu vyras sapnuoja, kad yra neištikimas savo žmonai, tai visai nereiškia, kad jis yra pasirengęs būti neištikimas jai ir tikrovėje. Bet greičiausiai seksą su žmona jis traktuoja tik kaip santuokinę pareigą. Ir čia yra apie ką pamąstyti žmonai.

Jeigu seksas perauga į košmarą, tai gali reikšti, jog jumyse kunkuliuoja troškimas atkeršyti tam, kam esate priversta paklusti realiame gyvenime. Pavyzdžiui, viršininkui.

Sapnas apie masturbaciją gali liudyti apie menką savęs vertinimą. Galbūt jūs nepatenkinta savo kūnu ir nesiryžtate jo parodyti kitiems.

Sapnas apie kraujomaišą: gali būti, kad jūs nemylite kieno nors iš artimųjų arba norite kam nors atkeršyti. Bet galimas ir kitas aiškinimas – jūs mylite partnerį ir ieškote jo švelnumo ir pagalbos tokius neįprastu būdu.

Sapnuojate, kad stebite porą, užsiimančią seksu: greičiausia jūs ieškote kažko naujo savo pačios gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste