Kokie vyrų peniai moterims yra patraukliausi?

Mums, žmonėms, labai svarbi išvaizda. Mes įtraukiame pilvus fotografuodamiesi, šukuojamės ir einame į sporto sales, norėdami numesti keletą papildomų kilogramų.

Dauguma atliktų tyrimų parodė, kad pasitikintis savimi, malonus ir patrauklus vyras laikomas labiausiai tinkamu patirti seksualinį pasitenkinimą.<br>123rf nuotr.
Dauguma atliktų tyrimų parodė, kad pasitikintis savimi, malonus ir patrauklus vyras laikomas labiausiai tinkamu patirti seksualinį pasitenkinimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 7:28 AM

Tuo tarpu vyrų galvose dažnai sukasi vienas seniausiai stipriajai lyčiai rūpimų klausimų: „Ar penio dydis tikrai svarbus?“

Svarbiausia, be abejo, yra ne penio dydis, bet tai, kaip jis naudojamas. Ir vis dėlto, ar be reikalo vyrai yra taip susirūpinę savo vyriško pasididžiavimo dydžiu?

Maloniai nustebsite sužinoję, kad žmonės turi didžiausius penius iš visų primatų pagal santykinį ir absoliutų dydį.

Bet ar vyrams reikia kuo didesnio penio? Ką apie tai mano moterys? Ar dydis yra patrauklus, o gal – atstumiantis veiksnys? Ar tai padeda labiau patenkinti partnerę? Atsakymus pabandė surasti interneto puslapis iflsciece.com.

Evoliucijos metu moterys išsiugdė susidomėjimą tam tikro dydžio ir formos peniais, panašiai kaip povų patelės patinų uodegų plunksnomis. Taigi moterys seksualiniais partneriais dažniau rinkosi vyrus su didesniais peniais, vėliau šią savybę genais perduodamos kitoms žmonių kartoms. Tai vadinama seksualine atranka.

Kažkada toks moterų elgesys renkantis partnerius, buvo naudingas ir kai kuriems vyrams, turintiems didesnius penius. Sueities metu turintys didesnius penius galėjo pašalinti konkuruojančių vyrų spermą. Tai yra, kuo giliau sekso metu penis įsiskverbia į makštį, tuo lengviau apvaisinti moterį ir perduoti savo genus kitai kartai.

Vieno tyrimo metu buvo nustatyta ir tai, kad kai kurios moterys patiria dažnesnius vaginalinius orgazmus, kai mylisi su vyrais, turinčiais ilgesnius penius. Manoma, kad taip yra, nes ilgesnis penis gali stimuliuoti vaginą ir gimdos kaklelį per visą ilgį.

Tačiau svarbu paminėti, kad moterys patiria skirtingus orgazmus: ne tik vaginalinius, bet ir klitorinius. Skirtingi orgazmai naudoja skirtingas nervų galūnes ir stimuliuoja skirtingas smegenų sritis. Net ir dažnai aptariamas G taškas, kuris yra dar viena seksualiai jautri moters kūno vieta, yra tik makšties pradžioje.

Tiesą sakant, daugybė tyrimų, atliktų su moterimis, parodė, kad joms penio dydis nėra toks svarbus, kaip vyrai linkę manyti. Moterų požiūris į dydį yra įvairus, o labiau didesnius penius vertina homoseksualūs vyrai.

Dar vienas tyrimas, atliktas 2013 metais, nustatė, kad ramios būsenos penio ilgis irgi yra labai svarbus vyro patrauklumui. Moterų buvo paprašyta įvertinti vyrų patrauklumą pagal kompiuteriu sugeneruotus vaizdus, kuriuose buvo pavaizduoti įvairių tipų kūnų ir skirtingų dydžių penių savininkai.

Tyrimas parodė, kad moterims buvo patrauklesni ne tik aukštesni ir fiziškai sveikiau atrodantys vyrai. Jų peniai irgi buvo svarbūs patrauklumui. Kuo jie buvo ilgesni, tuo geriau moterys vertino vyrus. Nepaisant to, peniai neturėtų būti per dideli. Patraukliausi buvo vyrai, kurių ramios būsenos peniai siekė 7,6 cm. Turėję didesnius penius buvo mažiau patrauklūs. Padaryta išvada, kad proporcingo dydžio penių savininkai yra patraukliausi, nes per didelių gali būti traktuojami kaip pavojingi.

Taip pat nustatyta, kad svarbu ne tik penis, bet ir jo savininkas. Dauguma atliktų tyrimų parodė, kad pasitikintis savimi, malonus ir patrauklus vyras laikomas labiausiai tinkamu patirti seksualinį pasitenkinimą.

Tad dydis kai kuriais atvejais yra svarbus, bet didesnis ne visada yra geresnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?