„Moteris ant viršaus“ paskelbta pavojingiausia sekso poza

Mokslininkai nustatė, kokia sekso poza pati pavojingiausia. Pasirodo, poza „moteris ant viršaus“ atsakinga už daugiau nei pusę varpos lūžių, įvykstančių lytinio akto metu. Tai – pati pavojingiausia sekso poza.

Kai moteris yra ant viršaus, paprastai ji kontroliuoja judesius, visu savo kūno svoriu nusileisdama ant erekcijos būsenoje esančios varpos.<br>123rf nuotr.
Kai moteris yra ant viršaus, paprastai ji kontroliuoja judesius, visu savo kūno svoriu nusileisdama ant erekcijos būsenoje esančios varpos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2015, 8:00 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 7:27 AM

Brazilijos mokslininkų tyrimas, kurio rezultatai buvo paskelbti žurnale „Advances in Urology“, taip pat atskleidė, kad antra pagal pavojingumą poza yra „šuniukas“, kuomet moteris stovi ant keturių. Ji kalta dėl 29 proc. nelaimių.

Tuo tarpu mylintis poza „vyras ant viršaus“ įvyksta tik 21 proc. varpos lūžių.

Tokios išvados buvo padarytos apibendrinus 13 metų laikotarpio duomenis. Trijose didelėse Kampinaso miesto, turinčio 3 mln. gyventojų, greitosios pagalbos ligoninėse medikai ir akademikai tyrė pacientus, besikreipiančius dėl galimų varpos lūžių.

Pusė iš jų pasakojo pradžioje išgirdę trakštelėjimą, po to pajutę skausmą. Kai kuriems varpa sutino.

Šių vyrų amžiaus vidurkis – 34 metai. Kai kurie iš jų, prieš kreipdamiesi pagalbos į medikus, išlaukdavo iki 6 valandų.

„Mūsų tyrimas pagrindžia faktą, kad lytiniai santykiai, kai „moteris ant viršaus“, yra potencialiai rizikingiausia sekso poza, susijusi su varpos lūžiais“, – skelbė išvadose mokslininkai.

Jie iškėlė hipotezę, kad, kai moteris yra ant viršaus, paprastai ji kontroliuoja judesius, visu savo kūno svoriu nusileisdama ant erekcijos būsenoje esančios varpos. Jeigu varpos įsiskverbimo kryptis neteisinga, nėra galimybės ją pataisyti – paprastai moteris dėl to nepatiria skausmo ir nenukenčia, tačiau varpai padaroma didelė žala.

Tuo tarpu kai judesius kontroliuoja vyras, jis turi daugiau galimybių sustabdyti įsiskverbimą, sureaguodamas į skausmą ir taip sumažindamas varpos lūžio tikimybę.

Iš viso į ligonines, kuriose vyko tyrimas, dėl įtariamų varpos lūžių kreipėsi 44 vyrai. 42 iš jų diagnozė buvo patvirtinta atlikus klinikinius, rentgeno ir chirurginius tyrimus.

28 iš jų susižalojo per heteroseksualius meilės žaidimus, 4 – per homoseksualius, 6 – masturbuodamiesi, 4 – neaiškiomis aplinkybėmis.

„Varpos lūžis – gana neįprasta trauma, pacientams kelianti sumišimą ir gėdą, dėl to jie neskuba kreiptis į gydytojus – taip kyla rizika nepataisomai sutrikdyti ar netgi prarasti savo lytinę funkciją“, – pabrėžė tyrimo autoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.