Eksperimentas: kas bus, jei niekada nesakysite seksui „ne“?

Nemažai porų žino, ką reiškia nevienodi lytiniai poreikiai. Aktyvesnioji pusė jaučiasi nesmagiai, nuolat prašydama sekso, o pasyvesnis partneris jaučiasi nuolat verčiamas mylėtis. Ar įmanoma rasti sprendimą, kad ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika?

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-01-26 16:39, atnaujinta 2018-01-15 00:52

Trys britų poros išdrįso dalyvauti eksperimente, kuriame vyrui ir moteriai teko pripažinti, kad jų lytinis potraukis skirtingas. Vienas partneris beveik visada būdavo nusiteikęs seksui, o kitas jautėsi verčiamas tuo užsiimti. Pastariesiems ir buvo skirtas išbandymas.

Jie sutiko mėnesį užsiimti seksu kiekvieną kartą, kai tik jų partneris tai pasiūlys. Eksperimento rengėjai norėjo pamatyti, ar tai tik dar labiau išryškins poros santykių trūkumus, ar padės jiems pasijusti artimesniems.

Visos trys poros keturias savaites rašė dienoraščius.

Poroje aktyvesnis vyras.

Architektas Stacey Powellas (39 m.) ir biure dirbanti jo žmona Vanessa (45 m.) susituokę jau 12 metų. Su dviem dukromis jie gyvena Sario grafystėje. Stacey norėtų sekso kiekvieną naktį, bet Vanessą išvargina darbas ir šeimos rūpesčiai, todėl ji būna tam nusiteikusi porą kartų per mėnesį.

Pora per populiaraus britų portalo „Daily Mail“ pasiūlytą eksperimentą pasimylėjo iš viso 6 kartus.

Stacey jaudino pati mintis, kad galės su žmona mylėtis dažniau nei anksčiau. Vanessa neabejojo, jog vyras pasinaudos proga pirmąją eksperimento naktį. Ji nustebo, kad sekso žaidimai truko tik 15 minučių, – Stacey buvo per daug pavargęs po 12 valandų darbe.

„Dar labiau jaudino tai, kad Vanessa ėmėsi iniciatyvos, – nepamenu, kada tai įvyko pastarąjį kartą, – sakė jis. – Visą kitą dieną praleidau fantazuodamas, kas nutiks kitą kartą, bet tą vakarą po poros taurių vyno abu kritome į lovą ir užmigome. Buvau per daug pavargęs.“

Kelias dienas negalėjo būti nė kalbos apie seksą – Vanessai prasidėjo mėnesinės. Moterį nustebino tai, kad jos vyras nesistengė išpešti daugiau naudos iš situacijos.

„Galbūt mūsų lytinis potraukis ne toks ir skirtingas, kaip maniau“, – sakė ji.

Vis dėlto Vanessa pasibaigus menstruacijoms pati pasiūlė vyrui pasimylėti. Vyro veidas tiesiog nušvito. Seksas dukart per savaitę jiems buvo neįprasta.

Kita savaitė prasidėjo ne taip gerai. Stacey, pusę septynių prižadintas žadintuvo, buvo nusiteikęs mylėtis, bet Vanessa tik suniurzgė, jog nori dar pamiegoti, nes partnerio knarkimas neleido jai to padaryti naktį. Viskas tarsi grįžo į senas vėžes.

„Kitą vakarą nupirkau maisto, tikėjausi, jog romantiška vakarienė padės Vanessai atsipalaiduoti, – pasakojo vyras. – Ji vėliau mielai gulėjo apsikabinusi, bet mylėtis negalėjome – aiškiai mačiau, jog ji pavargusi“, – prisimena Stacey.

Po poros dienų Vanessa pasiūlė anksti eiti į lovą žiūrėti televizoriaus. Bučinys sakant „labanakt“ virto šiuo tuo aistringesniu, ir jie pasimylėjo.

Kitą naktį Vanessa į lovą įlipo nuoga. „Aiškiai mačiau, jog ji nori sekso, bet pats jaučiausi per daug pavargęs. Tai buvo pirmas kartas, kai pasakiau jai „ne“. Tuomet geriau supratau, kaip Vanessa turėjo jaustis, kai aš būdavau nusiteikęs seksui, o ji – ne.“

Vanessa nustebo, kad vyras ją atstūmė. Ji net pasijuto šiek tiek įskaudinta – bet taip daugybę kartų jautėsi ir jos vyras.

Moteris kitas dvi naktis praleido su draugėmis, o grįžusi iš kelionės į Londoną šeštadienio vakare pati pasiūlė užsiimti seksu. Bet trečiosios savaitės pradžioje įvyko nelaimė.

„Lygindamas darbo marškinius netyčia priliečiau lygintuvą prie savo pasididžiavimo, – neslėpė Stacey. – Pasimokiau, kad niekada negalima lyginti drabužių, kai nesi apsirengęs. Porą dienų net negalėjau pagalvoti apie seksą – atrodė, kad Vanessai dėl to ir palengvėjo, ir buvo juokinga.“

Po trijų dienų juodu pabandė vėl, bet jam vis dar pernelyg skaudėjo. Vanessa atrodė šiek tiek susinervinusi. Dėl to Stacey net apsidžiaugė – juk jis praleido tiek metų nervindamas ją dėl sekso.

„Pasimylėjome praėjus savaitei po incidento. Atrodo, kad dėl to susilaikymo padidėjo mūsų abiejų seksualinis apetitas. Po dviejų dienų vėl mylėjomės. Dienoraščio rašymas buvo puikus būdas ir užimtomis dienomis nepamiršti sekso“, – pripažino Stacey.

Vanessa dėl priverstinės pertraukos nekantraudama laukė, kol vėl galės mylėtis.

„Tai buvo nuostabu, priminė tuos laikus, kai įsimylėjome vienas kitą, – sakė ji. – Manau, kad dažnesnis seksas mums leido pasijusti artimesniems, priminė, jog esame ne tik tėvai, bet ir vienas kitą mylintys žmonės. Esu pasiryžusi daugiau nebelaikyti sekso nereikšmingu.“

Stacey džiaugėsi, jog po eksperimento žmona pati nori užsiimti seksu ir nebedaro to vien tam, kad patenkintų vyrą.

Poroje aktyvesnė moteris.

Antroji pora – sekretorė Rebecca Morris-Jackson (40 m.) ir virėjas Paulas (35 m.), gyvenantys Londone su sūnumis – devynių mėnesių Charlie ir greitai dvejų metų sulauksiančiu Jacku.

Rebecca norėtų sekso kiekvieną vakarą, bet Paului užtenka poros kartų per savaitę.

Ši pora per eksperimento mėnesį pasimylėjo 16 kartų.

Paulas nelaukė to mėnesio. Jam patinka seksas, bet kai kuriais vakarais jis verčiau ramiai žiūrėtų televizorių.

Pradžia buvo nekokia. Rebecca visą dieną džiūgavo dėl garantuoto sekso, bet planai sugriuvo, kai sūnus Jackas nemiegojo nuo pusės vienuolikos iki trečios valandos nakties. O pusę septynių ryto moteris jau turėjo keltis prie mažylio Charlie.

„Nežinojau, ar kitą vakarą turėsiu energijos, – prisipažino Rebecca. – Vis dėlto ėmusi glamonėti Paulą greitai supratau, kad atsakymas teigiamas.“

Paulas dėl eksperimento sąlygų neatsisakydavo sekso. Bet jis neatrodė pernelyg entuziastingas, kai jo žmona ėmė jį bučiuoti ir kitą naktį.

„Regis, vėliau tai pradėjo patikti ir jam, – sakė moteris. – Kitą naktį supratau, kad jį reikia tik šiek tiek paskatinti. Apsirengiau šilkiniais naktiniais marškiniais, tai paprastai padeda.

Viskas buvo labai aistringa, bet kilo klausimas, ar mano vyrui tai nėra tarsi darbas. Tada, kai mylimės įprastai, bent galiu žinoti, jog Paulas to iš tikrųjų nori. Nelendu prie jo sekmadienį, jis tą dieną daug dirba – tai laikas, kai restorane daugiausia lankytojų.“

Stebėtina, bet Paulas netgi nusivylė, kai jo žmona negalėjo glamonėtis lovoje, – ji turėjo praleisti kelias naktis su sergančiu vaiku.

Kai Jackas ėmė sveikti, Rebecca grįžo į lovą pas vyrą. Dauguma moterų tokiu atveju norėtų pamiegoti, bet Rebeccai seksas suteikia energijos, todėl pora tą naktį mylėjosi.

„Nelengva pajusti tą nuotaiką naktimis, kai noriu tik miegoti, – prisipažino Paulas. – Tada netgi noriu pameluoti, jog man skauda galvą.“

Kitą vakarą jie vėl užsiėmė seksu po vakarienės su draugais.

„Kitas dvi dienas nekantriai laukiau, kada vyras grįš iš darbo, – tikino moteris. – Žinojau, kad jis pavargęs, bet visada sakau, jog seksas – puikus būdas atsipalaiduoti.

Vis dėlto keista, kai nereikia stengtis iš Paulo gauti tai, ko noriu. Pasiilgstu išbandymų.“

Trečiąją savaitę Rebeccai prasidėjo mėnesinės. Paulas džiaugėsi taip, tarsi būtų sužinojęs, kad ji laimėjo atostogas Karibuose.

„Kai jos baigėsi, grįžusi namo radau paniurusį vyrą, – pasakojo moteris. – Žinojau, kad pasiūlymai gali sugadinti jam nuotaiką, bet taip ilgai išbuvusi be sekso nusprendžiau surizikuoti. Buvo verta – mylėjomės labai aistringai“, – sakė Rebecca.

Prasidėjus paskutinei savaitei ji žinojo, kad Paulas negali pasakyti „ne“.

Tačiau lytinis gyvenimas nebeatrodė toks įdomus, kaip anksčiau. Rebecca pasiilgo gundymo.

Eksperimentas parodė, kai jai patiko nežinoti, ar Paulas pasiduos, ar ne. „Galbūt mūsų ankstesni santykiai nebuvo tokie jau blogi“, – padarė išvadą Rebecca.

Paului, kaip ir visiems vyrams, patinka seksas, bet jis nemėgsta spaudimo. Sunkų darbą dirbančiam vyrui, turinčiam du mažus vaikus, miegas kartais patrauklesnis už seksą. Būtent dėl dienos problemų jis nebūna puikios nuotaikos.

„Džiaugiausi, kai atėjo paskutinė savaitė. Negalėdamas pasakyti „ne“ seksui, ėmiau jausti vis didesnį stresą. Negalėjau žinoti, kada gali reikėti tai daryti.

Palengvėjo, kai baigėsi išbandymas, – seksas turėtų būti malonumas, ne darbas. Dabar Rebecca turės laukti visą savaitę, kol vėl mylėsiuosi su ja.“

Poroje abu neaktyvūs.

Trečioji pora – Paulas Whitney (36 m.), dieną dirbantis automobilių servise, o naktį – apsaugininku, ir jo žmona Katie (26 m.), dirbanti slaugytoja ir padavėja.

Paulas turi tris vaikus iš ankstesnės santuokos, bet pora nori bendro kūdikio. Dėl ilgų darbo valandų jie be sekso gali išbūti kelias savaites.

Ši pora eksperimento metu pasimylėjo 9 kartus.

Paulas ruošėsi pasinaudoti visomis išbandymo suteiktomis galimybėmis. Jis pačią pirmą naktį džiaugėsi iš Katie nesulaukęs atsikalbinėjimo, kad ji per daug pavargusi.

Jie vėl mylėjosi ir penktąją eksperimento dieną, bet Paulas suprato, koks monotoniškas tapo jų seksas. Pasimylėję jie tiesiog apsivertė ant kito šono ir nieko vienas kitam nesakę užmigo.

Išbandymas atskleidė jų santuokos problemas.

„Negalėjau užmigti, svarsčiau, ar sugrįš mūsų seni jausmai, – prisipažino vyras. – Katie jautėsi taip pat.

Visą dieną praleidome rašydami žinutes vienas kitam, pripažinome, jog vienas nuo kito nutolome. Persikėliau į kitą miegamąjį. Abu buvome nelaimingi, galvojome, kas bus.“

Antrosios savaitės penktadienį jie susitiko bare po darbo. Pora buvo labiau atsipalaidavusi, juokėsi kartu taip pat, kaip ką tik susituokę. Paulas grįžo į bendrą lovą. Jis nesistengė pradėti sekso, tiesiog džiaugėsi galėdamas jaustis artimesnis Katie.

Po dviejų dienų, kai jie sėdėjo ant sofos ir žiūrėjo televizorių, Paulas nesusilaikė ir pabučiavo žmoną.

„Buvau toks laimingas, kai ir ji mane pabučiavo, – pasakojo jis. – Laiptais užlipome į miegamąjį. Seksas buvo nuostabus, jaučiau daug daugiau meilės nei praėjusį kartą.

Trečiosios savaitės pradžioje prieš mylėdamiesi kartu maudėmės. Tai smagu, kitaip nei mechaniškas seksas, prie kurio buvome pripratę. Galbūt buvome pernelyg susitelkę į kūdikio pradėjimą.

Šeštadienio vakarą kartu su draugais vakarieniavome. Visą laiką flirtavome su žmona. Tai nuostabu – seniai taip mėgavomės vienas kito draugija.

Paskutinės eksperimento savaitės pradžioje, kai grįžau iš serviso, Katie mane pasitiko su paruošta vakariene. Atradome laiko seksui miegamajame prieš man išeinant į vakarinį darbą.“

Sekmadienio popietę jie praleido žiūrėdami filmą. Katie pasiūlė pasimylėti.

Paulas antradienio vakarą ir vėl buvo tam nusiteikęs, bet jam pasirodė, kad Katie jį tyčia ignoruoja.

„Neleidau sau kankintis kaip paprastai, – sakė vyras. – Kitą rytą pasakiau Katie, kad ji su manimi elgėsi šaltai. Truputį pasiginčijome, ji aiškino, jog to nesuprato. Po dviejų dienų už tai atsigriebėme visa valanda aistros.

Per šį eksperimentą daug patyrėme. Iš pradžių net maniau, kad jis sugriaus mūsų santuoką. Bet tai, kuo tapome, nuostabu.

Labai myliu Katie, seksas man yra svarbus būdas tai parodyti, todėl džiaugiuosi, jog jis mums nebėra nemalonus darbas.“

Katie eksperimento metu suprato, kokį poveikį Paulo nuotaikai daro seksas.

„Dienoraščių rašymas mus paskatino kalbėtis apie seksą, – teigė ji. – Taip pat lioviausi nuolat tikrinti, kuriomis dienomis esu vaisingiausia. Tai seksą vėl padarė maloniu užsiėmimu, o ne procesu, reikalingu norint susilaukti vaikų.

Nemanau, kad tai – eksperimento pabaiga. Tai naujo mūsų santuokinio gyvenimo etapo pradžia.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.