Intymius norus lemia profesija: kas ieško meilės, o kas sekso?

Aktoriai dažniau nori tik sekso, slaugės ieško meilės. Tokią išvadą padarė britai, neseniai atlikę tyrimą, ar požiūris į intymius santykius priklauso nuo žmogaus profesijos.

Argi profesija iš tiesų daro įtaką jūsų meilės reikalams? Tyrimą atlikę pasimatymų programėlės „Clover“ kūrėjai gavo daugiau nei 33 tūkstančius atsakymų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Argi profesija iš tiesų daro įtaką jūsų meilės reikalams? Tyrimą atlikę pasimatymų programėlės „Clover“ kūrėjai gavo daugiau nei 33 tūkstančius atsakymų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:47 AM

Argi profesija iš tiesų daro įtaką jūsų meilės reikalams? Tyrimą atlikę pasimatymų programėlės „Clover“ kūrėjai gavo daugiau nei 33 tūkstančius atsakymų. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Ne tik laisvosios profesijos atstovais vadinami aktoriai, bet ir tiksliuosius mokslus baigę inžinieriai dažniausiai tiesiog nori sekso, o ne rimtų santykių.

Apklaustųjų amžius – nuo 18 iki 60 metų. Jų atsakymai parodė, kad dauguma tam tikrų sričių profesionalų turi panašių seksualinių troškimų. Kai kam rūpėjo vienos nakties nuotykiai, kitiems ilgesnė draugystė.

Buhalteriai, psichologai ir medicinos slaugytojos dažniausiai troško ilgalaikių santykių. Ilgai trunkantį bendravimą mieliau nei trumpus intymius santykius rinkosi ir vaistininkai, dizaineriai bei programuotojai.

Dauguma gydytojų ir advokatų sakė, kad ieško vien draugų.

Dažniausias atsakymas – neįpareigojantys santykiai. Jų labiausiai norėtų žurnalistai, policininkai, mokytojai, publicistai, mokslininkai, muzikantai, statybininkai ir reklamos specialistai.

Nepaisant išvadų, kad intymiems santykiams įtaką daro profesija, tyrimą atlikę programėlės kūrėjai nesukūrė aiškių rezultatus paaiškinančių teorijų.

„Intymiems santykiams įtakos turi laisvas laikas, – Didžiosios Britanijos dienraščiui „Daily Mail“ sakė įmonės, kuri sukūrė pasimatymų programėlę „Clover“, vadovas Isaacas Raichykas. – Faktas, kad dauguma vartotojų rinkosi neįpareigojančius santykius, gali reikšti, kad jie nori apsidrausti – tikisi, kad taip galės susipažinti su daugiau žmonių.“

Jo kolega pridūrė, kad 70 procentų pasimatymų programėlės vartotojų yra vyrai, o 30 procentų – moterys. Tai irgi galėjo nulemti tyrimo rezultatus.

Parengė Dorotėja NOREIKAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.