Įkopti į palaimos viršukalnę gali padėti ir sekso žaislai

Trokšdamos pasiekti palaimos viršūnę, moterys neretai griebiasi sekso žaislų ar vietoj jų naudoja buities daiktus. Ką apie tai mano medikai?

Maždaug prieš 15 metų Lietuvoje paplito vibratoriai. Iš pradžių jie buvo nekokybiški, todėl ne vieną teko gelbėti, kai vibratorius makštyje suirdavo.<br>123rf nuotr.
Maždaug prieš 15 metų Lietuvoje paplito vibratoriai. Iš pradžių jie buvo nekokybiški, todėl ne vieną teko gelbėti, kai vibratorius makštyje suirdavo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sabina Adamovič

Feb 15, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:19 AM

Jau 30 metų gydytoja ginekologe dirbančiai Vilniaus gimdymo namų vadovei Kornelijai Mačiulienei iš nemalonių situacijų teko gelbėti ne vieną moterį.

– Ar būta ypač pavojingų atvejų?

– Buvo atvejis, kai moteris buvo įsikišusi elementą, iš kurio išbėgo rūgštis ir nudegino lyties organus. Gydymas buvo sunkus ir ilgas.

Prieš 20–30 metų ne vienai teko iš makšties traukti vaistų buteliuką, kurio ji negalėdavo išsitraukti, morką ar kuokštą dobilų. Dažniausiai jos skųsdavosi, kad skauda pilvo apačią, o pasakius, kad makštyje yra svetimkūnis, sukurdavo netikėčiausią istoriją, kaip jis ten pateko.

Pavojinga naudoti buities prietaisus ar daiktus iš stiklo, metalo, kurie gali lūžti, dužti ir sužaloti lyties organus. Nepatartina naudoti daržovių, vaisių, nes jais taip pat galima susižaloti.

Maždaug prieš 15 metų Lietuvoje paplito vibratoriai. Iš pradžių jie buvo nekokybiški, todėl ne vieną teko gelbėti, kai vibratorius makštyje suirdavo. Naudojant kokybiškus sekso žaislus dažniausiai į gydytoją kreiptis nereikia. Būtina rūpintis ir sekso žaislų švara, kad nekiltų lyties organų uždegimas.

– Kokių įdomių faktų teko girdėti apie vieną ar kitą sekso žaislą?

– Erotiniai žaislai iš dramblio kaulo, odos buvo naudojami nuo gilios senovės.

Praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje JAV vibratoriai buvo siūlomi pirkti kaip dovana moters grožiui ir jaunystei išsaugoti arba nuo isterijos (gimda graikiškai – hysterus).

– Ar sekso žaislai gali gydyti?

– Po gimdymo rekomenduojami vokiečių mediko Arnoldo Kegelio vardu pavadinti pratimai. Juos darant dubens raumenys vėl tampa tvirti, sustiprėja tarpvietės raumenys. Ypač paplitę Kegelio rutuliukai ir kūgeliai.

Erotines prekes perka ir vyrai. Manoma, kad kai kurie sekso žaislai naudojami erekcijos sutrikimams gydyti. Ar tai nėra mitas? To paklausėme seksualinės medicinos gydytojo Roberto Adomaičio.

– Ar kai kurių erotinių prekių poveikis gydomasis?

– Terapinės vakuumo pompos praverčia gydant tuos vyrus, kurie turi erekcijos sutrikimų ir dėl kokių nors priežasčių negali vartoti vaistų.

– Ar vyrai kreipiasi dėl skausmų, sukeltų sekso žaislais?

– Kartais atvyksta dėl šlaplėje įstrigusių daiktų (patys juos įstumia ir nesugeba ištraukti). Terapinės vakuumo pompos ir žiedai gali sukelti skausmų, kraujosruvų, tačiau tai yra laikina, negalavimai praeina savaime.

– Kokią įtaką daro tokių daiktų naudojimas?

– Sekso žaislų naudojimas nedaro įtakos fizinei sveikatai ar vaisingumui, jeigu žmogus nesusižaloja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.