Ką daro geišos, kad vyrai kraustosi iš proto?

Apie jas yra rašomos knygos, kuriami filmai, kuriuose vaizduojamas jų grožis, harmonija bei natūralumas. Taip, tai – geišos. Bandome išsiaiškinti, kurgi pakastas šuo ir ką japonų gražuolės daro tokio, kad vyrai kraustosi iš proto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 10:51 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:42 PM

Geišos žavi ne nuogu kūnu

Dauguma klysta manydami, jog geiša, tai moteris, kuri patenkina vyrus intymiai. Iš tiesų jos užduotis būdavo suteikti estetiškumo. Pagrindinis dalykas – parodyti ne kūno linijas, o atskleisti savo vidinį grožį, išskirtinumą. Be to, muzika ar šokiai ne visada būdavo pagrindinis dalykas.

Dažniausi reikalavimai geišoms – sugebėjimas bendrauti su vyrais, kad šie jaustųsi puikiai ir galėtų pasitikėti jomis. Svarbi būdavo jauki aplinka bei įdomūs pokalbiai.

Sulaukdavo pasiūlymų tekėti

Neįtikėtina, tačiau kai kurios moterys buvo tiek populiarios, kad sulaukdavo pasiūlymų tekėti. Kas įdomiausia – kartais nuolatinis klientas surasdavo būsimą žmoną savo sūnui, draugui arba pažįstamam.

Ne visos geišos sutikdavo su tokiais pasiūlymais. Juk paprastos moterys būdavo „žemiškos“ – turėjo rūpintis namais, vaikais, gaminti maistą. Tuo tarpu geišos užimdavo kur kas aukštesnes pareigas ir jautėsi esą „iš dangaus“, tad kodėl turėtų nusileisti ant žemės?

Vyrai joms teikdavo dovanas

Šios „dangiškos būtybės“ sutikdavo su pasiūlymais turtingų vyrų, kurie apmokėdavo joms sąskaitas, dovanodavo dovanas ir mokėjo puikiai bendrauti. Jei tikėtumėme tuo, ką pasakodavo pačios geišos, tai jos turėjo galimybę pasirinkti tokį vyrą, apie kurį svajojo.

Šių moterų žavesis – grožis bei išsilavinimas, tačiau tikrai ne sugebėjimai lytiškai patenkinti vyrą, kaip kad daugelis galvoja.

Tačiau tai nereiškia, kad geišos nežinodavo kai kurių seksualinių įmantrybių. Juk Japonijoje seksas visada buvo neatsiejama gyvenimo dalis, o ne uždraustas vaisius.

 Vienas pavyzdžių, kuris tai patvirtina – įdomios vestuvinės dovanos. Ten visiškai normalu per vestuves padovanoti sekso enciklopediją, kurioje aprašytos įvairios pozos. Arba ilgam išvažiuodamas, vyras palikdavo moteriai sekso žaisliuką, kad ši nenuobodžiautų.

Tačiau, europietiška kultūra Japonijoje visiškai pakeitė ir požiūrį į geišas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.