Seksas tarp draugų: įmanomas dalykas ar savęs apgaudinėjimas?

Ką kartu veikia draugai, nesvarbu, kokios jie lyties? Na žinoma, dalijasi paslaptimis, susitikinėja, kad tiesiog pakalbėtų, eina pasivaikščioti ir į kavines, kartu važiuoja atostogauti. Draugystė – tai beveik romantiški santykiai, tik be bučinių, sekso ir pretenzijų į ranką bei širdį. Tačiau kaip vertinti tokius „draugus“, kurie prisipažįsta, jog užsiima seksu, tačiau neigia esantys pora?

Sutampantys skoniai, požiūriai ir norai – idealus pagrindas kokybiškam seksui.<br>123rf nuotr.
Sutampantys skoniai, požiūriai ir norai – idealus pagrindas kokybiškam seksui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:33 PM

Ar egzistuoja vadinamasis „seksas iš draugiškumo“? Ar tai tik eilinis bandymas pateisinti savo nepasirengimą prisiimti atsakomybę už rimtesnius santykius, kuomet du žmonės tampa „nelaisvi“ ir negali flirtuoti ir susitikinėti su visais aplinkiniais?

Apie draugų seksą egzistuoja dvi nuomonės. Vieni sako, kad tai visai natūralu, nes „lovos“ ryšys yra viso labo fizinis ryšys ir nekelia jokios grėsmės draugystei.

Kiti įsitikinę, kad kuomet vyras ir moteris, save vadinantys draugais, nuo paprastų susitikimų ir pokalbių pereina prie intymių santykių, jie neišvengiamai tampa pora, kad ir kaip bandytų tai neigti. Esą, po kurio laiko jų draugystės laukia transformacija – arba bendravimas iš viso nutrūks, arba jie pripažins, jog tarp jų vyksta kažkas daugiau.

Tiek vieną, tiek kitą pusę palaikantys turi svarių argumentų. Kokie gi jie?

Draugų seksas – tikrovė

1. Visiškas atitikimas

Sakoma, kad tikri draugai – lyg viena siela, gyvenanti dviejuose kūnuose. Jie vienas kitą visiškai supranta, tai kodėl tokių santykių iš platoniško lygmens neperkėlus ir į fizinį? Sutampantys skoniai, požiūriai ir norai – idealus pagrindas kokybiškam seksui.

2. Pažįstate lyg savo penkis pirštus

Kai mylimojo nėra, o gamta šaukia, nėra reikalo ieškoti ko nors, su kuo būtų galima užsiimti seksu. Juk šalia yra žmogus, kurį pažįstate lyg nuluptą. Jūs juo pasitikite, ir būtų visiškai kvaila pulti į lovą su tuo, kurį pažįstate vos porą valandų. Dar „apdovanos“ kuo nors negeru.

3. Nekvaršinate vienas kitam galvos

Meilės santykiai – lyg bėgimas su kliūtimis, o draugystėje jų paprastai nebūna. Su draugu nepulsi aiškintis santykių, jeigu jis pasižiūrėjo į kitą merginą, nepavyduliausi ir neįsižeisi, kad jis nepaskambino po susitikimo. Su draugu viskas paprasčiau – taip pat ir lovoje. Seksas yra tiesiog seksas, o ne būdas parodyti savo jausmus.

4. Seksas nėra išbandymas

Kalbama, kad seksas draugystei yra išbandymas. Tačiau „draugų sekso“ šalininkai sako, kad toks malonus dalykas negali sugadinti draugystės. O jeigu sugadina – vadinasi, draugystė nebuvo tokia jau tvirta.

Draugų seksas – mitas

1. Su draugais draugaujama, o ne miegama

„Draugų sekso“ priešininkai pačią jo sąvoką laiko prieštaringa (panašia į „gyvas lavonas“). Jų manymu, negalima painioti šių dviejų sąvokų. Seksas – pernelyg intymus ir asmeniškas procesas, jis galimas tik tarp mylimųjų, o ne draugų.

2. Kažkuris rizikuoja įsimylėti

Labai didelė tikimybė, kad po „draugiško“ sekso vienas iš partnerių pradės jausti kitam visai kito pobūdžio jausmus. Ir problemos prasidės būtent tada, kai antrasis dėl kokių nors priežasčių neatsakys tuo pačiu. Akivaizdu, kad draugystei – galas.

3. Fizinis artumas sunaikina dvasinį

Ir tai liečia būtent draugystę, nes meilės santykiuose intymumas paremtas simpatija, nenugalimu geismu, švelnumu, virpuliu. Draugiškuose santykiuose seksas – tai tiesiog seksas pagal susitarimą. Tokiu atveju fizinis artumas – sausas ir automatiškas, – galiausiai sunaikins dvasinį.

4. Tai savęs apgaudinėjimas

Apgaudinėja tie, kurie sako, kad užsiima seksu su savo draugu ir nejaučia jam jokių šiltų jausmų. Jausmai yra, ir, ko gero, gana stiprūs. O seksas – tiesiog bandymas perkelti santykius iš draugystės stadijos į įsimylėjimo stadiją. Tokie ryšiai gali baigtis arba išsiskyrimu, arba tęstis, bet jau kitame lygmenyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.