Ar gėjai, susituokę su moterimi, gali džiaugtis puikiu seksu?

Klausimas atrodo paprastas: ar jūs jaučiate lytinį potraukį savo žmonai? Bet Joshuai Weedui (34 m.) į jį atsakyti sunku. Jį traukia vyrai, bet jis gyvena susituokęs su moterimi, ją myli ir džiaugiasi puikiu seksu. „Ji graži, – prisipažino vyras. – Bet aš – gėjus.“

Mišrioje santuokoje gyvenantys homoseksualai pripažįsta savo orientaciją, bet yra pasirinkę būti su moterimi.<br>„123rf.com“ nuotr.
Mišrioje santuokoje gyvenantys homoseksualai pripažįsta savo orientaciją, bet yra pasirinkę būti su moterimi.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2015, 12:09 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 9:34 PM

Nuodėmė yra ne potraukis, o aktas

Amerikiečio žmona Laurel puikiai žino, kad jos vyras homoseksualus, – jie abu užaugo JAV Jutos valstijoje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Gyvenimo būdas“.

J.Weedas šiai moteriai pirmai iš draugų prisipažino apie netradicinę lytinę orientaciją.

Jis kurį laiką svarstė apie santykius su kitu vyru, bet vėliau nusprendė susieti ateitį su moterimi, nors ir nejautė lytinio potraukio.

J.Weedas išpažįsta mormonų tikėjimą, kuris teigia, kad nuodėmė yra ne potraukis, o aktas.

Vyras nesmerkia homoseksualių porų, bet pats nemanė, kad susituokti su vyru būtų teisinga, todėl dabar gyvena su savo geriausia drauge.

Tokią santuoką būtų galima pavadinti mišrios orientacijos santykiais: vyras homoseksualus, bet gyvena su moterimi. Šių žmonių nereikėtų painioti su tais, kurie mano, kad nebėra homoseksualūs.

Mišrioje santuokoje gyvenantys homoseksualai pripažįsta savo orientaciją, bet yra pasirinkę būti su moterimi. Be to, jie ne visada pasisako prieš tos pačios lyties atstovų santykius.

Dauguma apklaustųjų – biseksualūs

Warrenas Throckmortonas, psichologijos profesorius, tyrinėjo šią grupę. Jis išsiaiškino, kad dauguma apklaustųjų biseksualūs.

„Tai buvo vyrai, kuriuos traukė bet kokie vyrai ir bet kokios moterys. Juos tiesiog traukė visi žmonės“, – sakė profesorius interneto svetainei salon.com.

Antroje pagal dydį grupėje buvo homoseksualūs vyrai, daugumą jų tuoktis skatino religija.

„Jie niekuomet nejautė lytinio potraukio savo žmonai, bet jautė, kad turi susituokti, ir manė, jog vėliau pajus ir sutuoktinei potraukį“, – aiškino W.Throckmortonas.

Trečioje grupėje buvo homoseksualūs vyrai, kuriuos lytiškai esą traukė tik viena moteris.

„Vienas vyras teigė, kad žmona buvo jam skirta, – pasakojo profesorius. – Jis nemanė, kad taip kada nors atsitiks, nes save laikė gėjumi.

Tačiau šis vyras vieną dieną sutiko moterį ir jie tapo labai gerais draugais.

Galiausiai jis ėmė jai jausti lytinį potraukį. Šios poros lytinis gyvenimas yra normalus, nors vyras galvoja ir apie savo lyties atstovus.“

Tokio vyro nė kiek netraukia kitos moterys – jo žmona yra vienintelė. Panaši buvo ir J.Weedo situacija.

Ir religija lemia homoseksualų sprendimą

Religija neretai būna viena pagrindinių priežasčių, kodėl homoseksualus vyras tuokiasi su moterimi.

W.Throckmortonas – krikščionis ir anksčiau palaikė homoseksualų skatinimą pasikeisti, tačiau maždaug prieš dešimtmetį suprato, kad gėjai negali tapti heteroseksualais.

Profesorius konsultuoja žmones, kuriuos traukia tos pačios lyties atstovai, bet tai prieštarauja jų religijai.

W.Throckmortonas pabrėžė, kad seksualumas ir moraliniai įsitikinimai – svarbi asmenybės dalis.

Tai reiškia, jog klientas pats gali pasirinkti, ar svarbesne laiko savo orientaciją, religiją, ar nori, kad jo religiniai įsitikinimai leistų jam priimti sprendimus.

Ne visi santuokoje su moterimi gyvenantys homoseksualai pasisako prieš gėjų poras. Tačiau yra daugybė žmonių, kurie mano, kad homoseksualus elgesys yra nuodėmė.

Kai kurie netgi pasiruošę kreiptis į valdžios institucijas, kad išreikštų savo poziciją.

Atsiranda vis daugiau religinių institucijų, kurios palaiko idėją, jog homoseksualus vyras gali susituokti su heteroseksualia moterimi.

Pavyzdžiui, Mormonų bažnyčia skatina tokias santuokas.

Tačiau religija – ne vienintelis veiksnys, lemiantis tokį homoseksualų sprendimą.

„Kai kurie homoseksualai, tiek gėjai, tiek lesbietės, su kuriais kalbėjausi, nori gyventi tradicinį gyvenimą, – sakė W.Throckmortonas. – Jie mano, kad taip bus lengviau gyventi visuomenėje.“

Jie pasirinko partnerį visam gyvenimui, nors tai prieštaravo jų lytinei orientacijai.

„Kartais pasitaiko labai religingų homoseksualių vyrų, kurie susituokia su aseksualia moterimi ir tampa puikiais draugais. Nors tokie santykiai kitiems gali atrodyti neįprasti, pora būna labai laiminga“, – teigė profesorius.

J.Weedas taip pat džiaugiasi savo draugyste su žmona ir trimis dukterimis.

Vyras niekada nebandė užmegzti homoseksualių santykių ir teigia, kad yra patenkintas lytiniu gyvenimu su žmona.

„Manau, kad svarbiausia ryšys tarp dviejų žmonių, ne tik aistra“, – sakė jis.

Tačiau vyras vis dėlto pripažino, kad ne tik jis, bet ir žmona kartais ilgisi aistros.

„Abu pripažįstame, kad nors mūsų lytinis, romantinis ir emocinis gyvenimas nuostabus, jam kažko trūksta, – atskleidė J.Weedas. – Kartais dėl to gelia širdį ir abu trokštame, kad viskas būtų kitaip.“

Parengė Dorotėja NOREIKAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.