Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kodėl narkomanų orgijos vyksta viešose vietose?

Meilės aktas yra neabejotinai intymus dalykas. Norėdami pasiekti maksimalų džiaugsmą mylėdamiesi, žmonės suranda izoliuotą erdvę, kad galėtų skirti didžiausią dėmesį vienas kito kūnui. Įprastai sveiko proto žmonės nesimyli kitų akivaizdoje – jie vertina intymumą, todėl šio džiaugsmo neafišuoja.

Kodėl narkomanų orgijos vyksta viešose vietose?<br>123rf.com nuotr.
Kodėl narkomanų orgijos vyksta viešose vietose?<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-01 21:00, atnaujinta 2017-10-22 09:16

Tačiau visai neseniai pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota stoties rajone besimylinti porelė, byloja apie ką kitą. Vieniems tai pasirodė normalu – „juk tai stoties rajonas“, tuo tarpu kiti pamatę šį vaizdo įrašą pasipiktino, baimindamiesi, jog tai galėjo matyti vaikai. Tačiau kodėl narkotikų paveikti žmonės be jokios gėdos mylisi kur papuola?

Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas paaiškino, jog narkotikai, gali paskatinti atsiribojimą nuo aplinkos, nugrimzdimą į savo pojūčius. Apkvaitimo būsenoje aplinka mažai svarbi. Todėl toks žmogus nesuvokia, kur yra ir ką daro. Kita vertus yra svarbu, kokius narkotikus žmonės vartojo. „Opioidai (tarp jų ir heroinas) paprastai mažina poreikį mylėtis,“- aikšino V. Šapurovas. Tad pavartoję tokių narkotikų, vargu ar narkomanai pradės mylėtis viešoje vietoje.

Paradoksalu, tačiau kartais narkomanai gali suvokti, ką ir kur daro, bet sustoti – negali. Kodėl? Dėl itin didelės aistros? Tikrai ne, viskas yra kur kas paprasčiau. Neretai pasitaiko atvejų, kuomet mergina „atsiduoda“ už tam tikrą pinigų sumą dar vienai dozei gauti. Arba gal net paprasčiau – patenkinus partnerį, iš karto gauna narkotikų. O nuo narkotikų priklausomam žmogui, kiekviena minutė reiškia daug. Tad kam laukti ir ieškoti vietos, kur būtų galima pasimylėti. Svarbu čia ir dabar, svarbu pats rezultatas – dar viena nuodų dozė.

Seksologas Viktoras Šapurovas taip pat užsiminė, jog nemažai priklauso nuo to, kokiai subkultūrai priklauso šie žmonės. „Jei manysime, kad jie iš hipių grupės, tai natūralu, kad tokie žmonės bus linkę ignoruoti moralės normas. Jie meta iššūkį visuomenei, nekenčia jos ir džiaugiasi savo anarchiškos kilmės laisvės siekiu. Kita dalis hipių tiesiog pasišalina iš įprastinio gyvenimo, bet visuomenės normų neignoruoja“, – sakė jis.

Tokių žmonių visiškai išvengti nepavyks. Juk niekada nežinome, kur galima užklupti viešai besimylinčius narkomanus. Tai kam gi užkrauti atsakomybę? „Kadangi toks elgesys yra viešos tvarkos pažeidimas, tai tuo užsiimti tenka teisėsaugos atstovams. Žmonės turi gauti aiškią žinią, kad toks elgesys visuomenei nepriimtinas. Didžiausia žala, manau yra vaikams. Bet tinkamai šeimose auklėjami vaikai nesutriks, jie atskirs grūdus nuo pelų“, mintimis dalinosi Individualiosios psichologijos analitikas, seksologas Viktoras Šapurovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.