Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaip su partneriu atvirai pasikalbėti intymiais klausimais?

Bet kokiam geram rezultatui pasiekti, būtina žinoti vienas kito poreikius, pomėgius, fantazijas ir tai, kas nepatinka. Ir tai kalbant ne tik apie seksą, bet ir apie tarpusavio santykius apskritai (o ir nenuginčijama tiesa, kad be gerų santykių nebus gero sekso ir atvirkščiai). Maža problema gali virsti didele nuoskauda vien todėl, kad neišdrįsome, nusprendėme nutylėti ar net patys neišgirdome.

Taip, kalbėti atvirai apie santykius ar seksą (turbūt ypač mums, lietuviams) nėra lengva.<br>123rf nuotr.
Taip, kalbėti atvirai apie santykius ar seksą (turbūt ypač mums, lietuviams) nėra lengva.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marta (uzrasainevisiems.popo.lt)

Oct 3, 2015, 9:44 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 1:59 AM

Taip, kalbėti atvirai apie santykius ar seksą (turbūt ypač mums, lietuviams) nėra lengva. Dažnai nežinome, kaip pradėti, kaip parinkti žodžius, bijome, kad mūsų nesupras, ar kad žodžiai nuskambės kvailai. Todėl pasirenkame paprastesnį kelią – tylėti. Paskaičius įvairius interneto forumus, susidaro įspūdis, kad taip nutinka ganėtinai dažnai. Ir, deja, tai dažnai veda prie nusivylimo santykiais. Net tais atvejais, kai problema atrodo mažareikšmė, ji vistiek jus graužia, jūs karts nuo karto apie tai susimąstysote, galbūt net nuliūsitate. Tad geriausias būdas pagerinti tiek seksualinius, tiek poros santykius apskritai, yra išmokti kalbėtis ir išklausyti.

O dabar apie mokymąsi kalbėtis. Galima pastebėti, kad viena dažniausiai naudojamų priemonių atviresniam bendravimui poroje yra laiškų rašymas. Kai kuriems tai veiksminga priemonė. Be to, taip išvengiama nepatogumo kalbant ir netikrumo, ar būsi išklausytas iki galo. Visigi, ši priemonė nėra labai tinkama. Laiškas yra monologas. Todėl tai netinka 2 žmonių santykiams. Ten, kur yra 2 žmonės turėtų buti remiamasi diskusija. Laišką galima panaudoti nebent kaip priemonę dialogui išprovokuoti.

Įeiti į diskusiją nėra lengva. Ypač, jei tai diskusija apie seksą. Taip pat nėra lengva ją išlaikyti kokybišką ir duodančią rezultatą. Vienas paprastesnių būdų – bendras straipsnių, forumų ir literatūros skaitymas. Tokiu atveju, tai iš dalies kaip ir bendra pramoga, kuri palengvina diskusiją, nes pirmiausia kalbi apie kažkieno kito situaciją, išsakai nuomonę, o tik vėliau artėji prie asmeniškumo.

Galite pabandyti atsidaryti bet kokį sekso patarimų straipsnį, kad ir šiame portale ir kartu perskaityti. Tuomet kartu aptarkite, ar jums patiko idėja, ar ne. O galbūt jums idėja nepatiko, bet pasiskolintumėte kelis elementus. Svarbiausia, būkite atviri. Aptarti straipsnio idėją droviems žmonėms paprastai būna lengviau, nei tiesiog gulint lovoje pradėti vardinti savo seksualines fantazijas. O vėliau, vis labiau įsidrąsinus, galbūt pavyks vienas kitam pasakoti savo fantazijas ir be pagalbinių priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.