Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Dvokiantis grybas moterims sukelia stiprų spontanišką orgazmą

Po Johno Halliday ir jo kolegės Noah Soule eksperimentų, kurių rezultatai publikuoti žurnale „International Journal of Medicinal Mushrooms“ 2001 m. atrastas grybas pasižymi neįprastu psichodeliniu poveikiu – moterims sukelia stiprų orgazmą, rašo IFLScience.com.

Dictyophora genties grybas.<br>champignons.moselle.free.fr nuotr.
Dictyophora genties grybas.<br>champignons.moselle.free.fr nuotr.
Dictyophora genties grybas.<br>champignons.moselle.free.fr nuotr.
Dictyophora genties grybas.<br>champignons.moselle.free.fr nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

technologijos.lt

Oct 9, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 3:09 AM

Straipsnyje J. Halliday pasakoja, jog sužinojo su kolege N. Soule apie Havajuose, ant sustingusių lavos srautų augančius šviesiai oranžinius grybus ir keistą jų poveikį moters organizme – buvo manoma, kad jie moterims be jokios priežasties sukelia orgazmą. Suintriguoti mokslininkai nuvyko į Ramiajame vandenyne esantį salyną ir pamėgino patikrinti, ar istorijos apie šiuos grybus nėra iš piršto laužtos.

Oficialaus pavadinimo dar negavęs Dictyophora genties grybas buvo laikomas ypač stipriu afrodiziaku – kad pajustų jo poveikį, moterims pakakdavo pauostyti šio grybo vaisiakūnių. Beje, kvepia šis grybas visai ne žemuogėmis – ir apskritai jis ne kvepia, o dvokia.

Mokslininkų pora paprašė savanorių eksperimento dalyvių giliai įkvėpti pro nosį tiriamo grybo kvapo, o tada fiksavo lytinio susijaudinimo parametrus. Žurnale publikuojami tyrimo rezultatai byloja, kad grybą uodusios moterys patirdavo intensyvų seksualinį jaudulį, o kone pusė tiriamųjų apskritai patyrė netikėtų orgazmų. O štai vyrams jokio poveikio, išskyrus klaikų grybo dvoką, neužfiksuota.

Mokslininkai straipsnyje aprašė ir grybo morfologiją nei cheminius ypatumus. Prieita išvados, kad grybo vaisiakūniuose susiformuoja „į hormonus panašūs junginiai, kurie gali pasižymėti žmogaus organizme lytinės sueities metu išsiskiriančių biocheminių mediatorių (angl. – neurotransmitters) savybėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.