Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

10 priežasčių, kodėl seksas santuokoje yra geresnis

Daugelis galvoja, kad buitis nužudo aistrą, kad santuokoje seksas tampa retas reiškinys ne neypatingai dominantis partnerius. Faktas, kad kartu nugyvenę ne vienerius metus vyras ir žmona puikiai pažįsta vienas kitą, ir kai kam tai gali pasirodyti nuobodu.

Jūs žinote, kur verta leisti klajoti jūsų rankai, o kur – neverta.<br>123rf nuotr.
Jūs žinote, kur verta leisti klajoti jūsų rankai, o kur – neverta.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:02 PM

Jeigu tikėsime tuo, ką matome kino filmuose ir televizijoje, santuokinis seksas – veikiau graudus, nei jaudinantis reiškinys. Sutuoktinių lovoje, esą, viskas vyksta skubotai, sukaustytai ir nevikriai, ir tai kelia tik užuojautą ir pašaipą. Tuo tarpu atsitiktinis seksas, neištikimybė ar seksas su buvusiuoju apipinama aistringais garso takeliais ir palydima sujauktomis paklodėmis.

Tačiau anaiptol ne viskas, ką matome kine, yra tiesa. Egzistuoja mažiausiai 10 priežasčių, kodėl santuokinis seksas yra įspūdingas.

1. Jūs puikiai pažįstate vienas kito kūną

Jūs žinote, kur verta leisti klajoti jūsų rankai, o kur – neverta. Jūsų partneris ar partnerė tiksliai žino, kas jums patinka ir ko jūs negalite pakęsti. Todėl jums nereikia ieškoti taktiškų žodžių, kaip pasakyti „Ką taip keistai darai su nosimi per oralinį seksą? Ar galėtum daugiau niekada taip nedaryti?“

2. Geras santuokinis seksas esant reikalui gali būti ir trumpas

Kadangi puikiai vienas kitą pažįstate, tai reiškia, kad seksas nebūtinai turi trukti visą valandą. Ypač, jeigu rytoj jums abiem teks keltis švintant. Todėl per penkias minutes jūs viską galite padaryti geriau, nei naujokai per 45 minutes neefektyvių kūno judesių.

Taip pat visiškai normalu pasiūlyti: „Gal norėtum užsiimti seksu, kai pasibaigs mano serialas?“ Viskas, ko reikia puikiam seksui – sutampančios sutuoktinių nuotaikos.

3. Santuokinis seksas gali būti labai linksmas

Visa tai, kas jums būtų sukėlę siaubą, jeigu būtų nutikę tais laikais, kai jūs tik susitikinėjote, šiandien gali tapti pretekstu labai smagiai pasijuokti. Pavyzdžiui, nepavykęs naujos sudėtingos pozos bandymas, netyčia į ausį patekusi sperma ar atsakingiausiu momentu jums ant veido užkritusi pagalvė gali tapti hitu, iš kurio jūs abu juoksitės kelias dienas.

4. Jūs galite visiškai atsiduoti akimirkai

Žinoma, jūs turite vaikų, problemų darbe, rūpesčių namuose ir milijonus kitų buitinių reikalų, kurie gali sugadinti gerą santuokinį seksą. Toks gyvenimas. Bet užtat jūs negadinate jo abejonėmis: „Ar aš patinku šitam žmogui? Ar mes dar susitiksime? Ar jam (jai) pakankamai patrauklios mano krūtys (varpa)? Ar verta likti nakčiai, ar geriau išeiti? Ar sugebėsiu partneriui (-ei) suteikti orgazmą? Ar ji patyrė orgazmą?“ Ir taip toliau. Vedybiniame guolyje jūs galite būti čia ir dabar, pilnai išgyvendami artumo momentą ir nenukrypdami į kankinančias abejones bei baimes.

5. Jūs kuriate savo pačių normas

Už uždarų miegamojo durų jūs ir tik jūs nustatote, kas yra „normalu“. Spjaukite į knygines dogmas ar „žinovų“ patarimus – jie, laimei, nemiega jūsų lovoje!

Jeigu jums patinka užsiimti seksu kartą per mėnesį, ir abu dėl to sutariate, – tai ir yra jūsų „normalu“. Jeigu jums patinka tai daryti misionieriaus poza – nuostabu! Penktadieniais su kaimynais rengiate svingerių vakarėlius? Puiku! Jums patinka, kaip partneris jums pliaukšteli, ir daro tai su malonumu? Labai gerai! Tai jūsų vedybinė norma. Kokios santuokoje bebūtų jūsų seksualinių santykių pozos, ritmai ar ypatybės – jeigu tai patinka jums abiem, tai nuostabu. Nepriklausomai nuo to, ką apie tai pagalvotų aplinkiniai.

6. Lengvai įkūnijamos svajonės

Norint įgyvendinti kažką itin gašlaus, reikia mokėti susitarti, bendrauti ir pasitikėti partneriu. Santuokoje (paprastai) viso to yra su kaupu. Todėl jūs turite galimybę įkūnyti pačias drąsiausias fantazijas, eksperimentuoti su vaidmenų žaidimais, surišimu, dominavimu, skoniais, vietomis ir skausmu. Tikimybė, kad po eksperimentų kuris nors iš jūsų atsidurs policijoje – mažai tikėtina. Be to, kuo labiau naminiai, minkšti ir artimi yra jūsų kasdieniniai santykiai, tuo karštesnis naktį bus jūsų vedybinis seksas su antrankiais.

7. Lytiškai plintančios ligos – užmiršta praeitis

Suprantama, jeigu jūs – monogamiška pora. Taip pat praeityje – prezervatyvai, partneriai, meluojantys apie savo seksualinę patirtį, ar panika vidury nakties: „Ar čia herpesas, ar tiesiog didelis spuogas?“

8. Kartu patiriami orgazmai

Žinoma, jie nėra garantuoti ir santuokoje. Bet kuo daugiau jūs mylitės su vienu ir tuo pačiu žmogumi, kurį mylite, kuriuo pasitikite ir kuriam esate atsidavę – tuo daugiau tikimybės, kad tai įvyks. Jūs žinote viena skito ritmus, kūnus ir jų karštus taškus. Ir nesigėdijate lovoje eksperimentuoti su vibruojančiais žaisliukais, padedančiais pasiekti orgazmą.

9. Jūs galite priimti vienas kitą kaip duotybę

Nereikia taip žiūrėti vienas į kitą visada, bet kartais galima sau tai leisti. Jeigu jūsų santuoka sveika, jūs dažnai bendraujate ir gerai suprantate vienas kitą – greičiausiai seksu užsiimsite visada, kai tik jo užsimanysite. Jums dėl to nebūtina eiti į užkariavimo žygius ir tikėtis, kad pasiseks. Ir visai nebūtina kaskart darytis šukuosenos sr atrodyti gražesniais, stipresniais, aukštesniais ir lieknesniais, nei esate.

10. Jūs tobulėjate

Bėgant laikui seksas pats savaime netampa geresnis. Bet gali tapti, jeigu jūs to norite. Sekso praktikavimas automatiškai nepadarys jūsų tobulu meilužiu – juk kiekvienas žmogus unikalus. Bet užsiimdami seksu su vienu ir tuo pačiu žmogumi vėl ir vėl, jūs tikrai patobulėsite kaip meilužis su šiuo konkrečiu partneriu. Kitaip tariant, jeigu mylintys sutuoktiniai netapo vienas kitam idealiais sekso partneriais – nevalia pasiduoti. Jūs turite visas galimybes ir netgi pareigą tapti savo namų sekso dievais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.