Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Turite sekso žaisliukų? Sužinokite, kaip tinkamai su jais elgtis

Ne vienas savo miegamajame turi bent vieną sekso žaisliuką. Tačiau toli gražu ne visi žino, kad žaisliukas būtų saugus naudoti ir tarnautų kuo ilgiau, būtina atidi jo priežiūra.

Laikykite žaisliukus tinkamoje vietoje.<br>123rf nuotr.
Laikykite žaisliukus tinkamoje vietoje.<br>123rf nuotr.
Atsiminkite, kad sekso žaisliukai gali lengvai pernešti lytiškai plintančias ligas.<br>123rf nuotr.
Atsiminkite, kad sekso žaisliukai gali lengvai pernešti lytiškai plintančias ligas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Marta (uzrasainevisiems.popo.lt)

2015-11-22 19:54, atnaujinta 2017-10-03 08:56

Sekso žaislus valykite dažnai. Dauguma žino, kad juos būtina nuplauti po naudojimo, tačiau gan dažnai pamiršta, kad labai svarbu juos nuplauti ir prieš naudojant. Taip pat dezinfekuokite juos, jei panaudojus vienam partneriui, jį iškart perims kitas.

Bent kartą per porą mėnesių gerai apžiūrėkite, ar juose neatsirado įtrūkimų, nuskilimų, įplyšimų ir kitų pažeidimų. Jei matote, kad žaisliukas pažeistas, meskite jį lauk. Pažeistas sekso žaislas gali skaudžiai subraižyti jautrią intymių vietų odą, lūžti ar trūkti naudojimo metu. Taip pat toks žaisliukas savo įtrūkimuose gali priglausti įvairias bakterijas, kurias gali būti sunku pašalinti net ir plaunant.

Naudokite tinkamą lubrikantą. Kai kurie lubrikantai gali sugadinti jūsų žaisliuką, tad būkite atidūs ir būtinai perskaitykite rekomendacijas ant žaisliuko pakuotės. Nepamirškite, kad silikono pagrindo lubrikantas gali pakenkti silikoniniams ir tikros odos imitacijos žaisliukams. Taip pat nutarę pasilinksminti su sekso žaisliukais geriau atsisakykite aliejaus pagrindo lubrikanto.

Laikykite žaisliukus tinkamoje vietoje. Jūs turbūt pasirūpinote, kad jie būtų padėti ten, kur jūsų svečiai niekuomet to nepastebėtų. Tačiau nenuspirkite jų tiesiog po lova. Ten jie surinks visas dulkes ir bakterijas. O jei žaisliukas pagamintas iš porėtos medžiagos (pvz., gumos, latekso, žele), jas surinks ir į vidų. Tad pasirūpinkite sandaria ir sausa dėžute. Jei jūsų sekso žaislai su baterijomis, prieš padedant į dėžutę, jas išimkite.

Pasirinkite tinkamą valymo būdą. Paprasčiausias jų – vanduo su šiek tiek antibakterinio muilo. Rinkitės kuo natūralesnį muilą be sintetinių kvapiklių. Jei žaisliukas turi sunkiai pasiekiamų vietų (pvz, grublėtas paviršius, sujungimai ir pan.), jiems išvalyti pasitelkite seną dantų šepetėlį. Būtinai žaisliuką gerai perplaukite šiltu vandeniu, kad gerai pašalintumėte muilo likučius. Tuomet gerai nusausinkite švariu rankšluosčiu. Daugiau dėmesio skirkite akytos medžiagos žaisliukams (guma, lateksas, žele), kadangi nešvarumai ir bakterijos lengvai prasiskverbia gilyn į juos. Tiesą sakant, šių žaisliukų idealiai išvalyti beveik neįmanoma.

Atsiminkite, kad sekso žaisliukai gali lengvai pernešti lytiškai plintančias ligas. Dalinkitės žaisliukais tik tuo atveju, jei visiškai pasitikite partneriu. Ypač dėmesingiems reikia būti naudojant porėtų medžiagų žaisliukus, kadangi jų neįmanoma maksimaliai dezinfekuoti. Jei nesate tikri, ar partneris nekelia rizikos jūsų užkrėsti lytiškai plintančia liga, ant žaisliuko uždėkite prezervatyvą. Nenaudokite tam prezervatyvų, kurie jau yra su spermicidais, lubrikantais ar kitais priedais, kadangi jie gali kenkti sekso žaisliukui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.