Keisčiausi dalykai, kuriuos žmonės valgo dėl karštesnio sekso

Ar tam, kad įžiebtumėte aistrą miegamajame, ryžtumėtės gerti kobrų kraują ar šunbeždžionėms priklausančių pavianų šlapimo? Visais laikais skirtingų kultūrų žmonės nuolat galvoja apie du dalykus – seksą ir maistą. Kad pažadintų geismą ir sustiprintų lytinį potraukį, valgo ir geria, rodos, net labai atgrasius ir dažnai pavojingus dalykus.

Kad pažadintų geismą, žmonės valgo ir geria net labai atgrasius dalykus.<br>„123rf.com“ nuotr.
Kad pažadintų geismą, žmonės valgo ir geria net labai atgrasius dalykus.<br>„123rf.com“ nuotr.
Afrikiečiai į sriubas deda sumaltą raganosio ragą.
Afrikiečiai į sriubas deda sumaltą raganosio ragą.
Azijiečiai seksualinei ištvermei stiprinti valgo tigrų penį.
Azijiečiai seksualinei ištvermei stiprinti valgo tigrų penį.
Iguana seksualumo simboliu tapo dėl to, kad turi du penius.
Iguana seksualumo simboliu tapo dėl to, kad turi du penius.
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

Dec 12, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 7:33 PM

Kokius keisčiausius afrodiziakus iki šių dienų vartoja seksualinius gebėjimus trokštantys pagerinti seksomanai visame pasaulyje?

Vietname, Tailande, Honkonge, Kinijoje ir Filipinuose kai kurie vyrai, norėdami sužadinti aistrą, net ir šiais laikais vietoj erekciją gerinančių vaistų geria mirtinai nuodingos gyvatės kobros kraują ir valgo jos mėsą.

Pastaroji azijiečiams – delikatesas. Na, o meilės eliksyrą – kobrų kraują – jie dažniausiai maišo su alkoholiniais gėrimais.

Ar norėtumėte paragauti tokio kokteilio? O gal rinktumėtės Japonijoje populiarias žuvis fugu?

Jų organizme yra mirtinų nuodų. Tai vienos pavojingiausių žuvų pasaulyje, griežtai draudžiama valgyti pačių paruoštas fugu – užvalgius šios žuvies galima net mirti. Tinkamai pagaminti fugu gali tik licencijuoti virtuvės vadovai.

Tačiau tai dar ne viskas, kam ryžtasi lovoje savo gebėjimais nepatenkinti azijiečiai. Iš paukščių lizdo jie verda sriubą ir prisiekinėja, kad jos efektas nuostabus.

Ypač brangus patiekalas verdamas iš sunkiai aptinkamų olose čiurlių susuktų ir seilėmis sutvirtintų lizdų. Vietos žmonės šį tik prabangiuose restoranuose ruošiamą patiekalą vadina „Rytų ikrais“.

Šlykštu? Arabų šalyse kai kas dėl kokybiško sekso yra pasiryžę dar didesniems iššūkiams.

Pavyzdžiui, valgo paprastai parfumerijoje naudojamą muskusu kvepiančią ambrą – kašalotų tulžies išskyras arba, paprastai sakant, vėmalus. Pilką, lipnią, labai retai aptinkamą ambrą kai kuriose šalyse draudžiama laikyti ir, be abejo, vartoti.

Natūraliais erekciją gerinančiais vaistais azijiečiai laiko dar vieną keistą patiekalą – virtus apvaisintus ančių kiaušinius.

Sakoma, kad šis simboliškas afrodiziakas Filipinuose ir kitose Pietryčių Azijos šalyse toks populiarus, kaip kino teatruose spraginti kukurūzai.

Dar vienas populiarus afrodiziakas Filipinuose ir Mongolijoje – vilkų mėsa.

Mongolai iš vilkų mėsos pagamintais geismą žadinančiais patiekalais dažniausiai mėgaujasi žiemą.

Nepakankamai egzotiška? Tuomet ką manote apie Kinijoje, Taivane ir Pietų Korėjoje pagarsėjusį vaistą vyrų seksualinei ištvermei stiprinti – tigrų penį? Tai neabejotinai vienas bjauriausių afrodiziakų visame pasaulyje.

Tigro penis dažniausiai patiekiamas sriuboje.

Beje, dėl šio brangaus, tikrai visomis prasmėmis ne kiekvienam įkandamo „vaisto“ tigrai beveik baigia išnykti.

Dar keletas bjaurybių, pagarsėjusių kaip seksualumo žadintojai. Vienoje vargingiausių pasaulio šalių Zimbabvėje vyrai geriausiu afrodiziaku laiko šunbeždžionėms priklausančių pavianų šlapimą. Beždžionių šlapimas geriamas su alumi ir esą daro tikrus stebuklus.

Gyvūnų saugotojai niršta ant afrikiečių ir kinų vyrų, kurie, norėdami išsigydyti impotenciją ir sustiprinti seksualines galias, vartoja ir kitą labai retą nelegalų afrodiziaką – sumaltą raganosio ragą. Dažniausiai jis patiekiamas sriuboje.

Šio afrodiziako poreikis milžiniškas, bet raganosiai – beveik išnykusi gyvūnų rūšis. Juodųjų raganosių planetoje liko vos keli.

Dar vienas Šiaurės Afrikos šalyse populiarus meilės žadintojas – driežas scinkas. Manoma, kad mažas, lapus ėdantis drieželis, kurį šiais laikais nemažai žmonių laiko kaip naminį gyvūnėlį, turi milžiniškos įtakos patrauklumui. Afrikiečiai tiki, kad suvalgiusiems scinko atsispirti negali niekas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose tarp seksomanų populiarėja dar vienas keistas meilės maistas – kepta arba troškinta iguana. Manoma, jog brangus, iš Puerto Riko importuojamas gyvūnas seksualumo simboliu tapo dėl to, kad turi du penius.

Jau šimtmečius Pietų Amerikos šalyse jaunavedžiams tradiciškai dovanojamos didžiulės skruzdėlės. Manoma, kad jos padeda prisiminti pirmąją vedybinę naktį visą gyvenimą. Tradiciškai jos patiekiamos keptos be kojų ir be sparnų, prieš tai išmirkius sūriame vandenyje.

Dar vienas vabzdys – ispaniškoji muselė – yra bene labiausiai žinomas tarp keistųjų afrodiziakų. Beje, ir vienas pavojingiausių gyvybei.

Ispaniškųjų muselių kūne ir sparnuose esantys stiprūs nuodai, patekę į organizmą, sudirgina šlapimo ir lyties organus ir taip sukuria susijaudinimo iliuziją. Bet nuo šių nuodų kenčia tokie svarbūs organai kaip kepenys, skrandis bei centrinė nervų sistema.

Bjauriai atrodantys, labai giliai pasaulio vandenynuose augantys jūrų agurkai labai vertinami kinų vyrų. Manoma, kad padidinti potenciją padeda šiuose augaluose esanti didelė vitaminų ir mineralų koncentracija.

Patiekalų iš dešrą primenančių augalų už nedidelę kainą galima paragauti kone kiekviename Kinijos restorane.

Durijus – dar vienas keistas augalas, pagarsėjęs kaip meilės vaisius. Vaisių karaliumi dažnai vadinami durijai atrodo įspūdingai, jų skonis – dieviškas, bet kvapas primena pūvančios mėsos ar neplautų kojinių.

Tiesa, kaip afrodiziakas vertinamas tik tas vaisius, kuris pereina per dramblių virškinamąjį traktą.

Tai labai retas ir brangus delikatesas, jį galima rasti tik Malaizijos džiunglėse.

Išmoningos buvo ir senovės lietuvės

Senovės lietuvės savo mylimųjų geismą žadindavo sūriu. Ir ne bet kokiu, o tuo, kurį net kelias savaites nešiodavo savo pažastyje – kūno vietoje, kurioje yra erogeninės zonos. Be to, prakaito kvapas yra stipriausias afrodiziakas.

Išmoningieji kaip afrodiziaką naudodavo ir besiporuojančių musių ar varlių pelenus.

Sakoma, kad lietuviai seksualines jėgas žadindavo ir ajerų šaknimis, gelsvių lapais, ir mėtų arbata.

Beje, afrodiziakų sulietuvintą pavadinimą – meiliavaisčius – sugalvojo ne kas kitas, o „Tautiškos giesmės“ kūrėjas Vincas Kudirka.

Žodis „afrodiziakas“ siejamas su graikų grožio ir meilės deive Afrodite. Nuo seniausių laikų žmonės tikėjo afrodiziakų, užtikrinančių vyro ir moters lytinę potenciją, galia.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.