Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Bikinio zonos mados: naujas pamišimas dėl vešlių plaukų

Bikinio zonos plaukų mados nuolat keičiasi. Plaukeliai vienais metais būna populiarūs, o kitais visos moterys kaip susitarę švariai juos nusidepiliuoja – nors šia tema ir vengiama diskutuoti. 2015-aisiais tankūs plaukai bikinio zonoje pasidarė ir vėl populiarūs. Atsirado net naujas terminas – „full-bush“ braziliška depiliacija.

Kai kurios moterys teigia, jog seksas būna geresnis, jei bikinio zona švariai depiliuota.<br>123rf nuotr.
Kai kurios moterys teigia, jog seksas būna geresnis, jei bikinio zona švariai depiliuota.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2016, 8:20 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:32 PM

Tai – oksimoronas. Visi žino apie švarią, estetišką brazilišką bikinio zonos depiliaciją, rašo salon.com. Tačiau „full-bush“ braziliška depiliacija nė kiek į ją nepanaši.

Jos metu pašalinami plaukai, esantys netoli užpakalio bei lytinių lūpų, o kiti plaukai neliečiami. Moterys taip gali atrodyti natūraliai, bet kartu džiaugtis braziliškos depiliacijos švara.

Pasak bikinio zonos depiliacijos ekspertės Jolos Borzdynski, „full-bush“ depiliacija yra skirta hipiams, mėgstantiems oralinį seksą. Plaukų pilna burna niekada nebuvo madinga.

Bet kai kurios moterys teigia, jog seksas būna geresnis, jei bikinio zona švariai depiliuota.

„Kiekviena moteris turėtų nors kartą gyvenime išbandyti brazilišką depiliaciją, – teigė Eva Longoria. – Po jos seksas bus toks puikus, kad moterys ir vėl norės taip depiliuotis.“

Tai – tik laikina mada

Daugumą vyrų taip pat nelabai žavi mintis, kad tarp partnerės kojų jų laukia tankūs gaurai.

Kai kurios moterys tikina, jog „full-bush“ depiliacija leidžia išvengti skausmo, kurį sukelia įprastinė pilna depiliacija.

„Pripratau prie šios depiliacijos – įprastinės braziliškos depiliacijos keliamas skausmas per daug siaubingas,“ – atskleidė viena moteris.

Tankūs bikinio zonos plaukai darosi vis populiaresni. „American Apparel“ savo reklamose rodė moteris su natūraliais intymios zonos plaukais. Aktorė Cameron Diaz nesupranta moterų, kurios nori visam laikui pašalinti šiuos plaukus.

„Manau, kad šalinimo lazeriu procedūros – pakvaišusi idėja, – savo knygoje rašė ji. – Plaukai dingsta visiems laikams. Dauguma moterų mano, kad visą laiką dėvės to paties stiliaus drabužius, bet taip nebūna. Bikinio zona be plaukų – gana naujas fenomenas. Tai yra tik mada.“

Madona taip pat pasisako už natūralius kūno plaukus. 56-erių moteris į „Instagram“ įkėlė nuotrauką, kurioje neslepia pažastų plaukų.

Depiliacijos istorija sena

Depiliacijos mada prasidėjo 1987-aisiais, kai septynios seserys brazilės savo salone Manhatane amerikiečiams pristatė brazilišką bikinio zonos depiliaciją. Prireikė 3 metų, kad stilius prigytų. Kitame dešimtmetyje švariai depiliuota bikinio zona buvo įprastas vaizdas.

Mėgėjiška pornografija taip pat turėjo įtakos bikinio zonos depiliacijos madai. Gimusieji paskutiniame XX a. dešimtmetyje užaugo su prieiga prie interneto – to neturėjo senesnės kartos. Jie lengvai rasdavo pusnuogių – ar nuogų – moterų nuotraukų. Žiūrėdami į nuogą moterį, dauguma žmonių pirmiausia pastebi jos krūtis. Tačiau žvilgsnis paskui nukrypsta į bikinio zonos plaukus – arba pliką odą ten, kur jie turėtų augti.

„Idealiai depiliuotą intymią zoną tiesiog pernelyg sunku prižiūrėti, – prisipažino viena moteris. – Be to, būna nepatogu, kai plaukai ima ataugti.“

Be to, jai nepatiko toks įvaizdis. Kyla klausimas – ar su amžiumi ima labiau patikti plaukai? Ar natūralų įvaizdį mėgstantys žmonės būna brandesni? O gal jie tiesiog tingesni? Gali būti, kad jie tiesiog pripranta prie savo plaukų.

Kai moteris pirmą kartą mylisi su vyru, ji paprastai būna švariai nusiskutusi. Tačiau jei jie lieka kartu – ar net miega toje pačioje lovoje – vyras nesibodi ir plaukuotesnio moters įvaizdžio.

Depiliacija atsirado seniai – dar senovės egiptietės intymios zonos plaukus skutosi titnaginiais ir bronziniais skustuvais. Romėnės plaukus šalindavo specialiu pincetu, vadinamu volsella. Mados nuolat keičiasi. Kai plaukai vėl pasidarė madingi, prostitutės ėmė nešioti bikinio zonos plaukų perukus. Tai – tik dar vienas puslapis ilgoje depiliacijos madų istorijoje.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.