Nuogalių karalystėje vyrams sunku paslėpti savo susijaudinimą

Pamenate posakį: pagal drabužį sutinka, o išlydi pagal protą? Kap d’Agdo miestelyje Prancūzijoje šį išmintingą posakį galite pamiršti. Prieš penkiasdešimt metų dviejų brolių įkurta nudistų stovyklavietė paplūdimyje prie Viduržemio jūros virto didžiausiu nuogalių miesteliu Europoje, kur visi vaikšto nuogi!

Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Kap d’Agdo kurorte nieko nestebina net gatvėse vaikštantys neapsirengę miesto svečiai.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Kap d’Agdo kurorte nieko nestebina net gatvėse vaikštantys neapsirengę miesto svečiai.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Šaltas vanduo neatbaido nuogalių net per Naujuosius metus išsimaudyti.<br>AP, „Scanpix“ ir „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Jan 10, 2016, 7:01 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:56 AM

Žmonės, apsipirkinėjantys prekybos centre, pietaujantys restorane, besikerpantys plaukus kirpykloje, tvarkantys reikalus banke ar netgi minantys dviračius gatvėje Ievos ir Adomo kostiumais – čia įprastas vaizdas. Ir vidury dienos.

Policijos pareigūnų ar greitosios medicinos pagalbos gydytojų nuogaliams čia niekas nekviečia. Kreivų žvilgsnių ir pasiūlymo palikti miestą greičiausiai sulauktumėte jūs, jei po Kap d’Agdo gatveles vaikščiotumėte apsirengę įprastai.

Nuogalių rojuje viskas kaip moderniame pajūrio kurorte. Yra uostas, viešbutis, parduotuvių, restoranų, naktinių klubų, barų, baseinų, teniso aikštynų, paštas, bankas, skalbykla, vaistinių, optika, kirpyklų ir netgi drabužių butikų. Čia galima rasti visko, ko prireikia gyvenant įprastą kasdienį gyvenimą.

Vienintelis skirtumas – po visas šias įstaigas kurorto svečiai drąsiai vaikšto taip, kaip sukūrė gamta, – savo nuogybių visiškai neslėpdami. Drabužius čia dėvi tik aptarnaujantis personalas – restoranų, parduotuvių, turizmo centro darbuotojai.

Turite celiulitą? Nesate patenkinti savo penio dydžiu? Na, ir kas! Kap d’Agde niekas į jus dėl to kreivai nežiūrės ir pirštais nebadys. Čia laukiami visi, pasitikintys savimi. Tiesa, leidžiami ir aksesuarai. Juos ypač mėgsta svingeriai, kurie šiame kurorte dalijasi erdve su natūristais.

Prancūzų kalboje žodis „naturiste“ yra kilęs nuo žodžio „nature“, reiškiančio gamtą. Todėl pirmiausia nudistas, arba natūristas, – tai tas, kuris ieško ir randa ryšį su gamta.

O svingeriais vadinami žmonės, kuriems patinka susirinkti į tam tikras vietas ir užsiimti seksu su nepažįstamais žmonėmis. Dažnai tai poros, kurios keičiasi sekso partneriais su kitomis poromis.

Svingeriai ypač mėgsta savo nuogybes pridengti originaliomis odinėmis detalėmis, auskarais pačiose įvairiausiose kūno vietose. Viso šio grožio galima įsigyti čia pat, vienoje iš daugybės sekso parduotuvių.

Visi, atvykstantys į Kap d’Agdą – didžiausią nudistų miestelį pasaulyje, drovumą turi pamiršti. Čia klesti laisvė ir laisva meilė.

Kap d’Agdas netgi vadinamas šeiminiu nudistų kurortu. Tiesa, natūristai neslepia, kad vakarais, kai miestelio gatves užplūsta svingeriai, jie su vaikais kojos į lauką stengiasi nekelti.

Vos sutemus Kap d’Agdo, dar vadinamo svingerių rojumi, gatvės ir barai prisipildo ieškančiųjų laisvos meilės.

Nors nuo nudistų, arba natūristų, išoriškai svingeriai nelabai skiriasi, nes visi vaikšto nuogi, pastaruosius galima pažinti iš jų žvilgsnio. Kiekvienam sutiktajam svingeris žvilgsniu tarsi sako: „Aš laukiu tavo signalo, kad būtum mano.“

Tiesioginiai kvietimai ir pasiūlymai čia taip pat liejasi per kraštus. Dėl to kadaise buvęs ramus natūristų miestelis dabar jau kartais pavadinamas tikru mėsos turgumi.

Nors natūristų ir svingerių etika visiškai kitokia, regis, kad jokios įtampos tarp šių dviejų grupių Kap d’Agdo kurorte nekyla. Tik kai prieš beveik dešimtmetį suliepsnojo vienas iš svingerių naktinių klubų, buvo kalbama, kad galbūt jį padegė perpykę natūristai. Ar tai tiesa, taip ir liko neišaiškinta.

Bent jau iš šalies atrodo, kad čia puikiai sugyvena visi įvairiausių tautybių ir įvairaus amžiaus žmonės. Net vaikams į Kap d’Agdą vartai nėra visiškai užkelti.

Beje, visiems, norintiems patekti į miestelį, pirmiausia reikia susimokėti. Kaina priklauso nuo metų laiko. Kalbama, kad per metus už įvažiavimą čia surenkama net keli milijonai eurų.

Kur šie kurorto svečiai laiko savo pinigines? Kur bėgiodami slepia telefonus? Kaip dažnai jie valo savo sofas? Kaip jie saugosi uodų? Kur dėti akis, kai su jais prasilenki gatvėje? Kaip vyrai slepia savo erekciją? Ar įmanoma priprasti prie taip viešai rodomo nuogumo?

Tai tik keletas klausimų iš šimtų, kurie kils jums, jei kada nors įkelsite koją į šią nuogalių karalystę.

Bene mažiausiai nuogaliai stebina 2 kilometrų ilgio smėlio paplūdimyje, kuris nudistų pliažu pripažintas oficialiai. Kas renka kriaukles, kas žadžia tinklinį, o kas tiesiog mėgaujasi saulės voniomis.

Neskubėkite trinti iš džiaugsmo rankomis, kad čia išvysite tobulai sudėtus kūnus. Celiulitas, alaus pilvukai šiame gamtovaizdyje ima viršų.

Intymesnių akimirkų viešose vietose čia taip pat galima išvysti. Bet tam kategoriškai nepritariama ir už tai griežtai baudžiama. Už viešas glamones ir nepadorų elgesį jums gali būti skirta net 14 tūkstančių eurų bauda.

Oficialios taisyklės skelbia, kad Kap d’Agdo kurorte nepageidaujami vujeristai – asmenys, seksualiai pasitenkinantys stebėdami kitų lyties organus arba sueitį, ir ekshibicionistai – asmenys, turintys lytinį nukrypimą viešai rodyti lyties organus.

Kažkodėl niekas čia nenori matyti ir šunų.

O kad visi jaustųsi laisvai ir atsipalaidavę, ši miestelio dalis yra aptverta ir saugoma. Beje, fotografuoti čia griežtai draudžiama. Tai skelbia ne vienas net keliomis kalbomis užrašytas ženklas.

Nepageidaujami ir pernelyg akį rėžiantys drabužiai, aprangos detalės bei nepadorūs pornografiniai daiktai. Tad šūkis „Tegul meilė liejasi laisvai!“ ne visai tinka Kap d’Agdo miesteliui.

Didžiausias nudistų miestelis pasaulyje, dar vadinamas ir svingerių rojumi, įsikūręs gražioje Viduržemio jūros pakrantėje Pietų Prancūzijoje.

O viskas prasidėjo 8-ajame dešimtmetyje, kai Kap d’Agde vasaromis pradėjo būriuotis natūristai.

Ilgai laukti nereikėjo, kol į mažą kurortinį miestelį su nedideliais savaitgalio poilsiui pritaikytais namukais pradėjo plūsti būriai natūristų iš visos Europos. Daugiausia – jaunos vokiečių ir olandų šeimos.

Tik praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje Kap d’Agdą atrado laisvos meilės ieškantys svingeriai. Nuo tada miestelio ekonomika suklestėjo.

Atvykėlių poreikiams patenkinti duris atvėrė sekso prekių parduotuvės, svingerių klubai.

Vasaromis čia suplūsta apie 40 tūkstančių natūristų ir svingerių. Štai todėl bene didžiausia Kap d’Agdo problema yra automobiliai – aikštelių čia nebepakanka.

Kaip su nusikalstamumu? Jo čia beveik nėra. Kaip ir kišenvagių. „Kaip jums atrodo, kur miestelio svečiai gali slėpti savo pinigines?“ – juokaudamas klausė vienas nuolatinių kurorto gyventojų.

Beje, priešingai nei kituose Prancūzijos miestuose, Kap d’Agde susikalbėti angliškai nėra jokių problemų.

Atrodo, kad čia išties galioja visai kitokios taisyklės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.