Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Indijos šventyklų skulptūros drovuolius trikdo nešvankybėmis

Orgija smiltainyje. Nevaržomo sekso olimpinės žaidynės. „Kamasutros“ šventyklos. Taip dažnai pristatomos garsiosios Kadžuraho šventyklos Indijoje. Atviromis sekso scenomis pasaulyje garsėjantys šventyklų bareljefai į nedidelį Indijos miestelį kasmet sutraukia tūkstančius turistų iš viso pasaulio. Bet drovuoliams tarp šių meno kūrinių – ne vieta.

Geriau įsižiūrėjus į gausybę painių skulptūrų Kadžuraho šventyklose galima pamatyti tikrą orgiją, grupinio sekso scenas, gyvulišką aistrą, net lytinį iškrypimą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Geriau įsižiūrėjus į gausybę painių skulptūrų Kadžuraho šventyklose galima pamatyti tikrą orgiją, grupinio sekso scenas, gyvulišką aistrą, net lytinį iškrypimą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Elegantiškos šventyklos tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nekaltos.
Elegantiškos šventyklos tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nekaltos.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

May 24, 2016, 7:03 PM, atnaujinta May 24, 2017, 9:39 AM

Patikėti tuo, ką pamatysite šventyklose, gali būti sunku. Kai kurios skulptūros tokios atviros ir intymios, kad jas išvydę nurausta net ir tie, kuriems seksas nėra tabu.

Šokiruojančių bareljefų ir statulų kūrėjų vaizduotė turėjo būti labai laki. Kita vertus, juk būtent Indijoje buvo parašytas ir pirmasis pasaulyje sekso traktatas. Tad akivaizdu, kad seksualinės normos šioje šalyje kadaise buvo kur kas laisvesnės.

Į pietryčius nuo Indijos sostinės Delio 620 kilometrų nutolusį Kadžurahą Centrinės Indijos Madja Pradešo valstijoje galima pasiekti keliais būdais.

Iš Delio į šventyklomis garsėjančią vietą galima dundėti traukiniu – juo teks keliauti per naktį. Ar per trumpesnį laiką pasiekti lėktuvu.

Kad ir kokį keliavimo būdą pasirinktumėte, Kadžurahas yra viena tų pasaulio vietų, kurias būtina pamatyti. Juk ne šiaip sau jis laikomas vienu iš septynių Indijos architektūros stebuklų. Jei pakeliui kas paklaus, kur keliaujate, nesistebėkite, kad išgirdę atsakymą žmonės jus palydės ironiška šypsenėle ir raginimu pasismaginti.

Apie erotiškas šventyklas, pasaulyje išgarsinusias Kadžurahą, dabar yra girdėję kone visi vietos žmonės. Į šį nedidelį miestelį kasmet suvažiuoja tūkstančiai turistų, norinčių savo akimis išvysti tai, apie ką garsiai kalbėti drįsta ne visi.

Dabar į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą įtrauktas šaivizmo, vaišnavizmo ir džainizmo religijos ir kultūros paminklų kompleksas Čandelų dinastijos valdovų paliepimu buvo pastatytas XI–XII amžiuje.

Manoma, kad kiekvienas valdovas per savo gyvenimą Čandelų dinastijos religinėje ir kultūrinėje sostinėje Kadžurahe pastatė po šventyklą.

Bet vietos žmonės originalias valdovų pastatytas šventyklas labai greitai pamiršo ir apleido.

Džiunglės būtų visiškai prarijusios išskirtines šventyklas, jei britų kariuomenės inžinierius XIX amžiaus viduryje nebūtų jų atsitiktinai atradęs atokioje vietoje. Nuo to laiko senovinės įspūdingos šventyklos tapo vienu didžiausių turistų traukos centrų Indijoje.

Nepaisant to, Kadžurahe nepamatysite didelių turistams skirtų viešbučių.

Kadžurahas vis dar labiau panėšėja į Indijos kaimą, tik tokį, kuriame daug restoranų ir vietos žmonių, besistengiančių atvykėliams iškišti erotinių kortų malką. Patikėkite, jos – visiškas niekis, palyginti su tuo, ką išvysite senovinėse šventyklose.

Seksą, aistrą, meilę ir gyvenimo džiaugsmą šlovinančias šventyklas galima lankyti kasdien nuo aušros iki saulėlydžio.

Už apsilankymą garsiausiose ir labiausiai lankomose šventyklose teks susimokėti. Tik vaikams iki penkiolikos metų įėjimas nemokamas. Nepaisant to, mažamečių čia beveik nepamatysi.

Tvarkingame parke išsidėsčiusios elegantiškos šventyklos su bokštais, primenančiais kukurūzų burbuoles, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nekaltos.

Geriau įsižiūrėjus į gausybę painių skulptūrų ir ornamentų galima pamatyti ne tik dievų, deivių, karių, žemdirbių, gyvūnų ir paukščių atvaizdus.

Tikra orgija, grupinio sekso scenos, gyvuliškas seksas – gašlios figūros ir pozos sudaro nemažą dalį garsiųjų šventyklų bareljefų tiek pastatų viduje, tiek išorėje.

Juose raitosi dailios mergelės ir gamtos gausiai apdovanoti kariai. O kai kurios jų pozos tokios, jog net sunku patikėti, kad realybėje įmanoma šitaip mėgautis sekso malonumais. Nebent esate tikri akrobatai ir turite labai lakią vaizduotę.

Daug kur į nevaržomą sekso puotą įsitraukia arkliai, kupranugariai ir net drambliai.

Riba tarp meno ir vulgarybės čia, rodos, išnykusi. Tikra orgija, nevaržomo sekso olimpinės žaidynės. Tačiau tie, kurie kūrė šiuos bareljefus ir skulptūras, savo darbą atliko gerai.

Daugelis tūkstančius metų skaičiuojančių skulptūrų iki šių dienų išsilaikiusios kuo puikiausiai ir net čia apsilankiusius smalsius paauglius verčia nurausti ir kvailai kikenti.

Dažnas, apstulbintas pikantiškų vaizdelių, pajuokaus – tai juk „Kamasutros“ vadovėlis šventykloje. Ir jis bus visiškai teisus.

Kadžurahe kadaise buvo pastatytos originalios 85 šventyklos. Dabar išlikusios tik šiek tiek daugiau nei dvidešimt. Bet net ir jas norėdami apžiūrėti užtruksite visą dieną. Išsidėsčiusios didžiuliame plote kai kurios šventyklos yra atokiau nuo pagrindinių, gausiai lankomų turistų.

Nutolusios kelis kilometrus nuo pagrindinių šventyklų ir pasislėpusios tarp bulvių ir kviečių laukų jos irgi vertos dėmesio. Įėjimas į jas nemokamas.

O pasiekti jas galima prie pagrindinių šventyklų nuomojamais dviračiais.

Apie meilės ar greičiau sekso šventovę Kadžurahe susukta ne viena kino juosta.

Tad jei neplanuojate kelionės į šį egzotišką pasaulio kraštą, verta nors jas pažiūrėti.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.