Londone atidaromas restoranas, kuriame lankytojai valgys nuogi

Galbūt jums jau yra tekę girdėti apie nuogus virėjus, bet naujas restoranas Londone nusprendė žengti kur kas toliau. Jungtinės Karalystės sostinėje šią savaitę atsidarys restoranas „The Bunyadi“. Tai bus pirmasis nuogalių restoranas, kuris suteiks galimybę „išsilaisvinti nuo šiuolaikinio gyvenimo pančių“, praneša „The Guardian“.

Restorano įkūrėjas teigia, kad restorano „klientai galės išsivaduoti iš šiuolaikinio gyvenimo pančių“<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Restorano įkūrėjas teigia, kad restorano „klientai galės išsivaduoti iš šiuolaikinio gyvenimo pančių“<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-07 17:03, atnaujinta 2017-05-22 16:18

Šiame išskirtiniame restorane nebus ne tik rūbų, bet ir mobiliųjų telefonų ir elektrinių virtuvės įrankių. Ten bus gaminamas maistas, kurio sudėtyje nėra konservantų, o lankytojai pietaus ant rankų darbo baldų.

Daugelis restorano darbuotojų taip pat neapsunkins savo kūnų rūbais, o lankytojai gaus lengvus apdarus, kuriuos galės nusimesti. Tad kyla klausymas, kaip dirbs restoranas, kurio klientai bus nuogi?

Meniu

„Turėjome sudaryti meniu, kuris būtų paremtas nuogumu, – sakė „The Bunyadi“ įkūrėjas Sebas Lyallas. – Kai paskelbėme šią idėją, pasipylė pašaipų lavina, daugybė žinučių socialiniame tinkle „Twitter“ ir straipsnių.

Jie visi juokavo: „tik neišpilkite sriubos!“ Tad karšta sriuba ir sultinys nebuvo įrašyti į mūsų meniu.“

Darbuotojų apranga

„Tam, kad būtų patogiau dirbti, mūsų padavėjai prisidengs intymias savo kūno vietas.

Mat kai jus aptarnauja sėdinčius, jūsų veidas ir tam tikros padavėjo kūno dalys atsiduria labai panašiame aukštyje. Iš pradžių apie tai nepagalvojome, bet vėliau vienas klientas pabrėžė šią problemą elektroniniame laiške“, – pasakojo neįprasto restorano įkūrėjas.

„O! Tai tikrai įdomu. Jei apie tai pagalvojo vienas mūsų potencialus klientas, mes taip pat turime apie tai pagalvoti. Tokiu būdu mes ir vystome šią idėją“, – sakė S.Lyallas.

Kaip įtikinti tarybą?

„Iš pradžių galvojome, kad jiems ši idėja užklius, bet panašu, kad kol kas problemų nėra, – kalbėjo vyras. – Tai ką mes darome yra legalu ir etiška. Vis dėlto Jungtinėje Karalystėje teisiškai leidžiama ir gatvėje vaikščioti nuogiems. Tad kodėl mums turėtų drausti daryti tai uždaroje ir privačioje erdvėje?“

Jungtinės Karalystės įstatymuose teigiama, kad nuogumas nėra pažeidimas, jei tokiu elgesiu nėra siekiama sukelti blogas emocijas ar šoką.

Gaminimo procesas

„Saugumo sumetimais negalime leisti, kad virėjai gamintų nuogi. Bet tai mažiausias mūsų rūpestis, – aiškino S.Lyallas. – Išties sunku yra gaminti maistą nenaudojant dujinių prietaisų bei jokių smulkintuvų.

Mes turime net miltus pagaminti patys. Bet visi kalba tik apie nuogumą, o tai – lengviausia dalis.“

Darbuotojų paieška

„Kaip priviliojome darbuotojus, kurie sutiktų suktis nuogi? Mums nereikėjo stengtis – žmonės siūlėsi patys“, – atskleidė įkūrėjas.

„Vis dėlto neprašėme jų nusirengti darbo pokalbių metu. To padaryti negalėjome. Jei būčiau žmogui pasakęs: „pasirodyk man dabar, kad galėčiau tave rodyti savo klientams“, tai prieštarautų visai restorano idėjai. Mes nenorime, kad kas nors būtų teisiamas dėl savo kūno“, – tvirtino vyras.

Sveikata ir saugumas

„Iš tikrųjų nėra jokių papildomų sveikatos ar saugumo problemų, kurios kiltų nuogalių restorane, – sakė S.Lyallas. – Tačiau daugybė svečių klausė: „ar bus higieniška sėstis ant kėdės, kur anksčiau sėdėjo kitas nuogas žmogus?“ Mes pabrėžėme, kad klientai sėdės ant apdaro, kuris atstos pagalvėlę.“

Kaip pritraukti klientus?

„Žmonės ir taip valgo nuogi. Daugybė žmonių namuose valgo be rūbų“, – tvirtino restorano įkūrėjas.

„Vienintelė naujovė yra įtikinti juos tai daryti ir viešumoje. Bet galiausiai, tai nebuvo problema. Užsiregistravo net 40 tūkst. žmonių, o mes turime tik 6 tūkst. vietų. Galbūt šis restoranas ateityje veiks nuolatos“, – džiaugėsi S.Lyallas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.