Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moteris papasakojo, ką patyrė masturbuodamasi laboratorijoje

Masturbacija ankštoje vietoje priešais mokslininkų komandą tikriausiai nėra nė vienos moters fantazijų sąraše. Tačiau August McLaughlin būtent tai ir padarė. Ji dalyvavo tyrime, kurio metu magnetinio rezonanso tomografu (MRT) buvo stebima ir lyginama įvairių smegenų regionų veikla susijaudinimo bei orgazmo metu.

Moteris užsirašydama eksperimentui manė, jog tiesiog gulės ant ligoninės lovos, prijungta elektrodais, ir sau masturbuosis.<br>Twitter nuotr.
Moteris užsirašydama eksperimentui manė, jog tiesiog gulės ant ligoninės lovos, prijungta elektrodais, ir sau masturbuosis.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 7:01 PM, atnaujinta May 22, 2017, 4:05 PM

Moteris užsirašydama eksperimentui manė, jog tiesiog gulės ant ligoninės lovos, prijungta elektrodais, ir sau masturbuosis, rašo elle.com.

„Tačiau likus kelioms dienoms iki procedūros supratau, kad pamiršau vieną svarbų dalyką – didžiulį, žvangantį MRT aparatą, – prisipažino ji. – Bijojau, kad man sunkiai seksis pasiekti orgazmą.

Iš mokslininkų sužinojau, kad šis soliariumą ar karstą primenantis aparatas daugybei žmonių sukelia klaustrofobinę paniką, o bet kokie galvos judesiai gali sužlugdyti tyrimą. Kai tik atvykau į laboratoriją Naujajame Džersyje, man buvo uždėta kaukė, panaši į tą, kurią dėvėjo Hanibalas Lekteris „Avinėlių tylėjime“. Ji užrikrino, kad mano galva nejudės, ir negalėsiu atverti burnos. Nė neįsivaizdavau, ar neišsižiojus masturbacija bus sėkminga.“

Tyrimo vadovai Nan Wise, seksualinės terapijos ekspertė, ir Barry'as Komisarukas, profesorius ir orgazmo ekspertas, paaiškino, ką reikės daryti.

Ausų kamštukai nepadėjo

A.McLaughlin turėjo ramiai gulėti ant nugaros ir sekti tekstiniais nurodymais – pavyzdžiui, „Įsivaizduokite, kaip stimuliuojate savo spenelį“, o tada panaudoti davo pirštus taip, kaip liepdavo N.Wise.

„Galiausiai turėjau įsivaizduoti save stimuliuojančią varputę, o tada iš tikro tai padaryti, – pasakojo A.McLaughlin. – Tačiau garsiai pasakiau, kad man galėjo kilti sunkumų – orgazmą patiriu makšties stimuliacijos metu arba naudodama sekso žaislus.

Mokslininkai teigė, kad jiems nesvarbu, ar iš tikrųjų patirsiu orgazmą. Jie man pasiūlė du šansus orgazmui: pirmą kartą – naudojant pirštus, o antrą – naudojant dirbtinę varpą, kurią atsinešiau pati.

Apsirengusi chalatu, kojinėmis ir savo kauke įėjau į kompiuterių pilną kambarį. Už lango stiklo prie kompiuterių sėdėjo specialistai, kurie buvo pasiruošę eksperimento metu analizuoti mano smegenų veiklą. Nors žinojau, kad būsiu MRT aparate, todėl jie manęs nematys, jie galėtų girdėti visus mano skleidžiamus garsus, todėl nusprendžiau būti tylesnė.

Kai atsisėdau ant važinėjančios MRT aparato lovos, N.Wise man davė ausų kamštukus, kad ne taip gerai girdėčiau mechaninius mašinos garsus ir galėčiau geriau įsijausti. Tai nebuvo veiksminga, bet buvau dėkinga už pastangas.“

Patyrė orgazmą to nesuprasdama

Pirmas dalykas, kurį ji suprato eksperimento dėka – kad susijaudinimas iš esmės egzistuoja tik mūsų galvose.

„Kai B.Komisaruko komanda pradėjo MRT tyrimus, jis nustebo, kai sužinojo, kad galvojimas apie varputės, spenelio ir makšties stimuliaciją aktyvuoja tas pačias smegenų dalis, kurios, kaip buvo manoma anksčiau, aktyvuojasi tik dėl fizinės stimuliacijos, – sakė A.McLaughlin. – Aš tai galėjau patvirtinti po kelių minučių aparate. Prisipažinsiu, kartais ne taip griežtai laikiausi instrukcijų, bet daug erotiškiau buvo įsivaizduoti, kaip mylimasis čiulpia mano spenelį, o ne liesti jį pačiai. Tačiau labiausiai nustebau tada, kai iš tikrųjų pradėjau masturbuotis.“

Kai viena pacientė kartą paklausė sekso mokslininkės Virginia Johnson, kaip žinoti, ar patyrei orgazmą, ji teigė, jos tai tiesiog žinosi. Tačiau, pasak B.Komisaruko, MRT tyrimai parodė ką kito.

„Stimuliodama varputę ėmiau jausti užplūstantį susijaudinimą, bet jis atslėgo, – pasakojo A.McLaughlin. – Nepatyriau jokio orgazmo – bet ar tikrai? Kai apie savo patirtį pasakojau mokslininkams, įskaitant lytinių lūpų ir varputės padidėjimą, supratau: patyriau orgazmą pati to nežinodama.

Mano nušvitimas nė kiek nenustebino B.Komisaruko. Daugybė kitų tyrime dalyvavusių moterų teigė, kad nepatyrė orgazmo, nors MRT parodyti vaizdai sakė ką kito. Tikriausiai nesu vienintelė moteris, pripratusi vienu metu jausti ir makšties, ir varputės orgazmą, ir linkusi ignoruoti mažesnius orgazmus.

Dabar, kai žinau, kad vien nuo varputės stimuliacijos galiu patirti orgazmą, iš to gaunu daug daugiau malonumo. Tai patvirtina B.Komisaruko atradimą, kad mūsų mintys apie savo seksualumą turi įtakos orgazmui. Šis atradimas yra ypač svarbus moterims, nes gyvename pasaulyje, pilname mitų apie mūsų kūnus ir seksualumą. Dažnai skaitau, kad dauguma moterų sueities metu nepatiria orgazmo, o 30 proc. jo išvis nepatiria.“

Svarbiausia – nuomonė apie seksą

Tačiau pasak Saros Nasserzadeh, Šiaurės Amerikos Pasaulinės seksualinės sveikatos dienos komiteto pirmininkės, ši statistika kilo tik iš vieno tyrimo, ir buvo neteisingai aiškinama.

„Gali būti, kad orgazmą patirti trukdo nuolatinės kalbos apie tai, kaip retai moterys jį pasiekia, – teigė A.McLaughlin. – Tačiau neseniai „JAMA Internal Medicine“ publikuotas tyrimas pasako kai ką teisingesnio.

Mokslininkai išanalizavo daugiau, nei 600 moterų nuo 40-ies iki 65-erių ir atrado, kad moters sekso suvokimas yra svarbesnis, nei amžius ar net menopauzė. Tos, kurios manė, kad seksas yra svarbus, tris kartus dažniau likdavo seksualiai aktyvios – nepaisant fizinės būklės.

Nemaniau, kad eksperimentas pakeis mano pačios įsitikinimus, bet esu dėkinga, kad taip nutiko. Iki tyrimo pabaigos patyriau du orgazmus ir apie 16 mikrofantazijų su varpute, speneliais, ir, vienu atveju, ginekologo įrankiu – tai įvyko mano lakios vaizduotės dėka. Kitas mano apsilankymas pas ginekologą bus daug įdomesnis.

Labiausiai džiaugiuosi dėl to, kad šiek tiek prisidėjau prie moters seksualumo tyrinėjimo. Jeigu tik būdama 35-erių sužinojau, jog orgazmą patiriu ne tik makšties stimuliacijos metu ar naudodama sekso žaislus, kitos moterys tikriausiai taip pat nežino daug ko apie save.“

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.