Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kaip įvairių rūšių alkoholis veikia moters seksualumą

Kartais manoma, kad alkoholis padaro moterį seksualesnę. Seksas ir alkoholis dažnai yra susiję. Iš tikrųjų apsvaigusi nuo alkoholio mergina tampa labiau prieinama. Silpnosios lyties atstovė nustoja gėdintis, drovėtis, stiprėja seksualinio pasitenkinimo noras, todėl prasideda aktyvi seksualinių nuotykių paieška.

Kartais manoma, kad alkoholis padaro moterį seksualesnę.<br>123rf nuotr.
Kartais manoma, kad alkoholis padaro moterį seksualesnę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2016, 8:30 PM, atnaujinta May 12, 2017, 8:52 PM

Tačiau ilgainiui mėgautis tampa sunkiau, todėl reikalingas ilgiau trunkantis lytinis aktas, nei įprastai. Moteris bando ieškoti subtilesnių glamonėjimų, reikalauja didesnio vyro dėmesio. Kad pradėtų lytinius santykius, moteriai reikalingas alkoholis ir, be to, pakankamai daug. Todėl dėl piktnaudžiavimo alkoholiu moteriai atsiranda problemos, susijusios su lytiniu gyvenimu.

Jeigu nėra saiko, alkoholis gali pakenkti seksualinei sveikatai. Kai be dopingo alkoholinių kokteilių pavidalu seksas yra jau neįmanomas, tai jau psichologinė problema, todėl moteriai nedelsiant reikia kreiptis į gydytoją. Nedidelis alkoholio kiekis yra naudingas – padeda išsilaisvinti nuo suvaržymų, įtampos, kurie paprastai būna prieš lytinį aktą. Alkoholis gali pakelti nuotaiką, bet vargu ar gali pagerinti požiūrį į partnerį, priversti įsimylėti.

Per pirmąjį pasimatymą patartina išgerti šiek tiek šampano, kuris simbolizuoja šventę, pergalę. Tinka ir geras vynas. Šie alkoholiniai gėrimai tinka todėl, kad juose mažai alkoholio – tai reiškia, kad apsvaigsite ne taip jau greitai. Vynas turi daug medžiagų, kurios teigiamai veikia sekso kokybę. Vynas, šampanas – gėrimai, nuteikiantys romantiškai, juo labiau, kad nė viena romantiška vakarienė neapsieina be gero butelio vyno ar šampano, vaisių, žvakių ir panašiai.

Visai kitas dalykas – alus. Jeigu jis yra vartojamas saikingai, gali būti naudingas. Sekso atveju taip pat negalima pamiršti apie saiką. Didelis alkoholio kiekis gali sukelti sunkumą skrandyje, patinimą, nuovargį, žmogus sunkiai suvokia, ką daro – visa tai negali prisidėti prie gero sekso.

Be to, nuo alaus labai dažnai norisi į tualetą. Pilna šlapimo pūslė nenuteikia intymiai nuotaikai, nes visos mintys sukasi tik apie tualetą.

Daugelis renkasi degtinę, viskį, romą, tekilą. Tačiau nuo šių stiprių alkoholinių gėrimų greitai apsvaigstama. Iš pat pradžių būtina apsispręsti, kiek alkoholio gali prireikti sumažinti įtampai, o koks kiekis gali sukelti girtumo būseną, ir ar išvis reikia vartoti alkoholį iki lytinio akto.

Kiekviena moteris pati nusprendžia, kaip ji turėtų elgtis. Svarbiausia, kad seksas apsvaigus nuo alkoholio netaptų skausmingu įpročiu.

Parengė Evelina Parniavskaja

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.