Vokiečiai pasišovė iš biudžeto apmokėti prostitučių paslaugas neįgaliesiems

Vokiečiai atviri naujovėms. Šios šalies Žaliųjų partijos atstovai siekia, kad sekso paslaugos pagyvenusiems ir neįgaliems žmonėms būtų apmokamos iš šalies biudžeto. Šią idėją siūlantys politikai mano, kad tokia „seksuali“ lengvata pagerintų neįgaliųjų ir vyresnio amžiaus žmonių gyvenimo kokybę.

Dvylikos aukštų, devynių tūkstančių kvadratinių metrų pastate įsikūręs viešnamis „Pascha“ dirba 24 valandas per parą.
Dvylikos aukštų, devynių tūkstančių kvadratinių metrų pastate įsikūręs viešnamis „Pascha“ dirba 24 valandas per parą.
Vokietijoje prostitucija legali nuo 2002 metų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vokietijoje prostitucija legali nuo 2002 metų.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jan 24, 2017, 6:09 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:25 PM

Tokiems pacientams reikėtų įrodyti, kad jiems seksas yra būtinas medicininiu požiūriu, tačiau jie negali patys susimokėti už sekso paslaugas.

Bundestago deputatė Elisabeth Scharfenberg vienam Vokietijos leidiniui sakė galinti įsivaizduoti, kaip valdžia finansuoja seksualinę pagalbą tiems pacientams, kuriems reikia slaugos ir kurių ligos diagnozėje yra nurodyta, kad jiems galėtų padėti seksas.

Panaši sistema jau galioja Nyderlanduose. Čia sekso paslaugas tarsi vaistus valstybė jau gali kompensuoti.

Įvairių šalių seksologai puolė vertinti tokio Vokietijos politikų pasiūlymo ir kone sutartinai jam pritarė. Jų argumentai paprasti, bet labai aiškūs. Ir vyresnio amžiaus bei neįgalūs žmonės turi seksualinių poreikių.

Anot specialistų, tokia tvarka būtų ypač naudinga neįgaliesiems, kurių vienas didžiausių norų, kad su jais būtų elgiamasi lygiai taip pat kaip ir su sveikais visuomenės nariais.

Prostitutės tokiems žmonėms gali padėti atgauti pasitikėjimą savimi ir išmokyti, kaip patenkinti partnerį.

Juk kai žinai, ko reikia, kad būtum geras meilužis, susirasti partnerį daug lengviau.

Vokietijoje prostitucija legali nuo 2002 metų. Visame pasaulyje seniausios profesijos atstovės legaliai savo meilę gali pardavinėti ir kaimyninėse Latvijoje, Lenkijoje, Estijoje.

Taip pat ir tokiose religingose šalyse kaip Italija, Meksika, Portugalija, Airija.

Įvairiuose Vokietijos miestuose ir miesteliuose veikia viešnamiai, į kuriuos renkasi tie, kurie gali ir nori susimokėti už intymias paslaugas.

Pavyzdžiui, Kelno mieste veikia didžiausias viešnamis visoje Europoje. Dvylikos aukštų, devynių tūkstančių kvadratinių metrų pastate įsikūręs viešnamis „Pascha“ dirba 24 valandas per parą.

Čia kasdien darbuojasi apie 120 laisvai samdomų prostitučių ir 80 žmonių iš aptarnaujančio personalo.

Viskas vien tam, kad kiekvienas čia užėjęs galėtų patenkinti savo aistras ir slapčiausias svajones. Čia galima rasti ir teminių kambarių, pavyzdžiui, gydytojo kabinetą, sadomazochistinę studiją, prabangų masažo saloną.

Kasdien į Kelno šiaurinėje dalyje įsikūrusį „Pascha“ užsuka per tūkstantį klientų, pasiryžusių mokėti už meilę. Visi – ir čia dirbantys, ir apsilankantys „Pascha“ vadina tiesiog kekšynu.

Neoninėmis spalvomis šviečiančio viešnamio savininkai septynis pastato aukštus, kuriuose yra 126 kambariai, nuomoja prekeivėms ir prekeiviams seksu.

Už dieną viešnamyje jie susimoka 180 eurų mokestį. Į šią kainą įeina nemokami valgiai ir medicinos priežiūra.

Beje, teikiantieji sekso paslaugas turi dar susimokėti kelis mokesčius – 20 eurų už dieną valdžiai ir po 6 eurus Kelno „malonumo mokesčio“.

Nustatytą 5 eurų įėjimo mokestį turi mokėti ir visi klientai. Į šią kainą įeina gaivieji gėrimai.

Kiek už parduodamą meilę paprašys prostitutė, kiekvienos reikalas. „Pascha“ dirbančios prostitutės veiklą vykdo savarankiškai ir paslaugas įkainoja pačios. Tad derėtis čia galima.

Kiekviena „Pascha“ darbuotoja stengiasi klientams pasiūlyti ką nors, ko nedaro kiti. Viešnamio interneto svetainėje galima apžiūrėti keletą čia besidarbuojančių dailiosios lyties atstovių.

Vienuoliktajame pastato aukšte įsikūręs džentelmenų klubas, kuriame visos darbuotojos vaikštinėja ir klientus aptarnauja apnuoginta krūtine.

Ir gėrimai, ir seksas čia parduodamas lengvai.

Norintys pakliūti į šį klubą turi iš piniginės ištraukti nuo 10 iki 40 eurų, nelygu paros metas. Į šią kainą įskaičiuojami ir gėrimai.

Už kiekvieną klube praleistą pusvalandį reikia dar papildomai mokėti iki šimto eurų.

Kiekvienas klientas pats sprendžia, ką nuveikti už tuos pinigus. Klube veikia pirtis, SPA, privatūs kambariai, kuriuose galima leisti laiką su patinkančiomis klubo darbuotojomis.

Kiekvieną dieną viešnamyje „Pascha“ veikia ir naktinis klubas. Čia seksualios šokėjos šoka erotinius šokius. Pageidaujantiems gali sušokti ir asmeninių šokių.

Čia taip pat rengiamos golfo dienos, pokerio naktys, o aplinkui nuolat sukinėjasi savo grožybes vos pridengusios damos.

Septintajame viešnamio aukšte visuomet gausu smalsuolių. Mat šiame aukšte darbuojasi ir meilės paslaugas teikia transvestitai.

Dažniausiai jie atrodo taip, kad atima žadą.

Bent jau pačios šio aukšto darbuotojos prisistato kaip stulbinamos moteriškos deivės.

Turistai kviečiami rinktis „Pascha“ vietoj įprasto viešbučio. Čia apsistojantieji gali laisvai užsukti į visus viešnamyje veikiančius klubus ir zonas.

Anot neįprasto viešbučio valdytojų, apgyvendinimo sąlygos čia yra aukščiausio lygmens, o kiekvienas kliento noras yra įsakymas.

Pastate įsikūrusiame butike klientai gali nupirkti lauktuvių ar dovanų savo damoms ar suvenyrų prisiminimui iš išskirtinės viešnagės.

Erotiški drabužiai, sekso žaisliukai, pornografiniai filmai – parduotuvėje kiekvienas ras, ką išsirinkti.

Čia netgi galima nusipirkti specialios penkis kartus distiliuotos „Pascha“ degtinės. Austrijoje gaminamas alkoholinis gėrimas išsiskiria skoniu ir yra mėgstamas viešnamio klientų suvenyras.

Viešnamis rengia įvairias akcijas. Kviečia pasinaudoti „laimingomis valandomis“ ir kitokiais išskirtiniais pasiūlymais.

Juos visus klubo atstovai skelbia viešnamio socialinių tinklų paskyrose.

Vienas populiariausių Vokietijos viešnamių įkurtas prieš 45 metus.

Prie jo kūrimo prisidėjo ir vietos valdžia, kuri siekė sustabdyti miesto centre besiplečiantį raudonųjų žibintų kvartalą.

Vietoj jo suteikė leidimą įkurti vieną didelį viešnamį šiaurinėje miesto dalyje, toli nuo gyvenamųjų rajonų ir naktinio gyvenimo zonų.

Iš pradžių aukščiausias Europoje viešnamis Kelne buvo vadinamas Eroso centru, bet 1995-aisiais buvo pervadintas „Pascha“ vardu.

Beje, moterys klientės dažniausiai į viešnamį nėra įleidžiamos. Tiesa, prieš keletą metų Motinos dienos proga „Pascha“ surengė moterų turą po šią vyrų pamėgtą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.