Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

5 dalykai, kuriuos moterims privalu žinoti apie analinį seksą

Kalbos apie analinį seksą nebestebina taip, kaip anksčiau, tačiau dar nemažai dalykų, susijusiu su šia sekso forma vis dar yra po paslaptingumo skraiste, pavyzdžiui, ką daryti po analinio sekso, kad tavo užpakaliukas ir moteriškos vietos būtų sveiki ir laimingi?

Kadangi švarai ir sveikatai skirti ritualai po analinio sekso nėra taip dažnai aptarinėjami kaip po vaginalinio, keli ekspertai papasakojo kaip taisyklingai užsiiminėti analiniu seksu.<br>123rf nuotr.
Kadangi švarai ir sveikatai skirti ritualai po analinio sekso nėra taip dažnai aptarinėjami kaip po vaginalinio, keli ekspertai papasakojo kaip taisyklingai užsiiminėti analiniu seksu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 8:01 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 10:04 PM

„Toje vietoje paprastai randami gausūs kraujo kiekiai, be to, audinių sluoksniai ten labai ploni,“ – teigė akušerė-ginekologė Afriye Amerson. „Kuomet makštis apsisaugo save savo natūraliu pH ir bakterijomis, išangės apsauga yra tik jos uždara anga,“ – pridūrė ji.

Kadangi švarai ir sveikatai skirti ritualai po analinio sekso nėra taip dažnai aptarinėjami kaip po vaginalinio, keli ekspertai papasakojo kaip taisyklingai užsiiminėti analiniu seksu.

1. Pakeiskite prezervatyvą

Kaip teigė gastroenterologė Toyia James-Stevenson, jei išdykavimo metu nuo analinio sekso planuojate pereiti prie vaginalinio, pasirūpinkite, kad būtų naudojamas naujas prezervatyvas. Žinoma, kad tai gali šiek tiek prislopinti aistrą, tačiau jo pakeitimas sumažina riziką susirgti lytiniu būdu plintančiomis ligomis bei apsaugo jus nuo tokių bakterijų kaip e. coli, kurios gali sukelti infekcijas.

2. Naudokite drėgnas servetėles

Analiniam seksui, pasak psichoterapeutės Vanessos Marin, dažniausiai rekomenduojami silikoniniai lubrikantai dėl patvarumo, tačiau jie yra sunkiau išvalomi nei, pavyzdžiui, vandens pagrindo lubrikantai, dėl to gali tekti sugaišti daugiau laiko susitvarkymui. Šalia visada turėkite drėgnų servetėlių arba palįskite po dušu ir labai švelniai nusiprauskite. Be to, čia taip pat galioja auksinė taisyklė – niekada nevalykite iš galo į priekį.

3. Nelaikykite viduje

Gali būti, jog po analinio sekso jausitės pilnesni dujų nei įprastai. Taip yra todėl, kad po analinio sekso sutraukiamasis raumuo taps truputį laisvesnis ir visą tai kontroliuoti taps gan sunku. Tačiau, tu tikrai negadini oro. Tokiu būdu tavo kūnas pašaliną orą, kuris sekso metu buvo „įkalintas“ tavyje. Tad nebijok atsipalaiduoti.

4. Kegelio pratimai

Kaip teigia A.Amerson, dažnas analinis seksas gali susilpninti sutraukiamuosius raumenis taip padidindamas riziką išmatų nelaikymui. Sprendimas – Kegelio pratimai. „Šie pratimai yra skirti dubens srities raumenų stiprinimui. Bandymai parodė, jog jie taip pat gali padėti sustriprinti sutraukiamuosius raumenis,“ – teigė moterų sveikatos ekspertė Jennifer Wider.

5. Stebėk tai, ką pašalini

Kaip pasakojo A.Amerson, kadangi tavo sėdimoji skirta visai kitiems reikalams, raumenų pluoštai, kartu su kraujagyslėmis ir audiniais, gali būti lengvai pažeidžiami. Nedidelis kraujavimas yra įprastas po analinio sekso, teigė J.Wider, o sutrūkinėję audiniai yra dažniausia to priežastis. Tačiau jei kraujavimas tęsiasi arba aplink išangę atsirado patinimų ar išskyrų, būtinai kreipkitės į gydytojus, jog jie įsitikintų ar nenutiko nieko rimto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.