Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

7 sekso pozos moterims, nemėgstančioms būti ant viršaus

Sekso metu buvimas ant viršaus leidžia moteriai kontroliuoti greitį, pajusti dar didesnį malonumą ir palaikyti intensyvų akių kontaktą su partneriu, tačiau kai kurioms moterims viso to yra per daug, jos nenori būti pagrindinėmis lytinio akto vadovėmis, ir tai tikrai nėra blogai.

 Yra daug priežasčių, kodėl moterys nelabai nori būti ant viršaus – kūno dydis, sugebėjimai, pasitikėjimas savimi.<br> 123rf nuotr.
 Yra daug priežasčių, kodėl moterys nelabai nori būti ant viršaus – kūno dydis, sugebėjimai, pasitikėjimas savimi.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-18 20:57

„Yra daug priežasčių, kodėl moterys nelabai nori būti ant viršaus – kūno dydis, sugebėjimai, pasitikėjimas savimi. Daliai jų tokia poza nėra patogi, ir jos jaučiasi lyg sportuodamos“, – teigė profesionali sekso terapeutė Jennifer A.Wiesner.

Laimei, yra daug alternatyvių sekso pozų, leidžiančių moteriai kontroliuoti savo seksualumą.

„Pastebėjau, jog jei moteris perima kontrolę, ji jaučiasi viršesnė už vyrą, tačiau bet kuri sekso poza gali būti dominantinė ir priversti jaustis galingesne“, – tęsė Jennifer A.Wiesner.

Štai kelios sekso pozos moterims, nemėgstančioms būti ant viršaus.

1. Tiltelis

Ši poza yra klasikinė, tačiau ji gali būti iš naujo atrasta ir pamėgta. Moteris guli ant nugaros, savo dubenį padėjusi ant pagalvės, o vyras atsiklaupia tarp jos sulenktų kojų.

„Tai misionieriaus pozos variacija, abiems lytinio akto dalyviams suteikianti malonumą ir leidžianti kontroliuoti tiek save, tiek partnerį. Kol vyro penis yra moteryje, pastaroji gali kojomis apsivynioti jam aplink juosmenį, o sutraukusi sėdmenų raumenis dar labiau sustiprinti pojūčius“, – teigė Jennifer A.Wiesner.

Klitorio stimuliacijai taip pat patariama naudoti ranką arba vibratorių.

2. Gulėjimas šalia

Dar vienas būdas mylėtis – gulint ant šono ir žiūrint vienas į kitą.

„Šios pozos metu moteris, norėdama dar labiau sustiprinti stimuliaciją, gali nevaržomai judėti“, – sakė Vašingtone dirbanti Deborah Fox.

Norėdami tai išbandyti, pradėkite nuo misionieriaus pozos – moteris guli ant nugaros, o vyras ant jos – ir palengva pasiverskite ant šono. Nebijokite pakeisti šoną, ant kurio gulite, nes jums abiems turi būti patogu, gera ir malonu, kad galėtumėte laisvai mėgautis vienas kitu.

3. Šuniukas

Ant viršaus gerai būti dėl to, jog galite pajusti gilų vyro įsiskverbimą, o daugeliui moterų tai labai patinka. Seksas šuniuko poza siūlo lygiai tą patį.

„Iš pradžių savo klubus galite judinti lyg užpakaliuku pieštumėte apskritimą, leiskite jam jus laikyti už liemens ir įkišti. Tai viena geriausių pozų, norint pajusti vyro penį giliai jumyse ir pasiekti G tašką. Trokštant dar labiau sustiprinti pojūčius, nesustabdomai klitorio stimuliacijai naudokite jo arba savo pirštus, vibratorių, – teigė Marissa Nelson, „IntimacyMoons“ įkūrėja ir sertifikuota sekso terapeutė. – Moterys teigė, jog orgazmo metu jaučiamas penis sukelia itin malonius pojūčius, be to, yra galimybė baigti kartu su partneriu, nes ir jam šis jausmas bus labai malonus.“

4. Apkabinimas iš nugaros

Jei nenorite, kad sekso metu visas dėmesys atitektų jums, mylėtis apsikabinus iš už nugaros yra geras būdas jausti partnerio artumą ir tuo pat metu atsipalaiduoti. Vyrui esant už moters, pastaroji žino, jog į ją nėra spoksoma, ji neturi nuolat palaikyti akių kontakto, kas kai kurias damas gąsdina.

„Ši poza labiausiai tinka moterims, nemaloniai besijaučiančioms, kai partneris į jas nuolat žiūri. Moteris gali sutelkti visą dėmesį į euforijos siekimą“, – sakė Holly Richmond.

Kadangi besimylint šia poza klitoris nėra tiesiogiai stimuliuojamas, H.Richmond pataria kiekvienam iš partnerių naudotis ranka ar papildoma priemone dar didesniam malonumui pajusti.

5. Stovėjimas atsukus užpakaliuką

Nepadoriai pasijusti priverčianti alternatyva – stovėjimas į partnerį atsukus užpakaliuką. Moteris rankomis atsiremia į sieną, o vyras į ją patenka iš už nugaros.

„Būdamas joje, partneris rankomis gali sugriebti moters pečius, klubus, liemenį, krūtis, taip pat pirštais stimuliuoti klitorį, makštį arba abu iškart, – teigė sekso konsultantas Ericas Marlowe Garrisonas. – Kad šiek tiek primintų BDSM žaidimą, partnerės rankas galima suimti už nugaros.“

Puikiai įvaldžius šią pozą, rekomenduojama truputį paeksperimentuoti. Partneris gali šnibždėti moteriai į ausį, kandžioti jos kaklą ir lūpas, pirštais vedžioti per nugarą, suimti jos plaukus ar į burną sugrūsti pirštus. Taip pat siūloma partnerei atsisukus aistringai pabučiuoti vyrą.

6. Sėdėjimas (ne ant kėdės)

Vienam partneriui apžergti kitą – pats geriausiais būdas pajusti vyrą giliai jumyse, sustiprinti intymumą.

„Partneriui sukryžiavus kojas, atsisėskite ant jo ir savo kojomis apsivyniokite aplink jį. Galite judėti lėtai arba greitai, skverbtis giliai ar vos tik priliesti. Dėdami mažai pastangų, pajusite daug malonių pojūčių“, – sakė licencijuota psichologė ir sekso terapeutė Rachel Needle.

7. Kėdės poza

Jei norite išvengti visiško apsinuoginimo prieš partnerį arba nenorite įdėti daug pastangų, žiūrėdama į jį arba nusisukusi atsisėskite ant partnerio kelių.

Kaip teigė Isadora Alman, ši poza leidžia moteriai šiek tiek atsipalaiduoti, nes visą darbą atliks vyras, be to, galima mėgautis apsikabinimais, jei jie jums patinka. Taip pat pora labiau rangysis, nei šokinės vienas ant kito.

Laurie Watson pridūrė, jog ši sekso poza yra puiki, ypač jei partneriai žiūri vienas į kitą.

„Jie patiria naujus pojūčius, be to, geriau stimuliuojamas moters klitoris, tačiau ji nesijaučia tokia drovi“, – teigė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.