10 naudingų dalykų, kuriuos organizmui teikia bučiniai

Mokslininkai teigia, kad aistringi bučiniai turi teigiamos įtakos žmogaus sveikatai. Bučiuojantis išsiskiria laimės hormonai, todėl bučinys suteikia didelį pasitenkinimą. Tačiau tai toli gražu yra ne vienintelė bučinių nauda.

 Bučiuojantis išsiskiria laimės hormonai, todėl bučinys suteikia didelį pasitenkinimą.<br> 123rf nuotr.
 Bučiuojantis išsiskiria laimės hormonai, todėl bučinys suteikia didelį pasitenkinimą.<br> 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-10-02 18:53

1. Puoselėja meilės jausmą. Bučiuoti savo partnerį yra smagi, maloni ir svarbi fizinio suartėjimo dalis, kuri padeda puoselėti meilės jausmą. Tad bučiuodamiesi žmonės suartėja ir emociškai.

2. Mažina įtampą. Mokslininkai teigia, kad bučiuojant savo partnerį, nesvarbu – švelniai ar aistringai, išsiskiria smegenis raminantys cheminiai elementai. Taip pat bučiniai mažina streso hormono kortizolio kiekį. Taigi mylimo žmogaus bučinys gali sumažinti neigiamą streso poveikį bei depresijos sukeliamus padarinius. Bučinys gali paveikti kaip geras antidepresantas.

3. Seksas stiprina sveikatą. Aistringas partnerio bučiavimas gali paskatinti pereiti prie lytinio suartėjimo, o įvairūs tyrimai rodo, jog reguliarūs lytiniai santykiai gerina fizinę ir psichikos būklę.

4. Gerina medžiagų apykaitą. Bučiuojantis intensyviai deginamos kalorijos. Kuo bučiniai aistringesni – tuo geresnė medžiagų apykaita.

5. Veikia kaip veido mankšta. Bučiuojantis dirba ne tik liežuvis, bet kartu ir kelios dešimtys skirtingų veido raumenų skruostų bei žandikaulių srityje. Tad bučiniai gali tapti ne tiktai meilės išraiška, bet ir savotiška mankšta.

6. Stiprina širdį. Bučiuojantis pulsas smarkiai pakyla, todėl pagerėja kraujotaka, o tai skatina geresnę širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, padeda išvengti su širdimi susijusių negalavimų.

7. Išvalo plaučius. Bučiuojantis plaučiai dirba greičiau, nes žmogus įkvepia tris kartus daugiau kartų. Taip plaučiai išsivalo. Be to, jogos specialistai tvirtina, kad ritmingas oro sulaikymas plaučiuose stiprina organizmą.

8. Burna tampa sveikesnė. Seilių sudėtyje yra medžiagų, kurios kovoja su bakterijomis, virusais ir grybeliais. Aistringi bučiniai skatina seilių išsiskyrimą, o tai padeda išlaikyti sveiką burną, dantis bei dantenas, nes normalizuoja burnos rūgštingumą ir sumažina ėduonies atsiradimo tikimybę.

9. Daro įtaką imunitetui. Seilėse yra daugybė antikūnų ir fermentų, kurie apsaugo nuo infekcijų bei virusų. Antikūnai saugo organizmą nuo uždegimų, todėl galima sakyti, kad bučiuojantis stiprinama imuninė sistema.

10. Palaiko dvasinę pusiausvyrą. Bučiniai teikia vidinę ramybę ir harmoniją. Bučiuojantis išsikrauname, atiduodame energiją, o tai suteikia pasitenkinimą. Jaučiamės panašiai kaip po sporto treniruotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.