Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

8 sekso rūšys, kurias privalu išbandyti bent kartą gyvenime

Kuo skiriasi vienos nakties nuotykis nuo sekso, kuriuo užsiimate nuolat?

 Medaus žaidimas: užriškite partneriui akis ir kažkur ant savo kūno užlašinkite medaus. <br> 123rf nuotr.
 Medaus žaidimas: užriškite partneriui akis ir kažkur ant savo kūno užlašinkite medaus. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-07 22:54

Pasirodo, viskas priklauso nuo to, kas yra daroma prieš prasidedant pačiam lytiniam aktui. Ar tai būtų svarbus gyvenimo įvykis, pavyzdžiui, vestuvių naktis ar pirmasis kartas, ar trumpas kasdienis pasimylėjimas, tai, kas atliekama iki lemtingosios akimirkos, visą patirtį gali paversti išties įspūdinga.

Čia pateikiamas labiausiai įsimintinų ir bent kartą gyvenime privalomų išbandyti sekso rūšių sąrašas.

1. Vestuvių naktis

Nesvarbu, ar medaus mėnuo buvo prieš 12 metų, ar jūs išvis neplanuojate tuoktis, vestuvinės nakties seksą galite susikurti patys. Tačiau ši sekso rūšis turėtų būti užsitarnauta, teigė antropologė ir knygų apie seksą autorė Helen Fisher. Tokiais lytiniais santykiais, kurie primintų tą ypatingą dieną, reikėtų užsiimti tuomet, kai to tikrai nusipelnote, t.y. tai turi prilygti apdovanojimui.

Toks seksas jūsų organizme išskiria geros savijautos chemikalus dopaminą ir epinefriną – tuos pačius hormonus, kurie į organizmą išsiskiria kai jaučiatės išties laimingi, pavyzdžiui, vestuvių dieną.

Ryte tušinuku ant partnerio kūno, jo nepažadindami, parašykite mielą, o gal šiek tiek išdykėlišką žinutę. Pavyzdžiui, ant šlaunies, kad ji nebūtų taip lengvai pastebima kitų žmonių. Ją pamatęs, pavyzdžiui, nuėjęs į tualetą, jūsų partneris negalės nustoti apie jus galvojęs, svajos kuo greičiau atlikti visus darbus ir grįžti namo, kuriuose jo lauksite jūs – jo apdovanojimas.

Abiems jums atsidūrus patogioje ir romantiškoje aplinkoje, liepkite mylimajam rankomis suimti jūsų galvą ir pabučiuoti kaklą. Nesileiskite būti bučiuojama į taip vadinamas tradicines vietas ir šį kartą lūpomis liepkite prisiliesti prie, tarkim, klubų ar alkūnės.

Atsidūrę lovoje praplėskite oralinio sekso supratimą. Dabar atėjo laikas pasiimti jūsų apdovanojimą, tad liepkite partneriui atsigulti vertikaliai jūsų kūno ir stimuliuoti klitorį liežuvį judinant į kairę ir dešinę, o ne aukštyn ir žemyn, kaip daroma įprastai.

2. „Brangusis, aš namie“

Jei su mylimuoju esate be galo artimi, komandiruotės jums yra tikra kančia. Tad vos tik partneriui grįžus į namus, ši jus ilgą laiką kankinusi vienatvė tampa sekso troškimu.

„Dažniausiai toks seksas yra pats romantiškiausias, nes viskas prasideda nuo ilgų ir aistringų bučinių, kurie tik dar labiau įkaitina kraują“, – sakė Kalifornijoje dirbanti seksologė Ava Cadell.

Tokį vienas kito išsiilgimą ir aistrų proveržį galima susikurti net jei vienas kito nematėte tik porą valandų. Viskas turi prasidėti taip pat nuo bučinio. Pirmiausia liepkite jam švelniai ir lengvai išbučiuoti visą jūsų veidą, vėliau pereiti prie lūpų kampučių lyžtelėjimo, kol galiausiai ateis eilė įsisiurbti į apatinę lupą.

„Moters apatinė lūpa yra glaudžiai susijusi su jos makštimi. Švelnus jos bučiavimas privers įsiaudrinti jos lytinius organus“, – teigė A.Cadell.

3. Susitaikymo seksas

Pykstantis su žmogumi, tiek moterims, tiek vyrams padidėja testosterono kiekis, – teigė H.Fisher. – Jei į lovą gulatės įsiaudrinę ir susijaudinę, jūsų lytinis potraukis bus stipresnis.“

Ginčą galima suvaidinti ir vienas kito neįžeidžiant, nes čia svarbiausia yra emocijos. A.Cadell pataria užsiimti veikla, kurios metu tarp judviejų įsiplieks fizinė įtampa ir konkurencija, pavyzdžiui, miniatiūrinis golfas ar boulingas, pagalvių mūšis ar imtynės nuogiems.

„Pradėjus varžytis sustiprėja emocijos, atsiranda neapykanta, tačiau ji neturėtų peržengti ribų“, – sakė Gloria Brame.

4. Išsiskyrimo seksas

Supratus, jog santykiai klostosi ne taip, kaip norėtųsi, ateina metas juos nutraukti. Juk nesinori visko užbaigti liūdnai, išsiskirti kupiniems pagiežos, tad dažnai abi pusės nusprendžia paskutinį kartą, kaip senais gerais laikai, pasimylėti. Kartais tas paskutinis pasismaginimas būna geriausias iš visų jūsų turėtų. Pasak ekspertės, mokslininkai teigia, kad vadinamosios paskutinės kopuliacijos metu vyras, net pats to nežinodamas, savo sėkloje pakeičia kai kurių hormonų kiekius, o tai leidžia moteriai pasiekti dar nepatirtą orgazmą.

Kita teorija teigia, kad žinia, jog niekada nebepamatysite savo partnerio, jus priverčia padaryti viską, kad tik jis jūsų nepamirštų ir netgi norėtų sugrįžti. Tuo metu abi pusės elgiasi nevaržomai ir lovoje savęs netramdo.

Kad sumažintumėte stresą ir susivaržymą, paprašykite, kad partneris jums atliktų masažą, tačiau visą dėmesį sutelktų į ausų spenelius, rankas ir apatinę nugaros dalį, nes tai kūno vietos, kuriose slepiasi erotiniai taškai. Taip pat dar neatrastus malonumus padės patirti netiesioginis malonumų zonų stimuliavimas. G.Brame teigimu, apatinės nugaros dalies masažavimas privers virpėti moters priekį.

5. Gimtadienio seksas

Gimtadieninio „paišdykavimo“ metu aišku, kas duoda, o kas priima, todėl jubiliatas nejaučia spaudimo atsakyti tuo pačiu.

363 dienas tenka praleisti be jokio gimtadieninio sekso, todėl, atėjus tai lemtingai dienai, judu vienas iš kito kažko tikitės.

Sekso ekspertė pataria išmėginti vieną dalyką. Net ir eilinę dieną pasakykite jam, kad norite nusivesti jį į ypatingą vietą ir kad apatinius paliekate namie. Vėliau užsukite į klubą, kuriame groja Lotynų Amerikos muzika.

„Šie pietietiški šokiai yra labai aistringi, kupini prisilietimų ir dubens srities judesių“, – sakė A.Cadell.

Grįžus namo jis jums įteiks pačią geriausią dovaną – „stogą nuraunantį“ orgazmą. Užsiropškite ant jo, o savo klubus pakreipkite šiek tiek į priekį, kad jūsų klitoris siektų partnerio dubenį. Atlikus šį judesį, mylimojo penis atsidurs jūsų G taške. Šių dviejų vietų – klitorio ir G taško – stimuliacijų pakaks, kad pajustumėte tai, ko nejutote jau seniai. Dėl papildomų pojūčių paprašykite partnerio liesti kitas jautrias jūsų vietas, pavyzdžiui, lūpas, spenelius, užpakalį.

6. „Kaip pirmą kartą“

Pirmas kartas su jums svarbiu žmogumi yra ypatingas, nes nežinote, ko tikėtis, galite likti labai nustebinta, be to, naujas mylimasis reiškia ir naujus potyrius.

„Jums svarbus kiekvienas prisilietimas, reaguojate į visus partnerio judesius, daugelį dalykų patiriate pirmą kartą, – sakė santuokos ir šeimos terapeutė Louanne Cole Weston. – Pirmojo karto metu svarbiausia yra žaisti su pojūčiais arba tiesiog juos naujai atrasti. Kai visą dėmesį sutelkiate į vieną pojūtį, jis turi atidirbti už visus kitus, kuriuos ignoruojate.“

Štai keli būdai, kaip patirti naujų pojūčių:

Medaus žaidimas: užriškite partneriui akis ir kažkur ant savo kūno užlašinkite medaus. Liepkite jam surasti šį saldėsį naudojantis tik liežuviu. Paprašykite partnerio atkimšti šampano butelį ir atsigerti. Kol alkoholis vis dar jo burnoje, liepkite partneriui pabučiuoti jūsų kūną. Burnoje sproginėjantys šampano burbuliukai kutens jūsų odą. Savo ir partnerio kojas suriškite kartu. Švelnus suvaržymas sustiprins sekso troškimą.

7. Atostogų seksas

Mylėjimasis kurorte yra aistringesnis, nei seksas priemiestyje. Taip yra todėl, kad pakeičiama kasdienė aplinka.

Seksas atostogų metu prilygsta nekaltybės praradimui. Atostogų seksą galite pasidaryti bet kada, nors ir vidury savaitės. Gali užtekti tik pakeisti padėtį lovoje, pavyzdžiui, galvą padėkite ten, kur įprastai būna jūsų kojos, mylėkitės stovėdami ar sėdėdami, pakeiskite sekso pozą arba pasinaudokite papildomomis priemonėmis.

Taip pat padeda ir glamonių tvarkos pakeitimas. Vietoj įprastinio lūpų bučiavimo liepkite švelniai lyžtelėti jūsų kaklą, vidinę šlaunų pusę ir kitas kūno vietas. Kad pojūčiai dar labiau sustiprėtų, naujas bučinių vietas leiskite išsirinkti pačiam partneriui. Jo kūrybiškumas jus nustebins.

8. „Noriu vaiko“

Daugelis porų teigia, kad pirmą kartą pradėjus bandyti pastoti sustiprėjo jų emocinis ryšys.

„Tiek ilgai vengę nėštumo, esate pasiruošę tapti tėvais. Teiginys, jog su kažkuo norite sulaukti šeimos pagausėjimo, yra labai romantiškas“, – sakė L.C.Weston.

Kad atkurtumėte šią patirtį, išskyrus patį nėštumą, ant palubėje kabančio ventiliatoriaus užberkite gėlių žiedlapių ir įjunkite į lėto sukimosi padėtį. Taip kambaryje bus sukurta romantiška atmosfera. Mylėtis patariama gulint ant šono ir žiūrint vienas kitam į akis. Ši sekso poza abiems pusėms leidžia pajusti vienodą malonumą, o akių kontaktas su partneriu jus dar labiau susieja. Jei norite daugiau romantikos, mylėdamiesi klausykitės jums abiems svarbios dainos.

„Jei kažkoks dalykas, šiuo atveju daina, abiems mylimiesiems yra be galo svarbus arba turi kažkokią prasmę, tarp jų atsiranda ypatingas ryšys“, – pridūrė G.Brame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.