Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

7 dalykai, kuriuos reikia žinoti apie spenelių aureoles

Moterų krūtys – labai individualus dalykas. Jos skiriasi ne tik savo dydžiu bei forma.

 Kiekviena moteris skiriasi išvaizda ir kūno sudėjimu, tačiau taip pat nerasime vienodai atrodančių „krūtų kepuraičių“. <br> 123rf nuotr.
 Kiekviena moteris skiriasi išvaizda ir kūno sudėjimu, tačiau taip pat nerasime vienodai atrodančių „krūtų kepuraičių“. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2017, 11:03 PM

Vienas labiausiai besiskiriančių dalykų – aureolės, arba spenelius supančios sritys. Jos skiriasi ne tik forma ir spalva. Neretai moterys plastinėmis operacijomis ar tatuiruotėmis pakeičia aureolių formą iš apvalios į širdelės.

Kad ir kiek daug apie aureoles žinotumėte, štai atsakymai į 7 pačius populiariausius klausimus apie jas.

1. Aureolių pigmentacija – kas tai?

Tai vietos, supančios spenelius, spalva. Ši sritis ne visada proporcinga, tačiau tai natūralu. Kai kurios moterys gimsta turėdamos šviesios spalvos aureoles. Jų spalva yra blanki ir vos pastebima, tad ne viena ryžtasi pasiryškinti tą vietą.

Kitoms šios aplink krūtinės spenelius esančios vietos spalva priklauso nuo hormoninių svyravimų, kuriuos sukelia medicininės priežastys arba nėštumas.

Netgi tos, kurioms dėl vienokių ar kitokių priežasčių pašalinta viena ar abi krūtys, nori, jog jų aureolės atrodytų natūralios, tad neretai pasitelkiama repigmentacija, padedanti sugrąžinti natūralią išvaizdą.

2. Kodėl vienų moterų aureolės rudos, o kitų – rožinės?

Kiekviena moteris skiriasi išvaizda ir kūno sudėjimu, tačiau taip pat nerasime vienodai atrodančių „krūtų kepuraičių“. 

Aureolės būna įvairių spalvų ir formų, tačiau dažniausiai jos - rudos ir rožinės. Nors atrodo protinga manyti, kad aureolių spalva priklauso nuo rasės, tai nėra tiesa. Jų spalvą nulemia odos atspalvio pigmento ir hormonų mišinys.

3. Ar ant aureolių esantys iškilimai – normalu?

Pirmą kartą iš arčiau apžiūrėjus aureoles gali atrodyti, kad ant krūtinės atsirado spuogų.

Aureolių iškilimai, dar kitaip vadinami Montgomerio liaukomis, yra organizmui svarbios riebalinės liaukos. Jos išskiria riebalus ir taip drėkina aureolių sritį apsaugodamos jautrias vietas ir neleisdamos joms išdžiūti. 

Šis mažas riebalų fabrikėlis yra labai svarbus, nes tik jo dėka krūtimi maitinančių motinų aureolės išlieka sveikos. Būtent dėl tos pačios priežasties mamoms maitinimo laikotarpiu neleidžiama muilu prausti šių vietų.

4. Ką reiškia, jei aureolės padidėja?

Natūrali krūtinė ne visada atrodo simetriška. Viena aureolė gali būti didesnė ir apvalesnė nei kita, tačiau tai visiškai normalu, nes, galbūt, taip dar būnant mamos pilvelyje susiformavo šios vietos. Nenustebkite, jei kai kurių moterų aureolės mažos. Po nėštumo jos tikrai padidės. 

Šių kūno dalių paskirtis – padėti naujagimiui pamatyti spenelio vietą. Štai kaip gamta viską apgalvojo.

5. Kodėl jas kartais skauda?

Intensyvus meilės aktas, kurio metu didelis dėmesys skiriamas krūtinei, gali būti viena šio skausmo priežasčių. Prieš prasidedant mėnesinėms, moters kūnas išskiria tam tikrus hormonus, padidinančius jautrumą krūtyse. Jei neartėja tos dienos, o aureolėse jaučiamas skausmas, galbūt kiti aplinkos veiksniai, tokie kaip drabužiai ar liemenėlė, gali kelti šį nepatogumo jausmą.

Prisiminkite, kad aureoles sudaro liaukos ir jautrūs audiniai. Varžanti apranga ar ilgą laiką nešiojamos prakaituotos sportinės liemenėlės, nauja dušo želė ar skalbinių skystis gali padidinti jautrumą.

6. Kodėl nėštumo metu ir po to aureolės patamsėja?

Hormonas melaninas yra atsakingas už aureolių spalvos pakitimą nėštumo metu, ir tai yra natūralus procesas. Tiesą sakant, šios vietos patamsėjimas, kartu su krūtinės jautrumo padidėjimu, gali pranešti apie ankstyvą nėštumo stadiją. Moterys, kurių speneliai yra natūraliai rožinės spalvos, gali nustebti, kad aureolės pakeičia spalvą. Iš tikrųjų tai parodo, kad jūsų kūnas yra sveikas.

Po gimdymo melanino kiekis sumažės ir jūsų aureolės susigrąžins natūralų atspalvį. Jei norite sumažinti melanino kiekį organizme nėštumo metu, venkite saulės.

7. Ar galiu susimažinti aureoles?

Kai kurios moterys jaučiasi nepatogiai ir savimi nepasitiki, nes turi mažą krūtinę su labai didelėmis aureolėmis, tad ieško būdų, kaip sušvelninti jų spalvą. Deja, bet internete aprašomos naminės procedūros retai kada būna sėkmingos. Tad jei tikrai negalite susitaikyti su natūraliu savo kūnu, galite kreiptis į plastikos chirurgus, kurie atliks spenelių sumažinimo operaciją, o jei norite greitesnio efekto, kreipkitės į tatuiruočių meistrus, kurių specializacija – aureolių didinimas/mažinimas. Balinamųjų priemonių, masažų ar kitų produktų naudojimas tikrai nepadės pakeisti to, ką davė gamta.

Svarbiausia prisiminti, kad aureolė yra išskirtinė kūno dalis ir turi būti mylima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.