Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sekso ekspertė paaiškino, kodėl santuoka – tik kvailiams

„Santuoka – tik idiotams“, – tokia griausminga frazė nuskambėjo iš jaunos moters lūpų. Moters, kuri yra žinoma sekso ekspertė.

 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 29, 2018, 9:46 PM, atnaujinta Jul 30, 2018, 10:00 AM

Nepaisant to, jog pati buvo kelerius metus ištekėjusi, australų sekso ekspertė Nadia Bokody (34 m. )atvirai supeikė santuokos prasmę. Kaip rašoma portale „Dailymail“, Nadia išsilavinusius asmenis, kurie renkasi vedybas, vadina kvailiais.

„Žengsiu dar toliau. Pasakysiu tai, ką daugelis iš mūsų galvoja, bet nutyli, bijodami pasmerkimo. Nėra natūralu vėl ir vėl mylėtis su tuo pačiu žmogumi“, – tvirtino ji.

Tai mumyse neužkoduota

Nadia sakė peržvelgusi tyrimus apie žmonių santykius. Šie parodę, jog žmonės nėra sutverti visą gyvenimą likti su vienu partneriu.

Taip pat moteris tvirtino, jog tyrimuose išryškėja šokiruojantis faktas: net kas trečia santuoka yra paveikta neištikimybės.

„Kas penktas žmogus net šią akimirką išdavinėja savo partnerį. Būtent dabar! – paaiškino ji. – Ir taip yra ne todėl, kad būtume šalti, jausti ir mylėti negebantys padarai. Priešingai, žmonės yra pajėgūs kurti prasmingus, daugiasluoksinius tarpusavio ryšius. Tiesiog ištikimybė, bent jau šventa ir šimtaprocentinė, nėra užkoduota mūsų DNR.“

Nadia įsitikinusi, jog tradicinė santuoka tiesiog nebesuderinama su moderniosiomis visuomenės vertybėmis.

Išdavystė – nepateisinama

Kaip pavyzdį, moteris paminėjo gyvenimo trukmę. Pasak jos, dabar žmonės gybena ilgiau nei tada, kai buvo sukurti santuokos įžadai. Tai reiškia, jog su sutuoktiniu jie praleis kur kas daugiau laiko.

„Jeigu atsiduoti vienam žmogui dešimtmečiui seniau dar buvo nedidelė auka, dabar tas skaičius patrigubėja! Atsiduoti trisdešimčiai metų – primena seną gerą mazochizmą“, – žodžių nevyniojo Nadia.

Sekso eksperte prisistatanti moteris taip pat aiškino, jog milijardus dolerių įtraukianti libido skatinančių produktų rinka – taip pat yra ženklas, kaip sunku žmonėms tampa susijaudinti su tuo pačiu partneriu.

Nadia patikslino – išdavysčių ji nepateisina. Moters nuomone, nėra didesnės išdavystės už melą mylimam žmogui.

„Tuo pati esu prasikaltusi. Vis dar mėginu sau atleisti. Tačiau nusistatyti nerealius tikslus ir duoti neįgyvendinamus pažadus visam gyvenimui? Tiesą sakant, yra didesnis šansas, kad žūsi lėktuvo katastrofoje, nei kad iki mirties išliksi su vienu partneriu nenuėjęs šonan“, – tvirtino ji.

Erzinančios vedybų tradicijos

Kita Nadia erzinanti vedybų industrijos tradicija – balta nuotakos suknelė. Ji turėtų simbolizuoti moters nekaltybę, kuri, ekspertės manymu, jau niekam neturėtų rūpėti.

Moteris nesutinka ir su „nutekėjimo“ tradicija – įsitikinimu, jog tėvai perleidžia savo dukrą sutuoktiniui. Pasak Nadios, tėvams juk dukters kūnas nepriklauso. Taip pat didelį vaidmenį santuokoje vaidina ir pinigai.

„Jeigu tavo finansinis saugumas priklausys nuo kito žmogaus, statistiškai 33 proc. atvejų liksi išdurtas. Pagalvokite šitaip: ar pirktumėte loterijos bilietą, kurio laimėjimas – ne kaži kuo ypatingas, tačiau pralaimėjusi netektumėte pusės savo materialinio turto? Ne. O tą, kuris taip elgtųsi, laikytumėte kvailiu“, – palygino moteris.

Ji sakė suprantanti, jog kai kuriems žmonėms gali atrodyti besielė dėl savo požiūrio. Tačiau jiems turi atsakymą – tai ne dvasingumo trūkumas, o tiesiog loginis mąstymas.

Mamos reakcija – palengvėjimas

Idėją rasti vieną, visam gyvenimui tinkamą žmogų, Nadia drąsiai vadina fantazija. Nepaisant to, ji turi vaikiną.

Sekso ekspertė teigė esanti įgali rasti meilę bei patirti tikrus jausmus. Taip pat ji supranta ir tai, jog pasitaiko žmonių, kuriems tinka ilgalaikė monogamija. Tačiau prašė nepamiršti, kad laikai pasikeitė.

„Šiais laikais ištrūkti iš nesusiklostančių santykių – jokia gėda. Žinau tai iš savo patirties. Kai prisipažinau savo mamai, jog mano buvusi santuoka nutrūko, jos akyse nepamačiau nusivylimo. Jai palengvėjo“, – pasakojo Nadia.

Motina tąkart pasakė, jog nėra jokios prasmės būti su tuo, kuris verčia tave jaustis apgailėtina.

„Kai apsvarstai visus mano išsakytus dalykus, atrodo visai ne keista, kad modernioji visuomenė kuria vis daugiau naujų santykių formų“, – sakė Nadia.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.