Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Myli, bet gyvena be sekso: trijų porų išpažintis

Meilė be sekso. Ar tai įmanoma, jeigu pora gyvena kartu ir teigia vienas kitą įsimylėję? Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo nesuvokiama protu. Visgi yra ne taip ir mažai porų, kurioms seksas anaiptol ne pirmoje vietoje.

 Trys poros sutiko atvirai pakalbėti apie tai, kaip, būdami be proto įsimylėję, apsieina be sekso.<br> 123rf asociatyvios nuotr.
 Trys poros sutiko atvirai pakalbėti apie tai, kaip, būdami be proto įsimylėję, apsieina be sekso.<br> 123rf asociatyvios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 2:18 PM

„Mumsnet“ ir „Gransnet“ svetainėse atlikta 2000 respondentų apklausa atskleidė, kad 18 proc. jaunesnių nei 30 metų Didžiosios Britanijos gyventojų per metus užsiėmė seksu mažiau nei 10 kartų. Išvedus visų amžiaus grupių vidurkį, skaičiai dar didesni – 29 proc. Trys poros sutiko atvirai pakalbėti apie tai, kaip, būdami be proto įsimylėję, apsieina be sekso.

Jėgas išsunkia vaikas

„Tai, kad šiuo momentu nesimylime, kalta aš, – per BBC transliuotoje Victorios Derbyshire laidoje kalbėjo Amanda (35 m.). – Aš visą laiką jaučiuosi pavargusi, kadangi visą dieną plušu išsijuosusi namuose. Atrodo taip, tarsi mano libido būtų pavargęs“.

Amanda ir Steve'as susituokę gyvena 6 metus.

Žiūrėdami į savo 22 mėnesių sūnų Elliotą, kuris patenkintas maklinėja po kambarį, jie juokiasi aiškindami, kodėl mylisi tik maždaug kartą per 6 savaites.

„Seksas iš ryto ar po pietų, kai aplink sukinėjasi vaikas, neįmanomas, – teigia Steve'as, gyvenantis Londone. – Net jei jį paguldai dviems valandoms dienos miego, užsiimi kokiais nors darbais ar tiesiog nugriūvi trumpam snustelėti“.

Tačiau, kaip nurodo šeimų konsultantas ir sekso terapeutas Martinas Burrowas iš organizacijos „Relate“, ne tik jauni tėvai negyvena aktyvaus seksualinio gyvenimo.

„Atrodo, kad tikrai atsiras vis daugiau žmonių, kurie skųsis savo seksualinių santykių kokybe, – teigia Burrowas. – Nesu tikras, ar tai vyksta dėl kultūros pasikeitimo, dėl kurio žmonėms nebėra nepatogu kalbėti apie seksą, ar dėl to, kad žmonės iš tikrųjų mažiau mylisi. Santykiai gali sėkmingai klostytis nepriklausomai nuo to, ar mylimasi, ar ne. Kai kurių žmonių laimė nepriklauso nuo sekso, o kai kurių – priklauso“.

Įsimylėjusi, bet aseksuali

Jacobas ir Charlotte (abiems po 23 m.) yra stipriai įsimylėję. Tačiau apsieina be sekso.

„Draugaujame ketverius metus. Paskutinius trejus metus visiškai nesimylime – ir toliau ketiname apsieiti be to“, – sako Charlotte.

Charlotte yra aseksuali, o Jacobas – ne.

„Pirmuosius šešis mūsų draugystės mėnesius mes mylėjomės norėdami įsitikinti, ar mums tai patinka. Deja, seksas mūsų nedarė laimingais. Jacobas nenorėjo mylėtis, jei ir kita pusė netroško to paties“, – pasakojo Charlotte.

Kai kuriems vyrams tai būtų pagrindas nutraukti santykius. Tačiau tik ne Jacobui.

„Palaikau fantastiškus ryšius su nuostabia asmenybe, – sako Jacobas. – Yra daug kitų būdų parodyti meilę“.

Deja, kiti tą ne visada supranta.

Charlotte teigia: „Nemanau, kad galėčiau su kuo nors kalbėtis apie tai, jog nenoriu sekso, ir kad man neduotų suprasti, jog tai yra man uždėta našta. Nors iš tikrųjų taip nusprendžiau pati. Labai liūdna matyti, kad kai kurie žmonės seksui teikia pirmenybę prieš laimę“.

Susituokė, bet nesimyli

Du vyrukai Thomas ir Steve'as iš Bristolio kartu leidžia laiką ketverius metus. Praėjusiais metais jie susituokė. Tačiau per tuos metus nė karto nepasimylėjo.

Jie abu yra aseksualūs. Juokauja, kad pirmasis jų pasimatymas, kuris baigėsi miegojimu šalimais, buvo „vienas iš geriausių jų patirtų vienos nakties nuotykių, per kurį nieko neįvyko“.

Thomas mano, kad visuomenė darosi vis labiau seksualizuota, o „žmonės, pamišę dėl sekso, to nesupranta“.

Pagalvojęs, Thomas priduria: „Spaudžiama mylėtis, ir galbūt žmonės pasiduoda šiam spaudimui ir prisiverčia dažniau užsiimti seksu“.

Pora prisipažino, kad žmones šokiruoja, kai jie pasako, kad niekada nėra užsiėmę seksu. Jie klausia, kaip galima be to mylėti vienas kitą.

Tokiems žmonėms Thomas ir Steve'as atsako paprastai: „Jei gali užsiimti seksu nemylėdamas, tai kodėl negali mylėti be sekso?“

Normų negali būti

Pasak sekso terapeuto Martino Burrowo, kalbant apie sekso dažnumą tarp partnerių, „jokių normų nėra“. Kai kurios poros gali pasiekti „aukštą tarpasmeninių santykių lygį apsieidamos be sekso“. Kitoms poroms sekso dažnumas kinta priklausomai nuo daugelio dalykų – nuo vaikų turėjimo, darbo, svorio ir ligos.

Amanda teigia, kad bendravimas su Steve'u buvo raktas į sveikus ir stiprius santykius be nuolatinio sekso.

„Nesijaudinkite, – Amanda guodžia jaunus tėvelius, atsidūrusius panašioje padėtyje kaip ir jie. – Taip atsitinka visiems“.

Amanda juokdamasi pasisuka į Steve'ą ir sako: „Mes jį susigrąžinsime. Pažadu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.