Atskleista: nuogo kūno nuotraukas žmonės siuntinėja dažniau nei manote

Nors atrodo, kad gyvename nevaržomo seksualinio eksperimentavimo ir laisvės amžiuje, vis tiek jaučiamės šiek tiek nepatogiai norėdami nusiųsti savęs nuogo nuotrauką.

 Tyrime taip pat buvo domimasi, kokių kūno dalių vaizdais žmonės labiau linkę dalytis ir kaip tai susiję su jų seksualiniu gyvenimu.<br>123rf.com
 Tyrime taip pat buvo domimasi, kokių kūno dalių vaizdais žmonės labiau linkę dalytis ir kaip tai susiję su jų seksualiniu gyvenimu.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-24 16:38

Tokiais atvejais apima baimė būti palaikytam iškrypėliu. Tačiau, tyrimo metu apklausus 2000 europiečių ir amerikiečių, pasirodė, kad siuntinėti savęs nuogo nuotraukas yra labiau paplitę, nei galima pamanyti.

Tyrime taip pat buvo domimasi, kokių kūno dalių vaizdais žmonės labiau linkę dalytis ir kaip tai susiję su jų seksualiniu gyvenimu.

Rezultatai tvirtai paneigė vyraujantį įsitikinimą, kad sekstingas būdingas tik vadinamiesiems tūkstantinukams (gimusiems maždaug tarp 1980 ir 2000 metų).

Iš tikrųjų tūkstantinukai dažniau siuntinėja savęs nuogų nuotraukas. Taip daro 40 procentų 18–24 metų amerikiečių vyrų ir 36 procentai tos pačios amžiaus grupės amerikiečių moterų.

Vis dėlto išsiųsti kam nors seksualią nuotrauką nors kartą gyvenime buvo įsidrąsinę 26–27 procentai 45 metų ir vyresnių abiejų lyčių amerikiečių ir 20–21 procentas tos pačios amžiaus grupės europiečių. O tai yra tik maždaug 10 procentų mažiau, lyginant su dvidešimčia metų jaunesniais.

Taigi kas ką fotografuoja? Kai siunčiama visiškai nuogo nuotrauka, nenorima atskleisti savo tapatybės. Tik mažiau nei ketvirtadalis siuntusiųjų nuotraukas galimam partneriui ar kitam reikšmingam asmeniui jose nufotografavo ir savo veidą.

Krūtinė vyravo tarp fotografuojamų kūno dalių. Savaime suprantama, daugiausia dėmesio ji sulaukė tarp moterų. Krūtis fotografavo 43 procentai europiečių moterų ir daugiau nei pusė amerikiečių moterų.

O vyrai dažniau demonstravo savo genitalijas.

Tyrimas pateikė įdomios informacijos apie siuntėjų ir gavėjų tarpusavio santykius. Dauguma atvejų seksualiomis nuotraukomis keitėsi tie, kurie buvo bent truputį pažįstami.

Asmuo, su kuriuo buvo ar galėtų būti leistasi į vienos nakties nuotykį, turi mažiausiai šansų sulaukti seksualios nuotraukos. Tokiam asmeniui savęs nuogo atvaizdą siuntė 14 procentų vyrų ir 6 procentai moterų.

Ilgai kartu pragyvenusio sutuoktinio šansai kitokie. Jį seksualia nuotrauka apdovanojo 27 procentai vyrų ir 33 procentai moterų.

Tyrimo metu teirautasi, kaip sekstingas veikia miegamajame patiriamų malonumų kokybę. Pasirodo, tie, kurie dažnai keitėsi seksualiomis nuotraukomis, turi didesnių galimybių būti patenkinti savo seksualiniu gyvenimu. 61 procentas apklaustųjų tvirtino, kad seksualiniu gyvenimu yra labai patenkinti.

42 procentai tų, kurie sekstingu užsiėmė vidutiniškai kartą per savaitę, taip pat teigė, kad yra labai patenkinti seksualiniu gyvenimu. Tą patį tvirtino ir tie, kurie seksualiomis nuotraukomis keitėsi keletą kartų per mėnesį. Tie, kurie virtualiai flirtavo rečiau nei nurodytos asmenų grupės, buvo mažiau seksualiai patenkinti.

Iš to, kas pasakyta, galima daryti išvadą, kad ne tik nereikia gėdytis sekstingo, bet, atvirkščiai, jį praktikuojant galima pagerinti seksualinį gyvenimą.

Pasirodo, moterys seksualių nuotraukų gauna dažniau ir netikėčiau nei vyrai. Lyginant su vyrais, moterys dvigubai dažniau sulaukia nepageidaujamų sekstingo žinučių. Ypač tai liečia jaunesnes moteris.

Dauguma vyrų išsisaugo 49 procentus gautų seksualių nuotraukų. O 30 procentų moterų prašo išsiųstus vaizdus su savo grožybėmis ištrinti.

Nepaisant apklausos rezultatų, reikia tikėtis, kad vyrai gerbia moterų prašymus...

Kad ir kaip ten būtų, sekstingas priverčia žmogų pasijusti laimingesnį. Kaip minėta, dažniau savo nuogų nuotraukas siuntinėję asmenys buvo labiau patenkinti seksualiniu gyvenimu nei tie, kurie tai darė rečiau. Tačiau vis dėlto prieš išsiųsdamas pirma turi įsitikinti, ar adresatas norės tai išvysti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.