Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vyras nesugeba patenkinti moters? Išeitis yra

„Padėkite! Nebegaliu mylėtis su savo vyru. Sueitis netrunka ilgiau nei porą minučių, o aš per tokį laiką nė neapšylu, ką jau kalbėti apie orgazmą. Kaip turėčiau elgtis? Ar apskritai įmanoma jam padėti?“ – su tokiu pagalbos šauksmu šimtai pasaulio moterų kiekvieną dieną kreipiasi į seksologus.

„123rf.com“ nuotr.
„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Toma Aleksėjūnaitė, „Lietuvos rytas“

2018-12-04 20:09

Gera žinia ta, kad savo vyrams, kenčiantiems nuo pirmalaikės ejakuliacijos, moterys padėti tikrai gali. Tad keli svarbiausi seksologų patarimai, kurių laikantis meilės žaidimai neturėtų pasibaigti vos prasidėję, ne vienai pravers.

Sulėtinkite tempą. Dažniausiai susijaudinę vyrai nori patirti malonumą kaip galima greičiau. Priversti laukti jie elgiasi taip, tarsi jų sėklidės sprogtų.

Tačiau nepasiduokite tokiam vyro spaudimui. Priverskite jį sutelkti dėmesį į malonumą, teikiamą jums. Paprašykite jo patenkinti jus kitokiu būdu – pati nuspręskite, ar iš karto patirsite aukščiausią palaimą, ar palauksite, kol jis į jus įsiskverbs.

Sulėtinkite kvėpavimą. Kvėpuokite giliai ir pasistenkite suderinti kvėpavimą. Tai padės jums abiem atsipalaiduoti ir pailginti malonumo laiką.

Kai mylimasis įsiskverbs į jus, paprašykite jo sulėtinti tempą, o pajutus artėjančią ejakuliaciją ištraukti varpą ir palaukti kelias sekundes. Tai padės jam geriau suprasti ir pajusti jūsų pojūčius ir kontroliuoti savo ejakuliaciją.

Praktikuokite įvairias sekso technikas. Viena jų – „sustok-pradėk“ technika, pristatyta urologo Jameso Semanso, padeda kovoti su pirmalaike ejakuliacija ir netgi leidžia vyrui patirti didesnį orgazmą.

Kita veiksminga technika – „suspaudimo“. Ją atrado garsieji seksualinio elgesio tyrinėtojai Billas Masters ir Virginia Johnson. Šią techniką praktikuojantis vyras sulaiko pirmalaikį sėklos išsiliejimą suspaudęs viršutinę savo pasididžiavimo dalį tarp rodomojo piršto ir nykščio.

Raskite laiko intymių raumenų treniruotei. Ginekologo Arnoldo Kėgelio pratimai moterims dažnai vadinami stebuklingais. Paprasti, bet veiksmingi pratimai ne tik sustiprina lyties organus, bet ir padeda sekso metu pajusti įvairesnius potyrius ir patirti stipresnį orgazmą.

Kasdien sutraukite savo intymius raumenis nuo 10 iki 100 kartų. Tai galite atlikti net sėdėdamos susirinkime ar vairuodamos automobilį.

Atvirai pasikalbėkite su savo partneriu. Dažniausiai vyrai apie pirmalaikės ejakuliacijos problemas vengia kalbėti, o neretai jas netgi neigia. Todėl prabilusios apie šią problemą būkite švelnios.

Kalbą galite pradėti tokiais žodžiais: „Mes tokie laimingi visais atžvilgiais, tad kodėl mums nepamėginus pagerinti ir mūsų seksualinio gyvenimo? Skaičiau, kad yra būdų, kurie mums galėtų padėti!“

Arba: „Internete skaičiau vienos moters istoriją, kuri labai panaši į mūsiškę.

Ji sakė, kad jos partneris pradėjo vartoti vaistus, kurie padėjo jam geriau kontroliuoti mylėjimosi trukmę ir jis tapo daug geresnis meilužis. Gal ir mums verta pamėginti?“

Nekaltinkite vyro dėl pirmalaikės ejakuliacijos, nežeminkite jo ir neparodykite savo pykčio. Verčiau kalbėkite apie savo troškimus ir poreikius ir pasitarkite, kaip šių tikslų pasiekti.

Ginčydamiesi su vyru niekuomet neprikaišiokite jam jo nesugebėjimo jus patenkinti. Jeigu manote, kad tai būtina, paskatinkite vyrą kreiptis pagalbos ir patarimų į specialistus.

Įvertinkite tai, kad vyrui gali būti sunku kalbėti apie savo problemą su svetimu žmogumi, todėl pasisiūlykite palydėti jį ir terapijos metu būti drauge.

Ir po to nepamirškite padėkoti vyrui už pastangas išmokti geriau patenkinti jūsų aistras ir seksualinius troškimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.