Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Paprastas būdas įžiebti prigesusią partnerių aistrą

Tai – tik kitoks viliojimo būdas. Taip apie seksualių žinučių rašymą sako seksologai. Virtualūs laiškeliai ar pikantiškos nuotraukos nėra tiktai nešvankybės. Svarbiausia – dėmesys antrajai pusei ir abipusis pokalbis. Tiesa, pabarstytas erotiškais prieskoniais.

Prieš siunčiant savo apnuogintų kūno dalių asmenukę antrajai pusei būtina drauge sutarti, kokios ribos negali būti peržengtos.<br>„123rf.com“ nuotr.
Prieš siunčiant savo apnuogintų kūno dalių asmenukę antrajai pusei būtina drauge sutarti, kokios ribos negali būti peržengtos.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 7:49 PM

Kasmet daugėja žmonių, kurie nors kartą savo antrajai pusei virtualiu būdu yra siuntę intymaus turinio žinučių arba pikantiškų nuotraukų. Anglakalbiai tokiam elgesiui apibūdinti netgi turi terminą „seksting“ (angl. žodžių „sex“ ir „texting“ dūrinys).

Santykių specialistai įsitikinę, kad „sekstingas“ gali padėti poroms įžiebti prigesusią aistrą ir sužadinti naujus troškimus. Tačiau svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Virtualus žurnalas Health.com pateikia ne vieną jų.

Prieš siunčiant savo apnuogintų kūno dalių asmenukę ar dviprasmiškai skambančią žinutę antrajai pusei būtina dviese pasikalbėti apie tai ir drauge sutarti, kokios ribos negali būti peržengtos. Tai – viena pagrindinių virtualaus viliojimo meno taisyklių.

Tik plonytė linija skiria tai, kas yra seksualu, erotiška, nuo to, kas yra bjauru ir verčia jaustis nepatogiai ar net nesaugiai.

Viskas, kas susiję su seksualumu, turi būti daroma tiktai sutarus abiem pusėms, gerbiant vienas kitą ir atsižvelgiant į partnerio pageidavimus bei lūkesčius.

Todėl verta drauge aptarti taisykles, kurių abi pusės laikysis.

Pavyzdžiui, kad bus siunčiamos tik seksualios žodinės žinutės ir jokių nuotraukų.

Santykių specialistai perspėja gerbti savo antrosios pusės pageidavimus ir nereikalauti jos daryti tai, kas jai nemalonu, verčia jaustis nepatogiai ir kelia nepasitikėjimą.

Taip pat būtina drauge aptarti, ką daryti su gautomis intymiomis žinutėmis, nuotraukomis ar vaizdo įrašais. Išsaugoti jas ar nedelsiant ištrinti?

Prieš nusprendžiant verta apgalvoti įvairius scenarijus. Pavyzdžiui, kas nutiktų, jeigu būtų pavogtas ar pamestas telefonas su visais pikantiškais įrašais.

Santykių specialistai pataria „sekstingą“ į poros gyvenimą įvesti pamažu ir neskubant. Tai turėtų tapti natūraliu poros bendravimo būdu.

Todėl patariama pradėti nuo subtilių žinučių antrajai pusei. Jos gali net nebūti erotiškos.

Galima pradėti tiesiog nuo gražių žodžių savo mylimam žmogui ar nusiųsto bučinio.

Seksualinė įtampa turėtų būti kuriama ir auginama po truputį. Žaisti ir vienam kitą erzinti galima kad ir visą dieną. Viskas gali prasidėti nuo paprasto sakinuko: „Galvoju apie tave.“

Po tokio starto galima nerti gilyn ir megzti vis seksualesnį pokalbį, pavyzdžiui, primenant epizodus iš abipusio intymaus gyvenimo.

Kaip toli žengti, priklauso nuo to, iki kokio lygmens flirtuodami abu žmonės jaučiasi patogiai.

Santykių specialistai į „sekstingą“ siūlo žiūrėti kaip į būdą išsakyti partneriui savo seksualinius troškimus, siūlymus, kaip galėtų būti paįvairintas intymus poros gyvenimas.

Be to, intymių žinučių rašymas gali padėti kiekvienam atskirai išsiaiškinti, kas sužadina geismą, ir nesidrovint tuo pasidalyti su antrąja puse.

Tiesa ta, kad net ir laimingos poros kartais nedrįsta atvirai kalbėti apie savo seksualinį gyvenimą ir vengia atvirų klausimų.

Santykių specialistai patarė pradėti nuo lengvesnių ir neutralesnių klausimų. Pavyzdžiui, kokio masažo antroji pusė iš jūsų norėtų sulaukti.

Nors taisyklių, kaip reikėtų flirtuoti naudojant naujausias technologijas, yra ne viena, apsikeitimas intymiomis žinutėmis neturėtų būti griežtas ir formalus. Jos turėtų padėti atsipalaiduoti, smagiai leisti laiką ir išdrįsti eksperimentuoti.

Seksologai pastebi, kad žmonės, kurie nebijo pasijuokti iš savęs, savo partnerio ir situacijų, į kurias jie patenka, gali džiaugtis gražesniais abipusiais santykiais ir geresniu seksualiniu gyvenimu.

Todėl rašant intymias žinutes svarbu likti žaismingiems ir kūrybingiems. „Sekstingą“ šlovinantys santykių specialistai patarė naudoti ne tik žodžius, bet ir šypsenėles ar linksmus grafinius vaizdus kaip erotiškas užuominas.

Kiekviena pora gali susikurti tik jai žinomą ir suprantamą slaptą „sekstingo“ kalbą.

Dar vienas patarimas – nesitikėkite greitų rezultatų iš karto.

Kol pora atras jai tinkamą virtualaus viliojimo ritmą ir manierą, gali užtrukti.

Kurį laiką abu partneriai siųsdami vienas kitam erotiškas žinutes gali jaustis šiek tiek nejaukiai ir nedrąsiai. Bet tai tik į naudą.

Santykių specialistai mano, kad truputis nepatogumo jausmo yra gerai. Tai reiškia, kad išbandote kažką naujo, o tai kiekvienai porai yra naudinga.

Tačiau jeigu abiem partneriams tokie apsikeitimai intymiomis žinutėmis nėra malonūs, kankintis neverta.

Reikalauti vienas iš kito prisitaikyti irgi neišeis į naudą.

Todėl iš pat pradžių verta abiem sutarti, kad tą akimirką, kai vienas kuris nors pasijus itin nejaukiai ar nemaloniai, žaidimas turi būti iš karto nutrauktas.

Parengė Toma ALEKSĖJŪNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.