Lenkas į pažinčių tinklapį įkėlė svetimą nuotrauką: merginų dviveidiškumas nuvylė

Vakaruose pirma skaistuolius vienijanti internautų grupė susikūrė prieš dvidešimt metų. Grupės nariai pasivadino „incel“ – angliškų žodžių „involuntarily celibate“ (priverstinis skaistuolis) naujadaru – ir provokacijas rengia įvairiose šalyse.

 Merginos išsvajoto gražuolio taip ir nesulaukdavo, o jis atsisveikindamas pasiųsdavo chamišką išsityčiojimą.<br>123rf nuotr.
 Merginos išsvajoto gražuolio taip ir nesulaukdavo, o jis atsisveikindamas pasiųsdavo chamišką išsityčiojimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Feb 5, 2019, 7:17 PM

Januszu_pol pasivadinęs lenkas populiariame momentinių pažinčių tinklapyje „Tinder“ vietoj savo nuotraukos įdėjo labai gražaus, sportiško pusnuogio vaikino atvaizdą ir pasivadino Klaudijuszu.

Po savaitės vyriškis internete aprašė, kad su tariamu Klaudijuszu panoro susitikti ir pasimylėti šeši šimtai merginų, o kai buvo įkėlęs savo nuotrauką ir aprašęs pomėgius, nė viena juo nesusidomėjo.

Januszas_pol tautietes išvadino naiviomis idiotėmis ir dviveidėmis pasileidėlėmis, kurios skelbiasi, kad nori surasti įdomų ir geros širdies partnerį, tačiau iš tikrųjų skuba atsiduoti išoriškai gražiam vyrui.

Savo teiginiams įrodyti vyriškis paviešino kai kuriuos susirašinėjimus su merginomis. Jie paliudijo, kad tariamas Klaudijuszas rašė įžūliai ir įsakmiai, o merginos klusniai vykdė nurodymus ateiti į naktinį pasimatymą, nes buvo sužavėtos galimybės pasimylėti su gražuoliu.

Nesulaukdamos Klaudijuszo merginos jam siuntinėjo žinutes, o tas melavo, kad pateko į automobilių spūstį arba kad sustabdė policija.

Merginos išsvajoto gražuolio taip ir nesulaukdavo, o jis atsisveikindamas pasiųsdavo chamišką išsityčiojimą. Januszo_pol atliktas eksperimentas sulaukė milžiniško susidomėjimo, apie jį diskutavo seksologai, sociologai, feministės.

Vienoje televizijos laidoje dalyvavęs pernykščių Lenkijos gražiausio vyro rinkimų nugalėtojas Jakubas Kucneris pripažino, kad katalikiškoje Lenkijoje išlaisvėjęs moterų požiūris į seksą yra savotiškas tabu – nediskutuotina tema.

Nors iš tiesų lenkės dabar gyvena labai intensyviai – mokosi, sportuoja, daro karjerą, o laisvą atokvėpio valandą norėtų greito sekso.

J.Kucneris pripažino, kad gatvėje jį sutikusios moterys nenusuka akių, o dažnai žiūri gundomai ir pačios bando flirtuoti, užmegzti kontaktą.

Modeliu dirbantis vyras tokiu moterų elgesiu nesistebi – jei vyrams patinka akimis nurenginėti moteris, kodėl jos negali daryti to paties?

Seksologė Amira Ibrahim pareiškė, kad tam tikrame gyvenimo etape moteriai gali būti svarbesni kiti dalykai nei rimta partnerystė ir ji nusprendžia apsiriboti trumpalaikiais santykiais.

Į juos moterys turi tokią pat teisę kaip ir vyrai.

Seksologė patarė nedaryti rimtų išvadų iš Klaudijuszo eksperimento, nes jį atliko specifinį požiūrį į moteris turintis asmuo. Be to, eksperimentas buvo atliktas „Tinder“ programoje, kuri kaip tik ir skirta greitoms pažintims užmegzti.

Į diskusiją įsitraukusi viena lenkė priminė, kad su pažinčių tinklapyje pasiskelbusia negražia moterimi irgi mažai kas nori bendrauti, tad problemos esą yra bendros.

Viešnia pareiškė, jog grožio supratimas yra subjektyvus, o daliai tautiečių partnerį sunku rasti galbūt todėl, kad per mažai dėmesio skiria savo išorei.

Diskusijai naują pagreitį suteikė tinklapis „naTemat“, paviešinęs „incel“ – skaistuolių – laiškus vyriausybei. Jie kreipėsi į vyriausybę, kad ji įvestų reikalavimą merginoms išlaikyti skaistybę iki santuokos, skirtų didesnes bausmes už santuokinę neištikimybę ir apsunkintų skyrybas.

Be to, vyriausybė raginama panaikinti visus veiksnius, galinčius daryti įtaką demografinei vyrų ir moterų nelygybei. Atvykėlius iš kitų šalių įleisti siūloma tik pariteto principu – po lygiai moterų ir vyrų.

Dabar pagal oficialią statistiką net tris ketvirtadalius atvykėlių sudaro vyrai, ir tai esą mažina lenkų galimybes susirasti partnerę.

Siūloma į šalį įleisti mažiau afrikiečių, nes jie esą labai patinka lenkėms. Kadangi tautietės labiau susidomėjusios flirtu su užsieniečiais, vyriausybė turi suteikti lengvatų į šalį atvykti moterims iš Lotynų Amerikos šalių.

Skaistuoliai savo teiginius pagrindė tarptautiniais tyrimais. Vienas jų liudijo, kad tose šalyse, kur dėl karo ar ligų sumažėja vyrų, partnerę lengvai suranda kiekvienas. Kitas tyrimas paliudijo, kad dvidešimt nestabiliausių valstybių yra tos, kuriose egzistuoja poligamija.

Minėtose šalyse dalis vyrų turi po kelias žmonas, o nemažai daliai jų pritrūksta. Tai, anot skaistuolių, yra tvirtas įrodymas, kad seksualinis vyrų vienišumas yra pavojingas valstybei.

Nereikšmingu ir net juokingu laikytas skaistuolių judėjimas prieš keletą metų vis dėlto pateko į tarptautinės žiniasklaidos puslapius ir sudomino mokslininkus bei politikus.

Iki tol skaistuoliai kalbėjo vien apie keršto akcijas lengvabūdiškoms moterims, tačiau prieš penkerius metus 22 metų amerikietis Eliotas Rodgeris nužudė šešis studentus ir studentes keršydamas už seksualinę vienatvę.

Policijos persekiojamas E.Rodgeris nusišovė, tačiau prieš tai paviešino internete savo mintis apie būtinybę skaistuoliams sukilti.

Pernai jo raginimo paklausė 25 metų kanadietis Alekas Minasianas, Toronte nušovęs dešimt žmonių ir sužeidęs keturiolika.

Po šių nusikaltimų socialiniai tinklapiai ėmė blokuoti skaistuolių raginimus keršyti, o mokslininkai jau rimtai susidomėjo seksualinės vienatvės reiškiniu.

Psichoterapeutė Suzana Abse atkreipė dėmesį, kad skaistuoliai, anksčiau siūlę dalintis moterimis, dabar norėtų uždrausti prostituciją ir pasisako už santuokinę ištikimybę. Ši nauja moralumo banga galbūt yra savotiškas atsakas į visuotinę seksualumo propagandą.

Kino filmuose matydami seksualias moteris ir visada erekciją patiriančius vyrus dalis jaunų žmonių išsigando, kad neatitinka tokių standartų, ir užsisklendė savyje.

Londono universiteto koledžo ekspertai apskaičiavo, kad kas aštuntas 26 metų vaikinas ir mergina tebėra skaistūs, ir tokių jaunuolių daugėja.

JAV žurnalas „The New Scientist“ teigia, kad milijonas 25–45 metų tautiečių lytiškai nėra santykiavę.

Tyrimai Japonijoje parodė, kad net 42 procentai nevedusių vyrų ir 44 procentai netekėjusių moterų nuo 18 iki 34 metų tebėra skaistūs.

Tai sukėlė didžiulį vyriausybės nerimą, nes bijoma, kad didėjanti seksualinė jaunimo vienatvė mažins gimstamumą.

Žurnalas „Genome Research“ paskelbė, kad prieš kelis tūkstančius metų dauguma vyrų laikėsi celibato, o palikuonių susilaukdavo tik kas septynioliktas.

Taip buvo todėl, kad prasidėjus žemdirbystės erai genčių lyderiai tapo didelių plotų savininkais, praturtėjo ir naudojosi savo padėtimi viliodami genties moteris.

Mokslininkų teigimu, moterys elgėsi panašiai kaip gyvūnų patelės – nenorėjo susilaukti palikuonių nuo autsaiderių, o atsiduodavo lyderiui.

Skaistuolių tvirtinimas, kad visos moterys greitam seksui renkasi raumeningus gražuolius, o vedyboms – turtingus vyrus, esą nėra teisingas, nes požiūris į turto svarbą ir grožį šiais laikais labai individualus.

Filosofė Amia Srinivasan priminė, kad kino industrija propaguoja juodaodžių vyrų ir Lotynų Amerikos moterų seksualumą, todėl pažinčių tinklapiuose jie šiuo metu yra labiausiai pageidaujami partneriai.

Filosofė paragino kaip geidžiamus partnerius propaguoti įvairių rasių žmones.

Virtualioje erdvėje egzistuoja grupės revoliucingai nusiteikusių vienišių ne savo noru. Jie reikalauja didesnių teisių į moteris nedrąsiems ir negražiems vyrams. Lenkai apie seksualinių vienišių judėjimą sužinojo tiktai prieš kelias savaites, kai vienas tokios grupės narys atliko savotišką eksperimentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.