Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Spermos donorai ir surogatinės motinos persikėlė į telefono programėlę

Pažinčių programėlės perėjo į kitą lygį. Jei ieškote spermos donoro arba norite tapti surogatine motina, o gal siekiate tapti nuolatiniu spermos ar kiaušinėlių donoru, vykti į kliniką vartyti donorų katalogų nebūtina. Tiesiog galima į telefoną atsisiųsti programėlę, kuri kiekvienam parinks porininką.

 Jei norėtumėte užsiregistruoti, reikėtų užpildyti trumpą anketą, ko jums reikia ar ką galite pasiūlyti patys.<br>„123rf.com“ nuotr.
 Jei norėtumėte užsiregistruoti, reikėtų užpildyti trumpą anketą, ko jums reikia ar ką galite pasiūlyti patys.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-20 19:49, atnaujinta 2020-01-20 19:59

Dviejų australų – Paulo Ryano ir Gerardo Edwardso – sukurta programėlė „Just A Baby“ (liet. – „tik kūdikis“) veikia vienos populiariausių pažinčių programėlių „Tinder“ principu. Tik tikslai čia labai konkretūs.

Jei norėtumėte užsiregistruoti, reikėtų užpildyti trumpą anketą, ko jums reikia ar ką galite pasiūlyti patys.

Pavyzdžiui, spermos, kiaušinėlių, būti surogatine motina, kartu su kitu žmogumi tapti tėvais arba senamadiškai ieškote partnerio, su kuriuo tikitės sukurti šeimą. Nebūtina pažymėti savo rasės ar aprašyti kūno sudėjimo, kaip daugumoje pasimatymų programėlių.

Kai kurie nariai, pasak kūrėjų, tokios informacijos ir pageidavo. Tačiau australai nenorėjo programėlės sutapatinti su spermos bankais, kuriuose sudaromi išsamūs katalogai.

„Taip šilčiau, žmogiškiau. Kai tik žengsite pirmą žingsnį įsiliedami į šią bendruomenę, pajusite galimybę sutikti jums tinkantį žmogų ir įgyvendinti savo troškimus“, – apie programėlę pasakojo vienas jos kūrėjų P.Ryanas.

Programėlės tikslas – suteikti šilto bendruomeniškumo sričiai, kuri siejama tik su šaltomis klinikomis.

„Esu Kristina – 3 sveikų vaikų mama, galiu kam nors padėti tapdama surogatine motina arba kiaušinėlio donore. Už 214 km.“

„Aš esu Markas. Mudu su vyru esame susituokusi homoseksuali pora ir ieškome, kas galėtų tapti kiaušinėlio donore. Taip pat būtume laimingi, galėdami paaukoti kitiems savo spermos. Už 580 kilometrų.“

Tokie sutrumpinti aprašymai su nuotraukomis pasirodo telefono ekrane pradėjus naudotis programėle. Ji jums parenka žmones, kurie galėtų tikti.

Jei netinka, nuotrauką braukite į vieną pusę, jei tinka – į kitą.

Kitas žmogus kur nors kitame pasaulio krašte daro tą patį. Ir jei jūs abu vienas kitą pasirenkate – galite pradėti bendrauti ir aptarinėti pikantiškas detales.

Kadangi programėlė susieta su vietos nustatymu, iš karto matysite, kokiu atstumu nuo jūsų yra žmogus, kurį išsirinkote.

Programėlė orientuota į šiuolaikinę kartą, kuri kitaip nei praėjusios kartos nenori sėsliai gyventi, tačiau vis tiek trokšta patirti tėvystės džiaugsmus, nesvarbu, turi porą ar ne.

„Šiais laikais daugumai nepavyksta išlaikyti ilgalaikių santykių, tad motinystę ir tėvystę vis reikia atidėlioti. Mano aplinkoje ne vienam draugui dėl to neramu. Kodėl neišbandžius mūsų siūlomo būdo?“ – svarstė australai ir tikino, kad šį būdą jau išbandė tūkstančiai žmonių visame pasaulyje.

Jei per programėlę susitikusios pusės nusprendžia susilaukti vaikų, siekdamos tikslo jos turėtų naudotis legaliais medicininiais būdais.

Tokias rekomendacijas pabrėžia programėlės kūrėjai.

Kadangi jie patys tokių paslaugų neteikia, nėra atsakingi už tai, kaip viskas vyksta toliau. Neatsakingi ir už tai, kas vyksta už uždarų durų, nes patys nemato.

Pavyzdžiui, susitikusi pora nusprendžia, kad eis ne į kliniką, o į lovą. Arba susitaria iš anksto, kad vaiko trokštanti moteris nupirks bilietą patikusiam vyrukui iš kito pasaulio krašto ir jis atskris pas ją.

Kaip ir daugelyje pažinčių programėlių, ir šioje yra grėsmių. Pavyzdžiui, susipažinti su psichikos problemų turinčiu žmogumi, kuris vėliau gali tave persekioti ar dar blogiau – nuskriausti. Jau nekalbant apie tai, kad susitikęs su potencialiu savo vaiko tėvu ar motina žmogus gali nusivilti ir pasukti atgal.

Vieni programėlę giria sakydami, kad susilaukti vaiko yra vienintelė apčiuopiama prasmė.

Tad jei nėra kitų galimybių tai gyvenime pasiekti, ne nuodėmė tai padaryti ir tokiais netradiciniais būdais. Juk tikimybė sutikti panašiai mąstantį ir panašių norų turintį žmogų kur kas didesnė būtent tokiu tikslu susikūrusioje bendruomenėje nei gatvėje ar bare.

Yra ir tokių, kurie negaili kritikos ir kūrėjams siūlo iš karto imtis kitos programėlės, kuri tokiomis aplinkybėmis gimusiems vaikams padėtų atrasti labiausiai tinkantį psichologą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.