Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sužinokite, kokiam seksualiniam asmenybės tipui priklausote

Vieniems seksas yra puiki kovos su stresu kasdienybėje priemonė, kiti mylisi norėdami jaustis emociškai artimesni su savo antrąja puse, dar kiti tirpsta iš laimės akto metu dėl fizinių prisilietimų. Jūsų priežastis parodo, kokiam seksualiniam asmenybės tipui priklausote. Ar jūs tikrai su partneriu derate?

 Kiekvieną žmogų pasinerti į erotinius žaidimus skatina vis kitokie dalykai, ir yra daugybė skirtingų apibūdinimų, nusakančių, kas yra geras seksas.<br>123rf nuotr.
 Kiekvieną žmogų pasinerti į erotinius žaidimus skatina vis kitokie dalykai, ir yra daugybė skirtingų apibūdinimų, nusakančių, kas yra geras seksas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-14 17:31, atnaujinta 2020-02-14 17:38

Kiekvieną žmogų pasinerti į erotinius žaidimus skatina vis kitokie dalykai, ir yra daugybė skirtingų apibūdinimų, nusakančių, kas yra geras seksas.

Šios įžvalgos įkvėpė Los Andžele (JAV) dirbančią seksologę Vanessą Marin, remiantis savo 15 metų darbo patirtimi, išskirti seksualinius asmenybės tipus.

„Kokio seksualinio gyvenimo mes siekiame ir kokiu mėgaujamės yra lygiai taip pat svarbu ir ko mes ieškome rinkdamiesi savo gyvenimo partnerį“, – dėstė V.Marin, konsultuojanti poras tiek gyvai, tiek rengianti įvairius mokymus internetu, pavyzdžiui, apie orgazmą ar 30-ies dienų sekso terapijas.

Kai seksologė išskyrė seksualinius asmenybės tipus, jais pasidalijo su klientais ir viešojoje erdvėje, norėdama sulaukti įvertinimo, ar kurio nors nepamiršo paminėti.

Galiausiai įvardijo vienuolika pagrindinių, nors pasaulyje neabejotinai gali būti ir daugiau. Kad ir kaip būtų, smagu paieškoti savo tipo ir panagrinėti jį kiekvienam iš savo patirties. Tuo įsitikinusi seksologė V.Marin.

Tiesa, jums gali būti būdingi net keli tipai, bet juos atsirinkę bandykite išskirti tą, kuris labiausiai susijęs su jūsų seksualine motyvacija.

1. Slėgio nuleidėjas.

Kai esate susinervinęs ar apimtas nerimo, seksas jums tampa viena geriausių priemonių atsikratyti streso. Jūs gardžiuojatės fiziniu ir psichologiniu išsilaisvinimu, kurį suteikia orgazmas. Jūs netgi užsiimate seksu, jei jus kankina nemiga ar norite vakare greičiau užmigti.

„Per meilės žaidimus jūs tiesiog nuleidžiate garą. Jaučiate, kad jums būtina pasimylėti, nes esate įsitempęs ir jau įsivaizduojate, kaip po akto nebeliks pančių, tik laisvė“, – komentavo seksologė.

Tačiau kartais jūs galite būti taip susikoncentravęs į pabaigą, kad galite pamiršti pasimėgauti procesu. Jūsų partneris ar partnerė gali pastebėti, kad sekso metu nesate dabartinėje akimirkoje, ir gali jums papriekaištauti. Nebent jis ar ji elgiasi taip pat.

2. Tyrinėtojas.

Šio seksualinio tipo žmonėms meilės žaidimai – tai linksmybės pataluose. Jūs sekso nesureikšminate. Esate smalsus, atviras mokymuisi ir niekada sekso nepriimate per rimtai.

„Ieškote naujų potyrių, visuomet esate pasiruošęs išbandyti ką nors naujo, net jei nesate tikras, ar tikrai jums patiks. Pagaliau jei ir nepavyksta, pasijuokiate iš to“, – paaiškino V.Marin.

3. Sąžiningas prekybininkas.

Dosnumas ir sveikas keitimosi principas yra esminė sąžiningo prekybininko elgsena miegamajame. Jūs tikitės, kad meilės partneris jūsų poreikius supras, priims ir patenkins taip pat entuziastingai, kaip esate pasiruošę tai padaryti patys. Ir jums svarbu žinoti, kad kitam žmogui lygiai taip pat patinka duoti ir gauti. Jei jausmas nėra abipusis, sekso metu gali kilti rūpesčių.

„Jei jūsų partneris meilės žaidimų metu atrodo tarsi būtų atsijungęs nuo tos akimirkos, jūs taip pat ilgainiui užsigalvosite ir negalėsite mėgautis. Kartais toks seksas gali sekinti mylimą žmogų“, – išdėstė seksologė.

4. Davėjas.

Pagal jus, seksas yra dovana, kuria mielai norite pasidalyti. „Jums potyriai ir emocijos mylintis nėra tokie svarbūs kaip jūsų partneriui. Jums svarbiausia, kad kitas žmogus patirtų kuo didesnį malonumą jūsų dėka. Bet tai nereiškia, kad save skriaudžiate.

Jūs mėgaujatės tuo, kad suteikiate laimės kitam“, – tikino sekso specialistė.

Tiesa, problemų gali kilti tada, kai ateis jūsų eilė priimti. Jums gali būti nejauku ar sunku atsipalaiduoti, kai dėl jūsų ima stengtis partneris ir jūs negalite iškart atsakyti tuo pačiu.

5. Sergėtojas.

Pagrindinė sekso sąlyga jums yra jaustis saugiam. Gali būti, kad praeityje turėjote nemalonios sekso patirties, dėl to prisileidžiate žmogų, kai esate įsitikinęs, jog kiekviena proceso sekundė vyks su jūsų sutikimu.

„Turite jaustis taip, tarsi mamos delne, kad galėtumėte pasikliauti partneriu.

Taip pat siekiate saugumą garantuoti kitam. Meilės žaidimų ribas plečiate tik abiejų sutikimu“, – paaiškino V.Marin.

6. Aistros medžiotojas.

Seksas jums nėra geras, jei jis nėra intensyvus, nepasotinamas, netgi gyvuliškas. Lovoje vyksta tikra energijos iškrova. Tik taip jūs įsivaizduojate meilės žaidimus – atiduodu viską.

„Esate labai įsijautęs ir sekso metu jaučiate stiprią energetinę harmoniją su partneriu. Jums patinka, kai pasaulis aplinkui išnyksta, ir jūs akimirką prarandate save.

Geriausias seksas jums yra tada, kai laikas tarsi sustoja“, – aistros medžiotojo tipą apibūdino seksologė.

7. Malonumo ieškotojas.

Patiriamas fizinis malonumas yra būtent ta priežastis, dėl kurios jūs vis norite mylėtis. Jums patinka jaustis gerai.

„Į šiuos seksualinius asmenybės tipus jūs galite žvelgti kritiškai, nes manote, kad seksas yra tik vienas paprastų, savaime suprantamų gyvenimo malonumų. Jums taip pat labai patinka prisilietimai ir fizinis kontaktas buitinėse situacijose dieną“, – kalbėjo specialistė.

Šio tipo žmogui emocinis ar per daug intymus ryšys nėra būtinas norint pasidžiaugti meilės žaidimais. Tad jam tikrai nėra kliūčių pasimylėti su ką tik sutiktu žmogumi.

8. Teikiantis pirmenybę.

Kad ir koks užsiėmęs būtumėte, seksas jums svarbiau visko. Net jei esate pavargęs kaip šuo, jūs tikrai neatsisakysite pasivartyti su mylimu žmogumi šiene ir tai suplanavę užtikrinsite, kad taip ir įvyktų.

„Labai vertinate savo seksualinį gyvenimą, jį net laikote neatsiejama sveiko gyvenimo būdo dalimi, tad drąsiai dėl sekso paaukosite kitus dalykus.

Jums patinka reguliarumas ir gali būti, kad esate jam nustatęs konkrečią vietą savo rutinoje. Arba tiksliai žinote, kelių kartų per savaitę jums to reikia“, – aiškino V.Marin.

9. Romantikas.

Sekso tikslas jums – ne tik fizinis suartėjimas. Labai svarbus ir emocinis ryšys su partneriu. Jums reikia kuo intymesnių meilės žaidimų, kuo daugiau žiūrėjimo vienas kitam į akis ir meilių frazių „aš tave myliu“ šnabždėjimo. Jūs norite užtęsti meilės momentą ir niekur neskubėti.

„Romantikas ir aistros medžiotojas vienas su kitu labai panašūs. Vis dėlto romantikui būtinas emocinis ryšys. Šiam tipui nebūdingi vienos nakties nuotykiai“, – dalijosi įžvalgomis seksologė.

10. Dvasingasis.

„Seksas jums yra nepaprasta, virš žemės pakylėjanti patirtis. Seksas yra daugiau nei tai, kas vyksta dviem kūnams mylintis. Galbūt jūs esate religingas ar domitės ekstazės mokslu vadinama Rytų filosofijos dvasine praktika tantra“, – aiškino seksologė.

Jei jūs užaugote religingoje aplinkoje, apribotas griežtų moralinių normų, gali kilti sunkumų siekiant mėgautis sveiku seksualiniu gyvenimu nejaučiant gėdos ar kaltės.

„Kai kuriems šio tipo atstovams stiprus ryšys su religija gali tapti tikru iššūkiu. Nes ilgainiui galite norėti išsilaisvinti iš ribų, kurias jums suteikė religija, arba joms nevisiškai pritariate, tad nuolat su savimi viduje kovojate“, – apie galimus sunkumus kalbėjo V.Marin.

11. Jaudulio ieškotojas.

Netradicinės seksualinių santykių formos, kai nukrypstama nuo standartinių heteronormatyvių įpročių, kai nevengiama įgyvendinti fetišistinių geismo aspektų ir nėra jokių tabu fantazijoms, jūsų negąsdina. Anaiptol – jaudina!

„Jums gali patikti seksas, kai partneris dominuoja, jus suriša ar tempia už plaukų, bet taip pat jus jaudina dominuojančiojo vaidmuo, kai valdote savo partnerį. Turite panašumo su tyrinėtoju, tačiau trokštate ne tik tyrinėti, bet ir patirti kuo daugiau ir kuo aštresnių pojūčių“, – palygino tipus seksologė.

Pasak V.Marin, norint siekti visaverčio seksualinio gyvenimo, būtina išsiaiškinti savo tipą. Kai suprasite, ką jums iš tikrųjų gyvenime reiškia seksas, galėsite ieškoti atitinkamo partnerio arba gerinti seksualinį gyvenimą su jau turimu.

Remdamasi tipų skirstymu seksologė padeda spręsti pacientams kylančias seksualines problemas.

„Pavyzdžiui, keletą metų dirbau su pora, kurioje vyras pasiūlė žmonai išbandyti lovoje ką nors naujo, o ji suprato, kad sutuoktinis nėra patenkintas jų lytiniu gyvenimu.

Nesklandumus pasiūliau išsklaidyti pirmiausia išsiaiškinant, ko kiekvienas tikisi iš akto. Po kurio laiko jie džiaugėsi atsinaujinusiu seksualiniu gyvenimu“, – patirtimi pasidalijo V.Marin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.