Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sekso biblijos kūrėją pražudė jos paliktas aistringas gerbėjas

„Išlikite seksualūs ir nebūkite nužudyti“, – tokią knygą sekso terapeutė rekomendavo savo sekėjams feisbuke, bet šis įrašas tapo pranašiškas. Holivude sekso guru vadintos Amie Harwick kūnas su smurto žymėmis buvo rastas prie jos namų. Įtariama, kad ji galėjo mirti nuo savo ilgamečio persekiotojo rankos.

Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„Instagram“ nuotr.
Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„Instagram“ nuotr.
Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„Instagram“ nuotr.
Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru.<br>„Instagram“ nuotr.
Remdamasi savo karčia patirtimi A.Harwick mokė moteris priešintis smurtui.<br>„Instagram“ nuotr.
Remdamasi savo karčia patirtimi A.Harwick mokė moteris priešintis smurtui.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 6:31 PM

Ankstų vasario 15-osios rytą Los Andželo policininkai atsiliepė į skambutį, kuris pranešė apie „rėkiančią moterį“ Holivudo kalvose. Netrukus ten buvo rastas 38 metų sekso terapeutės A.Harwick kūnas.

Moteris buvo tariamai išmesta iš trečiame aukšte esančio savo buto balkono. Ant mirusiosios galvos ir kūno rasta bukų sužalojimų, o ant kaklo – smaugimo rankomis žymių.

„Ji gynė persekiojamas, engiamas moteris ir viešindavo atvejus, kai jos sužalojamos savo buvusių mylimųjų, skelbdavo statistiką.

O dabar ji pati tapo tokios statistikos dalimi.

Ji aktyviai padėdavo toms moterims – tad tai dvigubai skaudu ir tragiška“, – sunkiai suvokiamą įvykį komentavo, manoma, nužudytos sekso terapeutės artimi draugai.

Netrukus buvo suimtas velionės buvęs širdies draugas Garethas Pursehouse’as (41 m.), jam buvo pareikšti įtarimai.

Pagal socialinio tinklo „Linkedin“ informaciją, G.Pursehouse’as yra fotografas ir programuotojas, o pastaruoju metu dirbo vadovaujančiu programinės įrangos architektu vienoje informacinių technologijų įmonėje Los Andžele.

A.Harwick ir G.Pursehouse’as pora buvo daugiau nei prieš dešimtmetį. Jų keliai išsiskyrė, tačiau Garethas su tuo negalėjo susitaikyti ir ėmė liguistai persekioti buvusią mylimąją.

„Jis vis ją susirasdavo, nes negalėjo pripažinti santykių baigties“, – pasakojo A.Harwick artimieji.

Moteris ėmė bijoti ir 2011 metais kreipėsi į teisėsaugą, kad vyrui būtų uždrausta prie jos artintis. Po metų pasibaigus terminui A.Harwick vėl paprašė apsaugos nuo G.Pursehouse’o.

Paskutinis įsakymas jam nesiartinti prie buvusios mylimosios baigė galioti 2015 metais.

Remdamasi savo karčia patirtimi A.Harwick ėmė vis daugiau padėti moterims ir atrado tikrąjį pašaukimą – būti gydytoja ir mokytoja.

Psichologo išsilavinimą turėjusi A.Harwick iki mirties dirbo sekso terapeute ir Holivude buvo vadinama sekso guru, kai parašė knygą „Naujoji sekso biblija moterims: pilnas seksualinės savimonės ir intymumo vadovas“ („The New Sex Bible for Women: The Complete Guide to Sexual Self-Awareness and Intimacy“).

Per savo praktiką A.Harwick dirbo su įvairiais pacientais, kuriems buvo diagnozuota depresija, nerimo sindromas, seksualiniai sutrikimai.

Ji taip pat konsultavo psichologiškai traumuotus vaikus, teismo jai priskirtus nusikaltėlius, sunkiais vadinamus paauglius, sergančiuosius maniakine depresija, kenčiančius nuolatinį skausmą, turinčius priklausomybę nuo sekso, patyrusius smurtą artimoje aplinkoje.

Anksčiau A.Harwick kūrė kūno rengybos programas, dirbo vadovaujamą darbą populiariame JAV kūno rengybos klubų tinkle. Savo kuriamas programas ji publikuodavo kanale „YouTube“, kurį laiką bendradarbiavo su kanalu „Discovery Chanel“ kaip šios sporto šakos ekspertė.

Į Holivudą iš Filadelfijos priemiesčio Amie atvyko 2001 metais. Iš pradžių ji šoko, dirbo modeliu, fotografavosi žurnalui „Playboy“, užsiėmė vakarėlių rengimu, kad galėtų susimokėti už psichologijos mokslus. O juos pabaigusi tapo šeimos bei sekso terapeute ir galiausiai nusipirko savo svajonių namą Holivud Hilse.

Pasak artimųjų, ji buvo labai gerame kelyje, buvo patenkinta savo gyvenimu ir veikla. Nuolat su šypsena ir traukianti kitus moteriškumu.

„Jai patiko vintažinis stilius ir senoviška muzika. Ji nebuvo paprasta Los Andželo mergaitė, ji buvo kultūringa, išsilavinusi. Tačiau kurį laiką vis kalbėdavo, kad jai bloga nuo vyrų, o gyvenimo meilė yra katė“, – pasakojo artimi draugai.

Dar prieš kelerius metus ji buvo įsimylėjusi ir vos po kelių mėnesių draugystės susižadėjo su amerikiečių komiku ir televizijos laidų vedėju Drew Carey (61 m.). Tačiau nepraėjus nė metams pora atšaukė sužadėtuves tikindama, jog tai daro draugiškai, abiejų sutikimu.

„Ji buvo ir beprotiškai graži, ir linksma, rūpinosi žmonėmis, į gerąją pusę keitė jų gyvenimą.

Buvo tikra palaima būti šalia jos. Mes vienas kitą mylėjome net po išsiskyrimo“, – su ašaromis akyse apie buvusią meilę kalbėjo D.Carey.

Artėjant šių metų Valentino dienai A.Harwick savo paskyroje „Instagram“ rašė apie praėjusius santykius, kad turbūt daugybė žmonių tomis dienomis pasinėrę į apmąstymus apie buvusius mylimuosius: „Kai santykiai baigiasi, vienas arba abu partneriai gali suprasti, kad iš tikrųjų nejautė to, ką galėjo vadinti tikruoju artumu.

Judėjimas pirmyn ir rūpinimasis savimi po išsiskyrimo reiškia pripažinimą, kad to idealaus artumo nebuvo. Tačiau tai suprasti reikia laiko.“

Kad ir kaip būtų – šių metų Meilės dieną – vasario 14-ąją A.Harwick šventė su savo draugėmis. Moterys ėjo žiūrėti burleskos. Į namus ji grįžo praėjus valandai po vidurnakčio.

Kas nutiko vėliau, aiškinasi teisėsauga.

Aišku viena – kad moteris dar prieš mėnesį artimiesiems buvo užsiminusi, jog neseniai buvo sutikusi savo persekiotoją G.Pursehouse’ą ir jo bijo.

Dabar jis pagaliau už grotų, kaltinamas žmogžudyste ir turi valstybės priskirtą advokatą.

Kol vyksta tyrimas, A.Harwick draugai internete paskelbė peticiją, kuria siekia rimtesnės pagalbos smurtą artimoje aplinkoje patiriančioms aukoms.

Taip pat siūlo pailginti draudimo artintis persekiotojams galiojimo laiką daugiau nei 5 metams ir panaikinti būtinybę smurto aukoms eiti į teismo salę, kai teisiami jų skriaudėjai.

Parengė Darija Jankauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.