Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Seksas lieknėjimui: 5 naudingiausios pozos

Seksas – pati geriausia intensyvi kardiotreniruotė, kurią galima prilyginti bėgimui ir pritūpimams. Tačiau bėgimas sudegina 600 kcal per valandą, o karštas seksas – 800!

 Seksas – pati geriausia intensyvi kardiotreniruotė, kurią galima prilyginti bėgimui ir pritūpimams. <br> 123rf nuotr.
 Seksas – pati geriausia intensyvi kardiotreniruotė, kurią galima prilyginti bėgimui ir pritūpimams. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-25 21:51

Tiesa, norint atsikratyti papildomų kilogramų ir sustiprinti raumenis, misionieriaus „poilsio poza“ netinkama. Kad greitai pajustumėte poveikį, svarbu laikytis keleto principų.

Pats palankiausias laikas, kuomet kilogramai tirpsta lengviausiai, o organizmas dar nekaupia riebalų atsargų nėštumo atvejui, yra nuo menstruacijų pabaigos iki ovuliacijos. Jeigu norite sulieknėti, būtent šiuo metu reikia didžiausių apkrovų.

Naudokite intensyvios treniruotės principą, kad padirbėtų visos raumenų grupės: neapsiribokite viena – dviem pozomis, pereikite prie trečios, ketvirtos, penktos – vidutiniškai gali išeiti iki šešių skirtingų pozų.

3-4 minutes aktyvių judesių keiskite į 1 minutę statikos – tuo metu reikia išlaikyti pozą, čia tegul reiškiasi partneris.

Kad efektas būtų maksimalus, kiekvienoje pozoje „treniruokitės“ keturiais etapais: judesiai maksimalia amplitude, trijų ketvirčių amplitude, tada maža amplitude, ir galiausiai – įtampa statinėje būsenoje. Taip kūno rengyboje auginama raumenų masė ir atsiranda reljefas.

„Užsiėmimą“ tęskite ne mažiau kaip 30-40 minučių – riebalų deginimas prasideda tik po 25-30 minučių intensyvios treniruotės.

Nepamirškite reguliarumo. Idealiu atveju darykite tokią „treniruotę“ kasdien 1-2 mėnesius (žinoma, įskaitant natūralias pertraukas).

Štai penkios pačios efektyviausios sekso pozos svorio metimui.

Raitelė

Tai įprasta poza „moteris ant viršaus“. Joje labai gerai dirba klubų ir sėdmenų raumenys. Nepamirškite jų treniruoti skirtingomis amplitudėmis – šiuo atveju dubens judesiai aukštyn-žemyn, maksimaliai įtempiant klubų raumenis.

Judant dubeniu aukštyn-žemyn įkvepiant maksimaliai suspaudžiame sėdmenų ir dubens dugno raumenis, iškvepiant – nusileidžiame žemyn ir atsipalaiduojame. Taip tęsiame apie 4-5 minutes.

Azijietiška raitelė

Iškart po Raitelės pozos pereiname į Azijietiškos raitelės pozą – tai kiek sudėtingesnis variantas. Pradžioje ištiesiame dešinę koją ir ją pastatome. Tada kairę, ir taip liekame tupėti virš partnerio – tokioje padėtyje judėti jau sudėtingiau. Tokioje pozoje treniruojame raumenis, kurie iki tol tiesiog „miegojo“.

Varlė atvirkščiai

Kai pajusite, kad pavargote, sulenkite kelius ir atsiloškite atgal remdamasi rankomis, išsirietusi lanku. Taip įjungiame į darbą bicepsus ir tricepsą – dažnai būtent šios vietos išduoda moters amžių. Moteris, kuri netingi daryti tokius „akrobatinius triukus“, niekada neturės sudribusių rankų.

Išlaikykite šią pozą apie minutę, įtempusi nugaros, klubų ir rankų raumenis. Vyras tuo metu netinginiaus ir, žinoma, perims iniciatyvą.

Moteris-voras

Ištieskite kojas į priekį, kad remtumėtės pėdomis maždaug ties partnerio pečiais, kilstelėkite dubenį ir judėkite, remdamasi tik rankomis ir kojomis. Be fizinio pasirengimo tą nėra lengva padaryti. Bet tai ir ištvermės testas. Jeigu išsilaikysite keletą minučių – puiku.

Baigiant pratimą atsistojame į tiltelį ir laikome šią pozą apie minutę, įtempę nugaros, pilvo preso, rankų ir kojų raumenis.

Gyvas svoris

Tai poza, kai partneris klūpi, o jūs gulite pakeltu dubeniu, keliais užsikabinusi jam antpečių. Ši poza puikiai tinka treniruoti apatiniam pilvo presui.

Nepamirškite, kad ir čia, ir bet kurioje kitoje pozoje galima reikšti fantaziją – pavyzdžiui, sukryžiuoti kojas kulkšnimis (tada vyras pajus tvirtesnį apkabinimą), remtis kojomis jam į krūtinę ir nuo jos atsistumti (kaip treniruojamos kojos treniruokliu). Čia jūs dirbate su gyvu partnerio svoriu, ir kuo jis didesnis, tuo geriau ištreniruosite ir presą, ir klubus.

Raitelė ant kėdės

Šioje pozoje partneris sėdi ant kėdės, o jūs – jam ant kelių, veidu į jį. Čia jūs pagaliau esate su partneriu arti vienas kito, veidas į veidą, galite jį apkabinti.

Šioje pozoje yra erdvės treniruoti stabilizuojančius raumenis, kurie padeda išlaikyti pusiausvyrą. Kūno rengyboje tai daroma pilatesu. O čia jūs galite kiek norite lenktis į šonus, daryti sukamuosius judesius, keisti spaudimo stiprumą ir prisispausti visu savo svoriu.

Po mėnesio tokių užsiėmimų pastebėsite, kad ir pratimai sporto salėje jums tapo lengvesni, ir sekso pozų padaugėjo. O svarbiausia, net jeigu sulieknėsite, jums nesinorės mesti šios sekso treniruotės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?